Batalia ceasurilor smart: ce sa alegem intre Apple si Android?

By on 26/01/2016
apple watch 1

* plastic sau metal? * margini argintii sau aurii? * cadran rotund sau rectangular? * sunt cateva comparatii care la aceasta ora se pot face intre ceasurile smart existente pe piata
Daca te-ai hotarat sa iti achizitionezi un ceas smart pana la sfarsitul acestui an, sunt sanse mari sa alegi unul din cele doua mari categorii care isi disputa la aceasta ora suprematia pe piata: cele facute de Apple sau cele facute de Google, de pe platforma Android Wear.
De asemenea, se prea poate sa stii deja care se potriveste cu smartphone-ul pe care deja il detii si care, la fel, poate intra in aceeasi categorie. Dispozitivul Apple Watch lucreaza pe sistemul de operare iOS 8, in vreme ce dispozitivele din gama Android Wear functioneaza cu acelasi sistem Android.

android watch 1
Oricum, este o dezbatere interesanta care se duce in aceasta perioada, prin care se doreste un raspuns la o intrebare extrem de simpla, referitoare la ceasurile din noua generatie care ofera utilizatorilor cea mai tare experienta: unicul ceas de la Apple sau multitudinea de modele scoase sub Android?
Acum, ca stim preturile la Apple Watch, iar unii dintre utilizatori au avut chiar posibilitatea sa le probeze pe propria incheietura a mainii, putem face si o comparatie intre cele doua dispozitive.

apple watch 2

Ecran de safir si carcasa placata cu aur
Ceasurile smart vin intr-o multime de forme si de marimi, spre deosebire de smartphone-uri, care, cu unele mici exceptii, arata cam toate la fel.
Spre exemplu, Apple Watch se prezinta cu un cadran de forma patrata cu colturile usor rotunjite, avand la dispozitie trei modele de carcasa: din aluminiu, otel inoxidabil si mult-discutata editie limitata, cu carcasa placata cu aur de 18 karate. Ultimele doua modele de varf sunt proiectate cu ecran din safir rezistent la zgarieturi, in vreme ce modelele sport, mai ieftine, sunt proiectate cu sticla Ion-X. Bineinteles ca americanii de la Apple considera ambele variante ca fiind din gama premium.
Ceasurile vin si in doua marimi, intr-un efort de a se plia pe cat mai multe incheieturi ale mainii. Una mai mica, avand o inaltime a cadranului de 38 de mm, si una mai mare, de 42 mm. Acesta este un mic detaliu pe care ceasurile sub Android inca nu il ofera.

Diversitate de la Android
Pe de alta parte insa, ceasurile Android ofera o mai mare varietate, oferind utilizatorilor nu mai putin de 8 tipuri diferite de design. Aici am putea enumera modelul circular Moto 360, LG G Watch R, Huawei Watch si noul LG Urban. De asemenea, sunt si ceasuri cu forma patrata a cadranului dezvoltate pentru sistemul de operare al Google. Aici se incadreaza Sony Smartwatch 3, LG G Watch si Samsung Gear Live. Modelul Asus ZenWatch, asemanator cumva cu Apple Watch, se incadreaza intre cele doua opriuni de design.

lg watch urbane 1
Sunt asadar opt modele de ceasuri Android si toate vin dupa o lupta indelungata, pentru a scapa de inceputurile carcasei din plastic asemanator cu metalul. Ceasurile celor de la Huawei si LG, spre exemplu, sunt fabricate din otel inoxidabil, cu margini in tonuri argintii sau aurii, alergand oarecum in urma modelului Motorola si ale sale versiuni personalizate.
Ar mai fi de spus ca Apple Watch are un display de mici dimensiuni, insa rezolutia pe care o ofera este suficienta pentru a merita eforturile de marketing depuse pentru promovarea tehnologiei Retina.

huawei watch 1
In plus, display-ul de la Apple Watch ofera acel „ceva in plus” pe care nu-l gasesti la niciunul dintre modelele enumerate mai sus. Este vorba despre sensibilitatea la presiune, numita de companie „Atingerea Fortei”. Asta inseamna ca ecranul flexibil este capabil sa deosebeasca intre atingerile usoare si apasarile cu putere, raspunzand astfel unor aplicatii diferite.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>