Aplicatii care te ajuta sa eviti cosmarul din trafic

By on 21/07/2016
tomtom

* tot mai multe aplicatii online vin in sprijinul soferilor, anuntand sfarsitul erei GPS

Tehnologia pentru interiorul masinii s-a imbunatatit continuu, iar aplicatii precum Apple CarPlay sau Android Auto ne paveaza drumul cu cele mai bune intentii, venind in ajutorul nostru atunci cand suntem la volan. Toate acestea sunt capabile sa faca dintr-un sofer mediocru unul care se descurca acceptabil in trafic, beneficiind de noutatile secolului 21.

Tom Tom

A fost o perioada cand dispozitivele butucanoase de navigatie prin satelit, asa-numitele GPS-uri, erau singura optiune atunci cand aveam nevoie sa ne ghideze cineva in trafic, pentru a ajunge la destinatie. Acum, gratie unor aplicatii precum TomTom, nu doar ca stim cum sa ajungem mai repede la destinatie, dar suntem protejati si de eventuale obstacole care pot aparea in fata noastra. In functie de zona de resedinta, aplicatia e valabila atat sub iOS, cat si sub Android. Tom Tom nu este cea mai ieftina solutie, fiind disponibila la preturi pornind de la aproximativ 25 de dolari, la care se adauga o taxa anuala. In schimbul acestor bani, aplicatia va ofera insa o serie de harti bine puse la punct, voci de ghidaj, precum si ultimele noutati din trafic. In plus, Tom Tom va avertizeaza cu privire la depasirea vitezei legale de circulatie, evitand astfel amenzile si sanctiunile.

Waze

waze

 

Mai putin intuitiva, dar total gratuita, aplicatia de navigare prin satelit Waze este este aproape imbatabila. Oferind informatii culese direct din trafic, de la comunitatea soferilor, aplicatia incurajeaza intr-un fel spiritul civic, tinandu-va la curent cu privire la accidente si eventuale obstacole pe traseu, dar si despre filtrele politiei sau ambuteiaje. In plus, Waze va pune la dispozitie sistemul vocal de navigatie si indrumare, fiind capabila totodata sa trimita informatii prietenilor si rudelor dumneavoastra, care vor sti astfel in orice moment in ce loc va aflati in trafic.

 

CarCorder

carcorder

Camerele de bord sunt un accesoriu din ce in ce mai popular pentru masini. Fiind capabile sa inregistreze integral calatoria, aceasta poate constitui o buna dovada in cazul unui accident, spre exemplu. In acelasi timp, puteti surprinde cadre impresionante din trafic, de genul celor care devin virale pe internet. Carcorder si o camera montata in bord va pot transforma propriul iPhone si intr-un instrument util de informare. Astfel, aveti posibilitatea de a schimba cadrele la rezolutii diferite, sa trasati locatia si destinatia, dar si sa fiti instiintati atunci cand mergeti cu viteza prea mare. Nu este o aplicatie scumpa, putand fi achizitionata la doar 2 dolari, direct pe internet.

iOnRoad

ion road

Un numar tot mai mare de autoturisme ofera astazi un numar in crestere de sisteme de avertizare impotriva accidentelor, detectand din timp obstacolele si masinile aflate in fata dumneavoastra. Unele va avertizeaza chiar cu privire la eventuale defectiuni ale masinii, cum ar fi sistemul de franare, de multe ori chiar inainte de a depista acest lucru pe propria piele. Pentru doar 99 de centi, iOnRoad nu este un inlocuitor perfect pentru aceste sisteme de securitate, insa, daca din cand incand mai aruncati o privire pe ecranul telefonului, s-ar putea ca acest lucru sa va fie de ajutor. Folosind camera de la propriul telefon si sistemul GPS, acesta va detecta distanta pana la masina din fata dumneavoastra, evitand astfel coliziunile. Un cod al culorilor va va indica atunci cand sunteti prea aproape de un obstacol, asigurandu-va ca luati toate masurile pentru a va feri de accidente. Cat priveste avertizarea cu privire la viteza de rulare, aceasta este implicita.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>