Anunturi importante la cea mai mare conferinta organizata de Google

By on 29/06/2015
Android-M

* intalnirea anuala organizata de gigantul Google poate reprezenta o proiectie a viitorului in materie de tehnologie

Organizata in ultimele zile ale lunii mai (28-29 mai), la San Francisco, conferinta anuala Google IO 2015 a venit cu o multime de noutati in materie de sisteme de operare si telefonie mobila.
Prima zi a conferintei a fost marcata de prezentarile pentru noul sistem de operare Android M, inlocuitorul lui Lollipop, noul serviciu Google Foto, cu aplicatii prietenoase concepute pentru aparatele smartphone, dar si lansarea mult-asteptatului serviciu de plati online Android Pay. Zarva multa a fost si in ziua a doua, unde echipele de la Tehnologii Avansate si Proiecte din cadrul Google au tinut adevarate lectii de techno-fashion, unde participantii au putut invata cum sa-ti transforme obisnuitele accesorii de vestimentatii in produse wearable.

De la fashion la cinematografie

Projectul Jacquard, derulat in parteneriat cu legendara marca de blugi Levi’s, a facut deliciul publicului, in vreme ce piata dispozitivelor microSD se pregateste cu noi inovatii in materie de siguranta a datelor, prin intermediul proiectului Vault. Echipa ATAM a adus mai aproape Hollywood-ul, prin povestiri din spatele reflectoarelor de platou, care se poate constitui intr-un adevarat kit interactiv destinat amatorilor si chiar producatorilor din domeniul cinematografiei. “Spotlight Stories”, caci asa se numeste proiectul, a fost conceput initial doar pentru dispozitivele Moto X, insa,acum, va fi disponibil pentru achizitie si pe Apple Store si Google Play.
Nu in ultimul rand, vizitatorii au putut vedea un scurt demo al modului in care se deruleaza mega-proiectul Ara, destinat telefonului viitorului conceput de Google. Dispozitivul devine functional pe masura ce noi parti ale acestuia sunt atasate: o camera foto este glisata la locul ei, iar prima fotografie Ara a fost disponibila intr-o fractiune de secunda.

conferinta-google-2015

Gata cu codurile interminabile la plata online

Ultima versiune de Android, botezata generic “M”, si-a anticipat lansarea pe piata, anuntand totodata o noua era in sistemul comunicatiilor mobile. Prin acest nou sistem de operare, Google s-a axat mai mult pe remedierea problemelor reclamate pe Lollipop si pe adaugarea de noi aplicatii. Acestea din urma iti vor cere acceptul de fiecare data cand le vei accesa, eliminand astfel riscul ca un prieten sau chiar propriul copil sa faca achizitii nedorite, fara acceptul tau, de data aceasta autentificat.

android-pay

Intreaga atentie a fost captata de noul Android M, care vine cu suport pentru incarcarea mai rapida prin USB, dar si cu un sistem ce economiseste energia bateriei. Totodata, Google a anuntat posibilitatea scoaterii pe piata a unor noi modele de tablete. Mai mentionam ca Android M va fi instalat initial pe telefoanele Google Nexus 5, 6 si 9, dar si pe consola Nexus Player Q3.
Nu in ultimul rand, odata cu sistemul Android Pay, poti uita de sistemele de plata traditionale. Acesta va fi disponibil in nu mai putin de 700.000 de magazine de pe cuprinsul Statelor Unite, inclusiv in reteaua McDonald’s, utilizatorii autentificandu-se cu ajutorul amprentei digitale. Astfel, utilizatorii nu vor fi nevoiti decat sa tasteze cu degetul pe un ecran pentru a confirma plata unui serviciu, Google urmand a standardiza acest sistem pe toate dispozitivele care ruleaza sub Android. Prin urmare, o noua era la orizont, pe care Google o deschide inaintea tuturor.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>