Ce aduce nou tableta MeMoPad 7 de la Asus

By on 19/05/2015
tableta memo

* prin noua tableta lansata pe piata, cei de la Asus aduc unele imbunatatiri reale dispozitivului Nexus construit pentru Google

Cand Asus a construit Nexus 7 pentru Google, a produs una dintre cele mai bune tablete ieftine vazute vreodata. In mod evident, producatorul taiwanez stie mai bine decat oricine care este formula castigatoare. Astfel, Asus MemoPad 7 ME572C este succesorul spiritual al lui Nexus 7 si se bazeaza pe aceasta fara a adauga nimic nou.

Din 2012, de la lansarea de catre Asus a Nexus 7, piata tabletelor Android accesibile s-a schimbat destul de semnificativ. Pretul descrescator al componentelor, cuplat cu maturizarea sistemului de operare, au dat nastere unor dispozitive deosebit de capabile, la un pret ridicol de scazut. Asta ar putea inseamna ca atasarea unei etichete de valoare mare adaugata la MemoPad 7 ar putea fi un gest prematur. Dar, sa nu anticipam, mai ales ca, pentru a fi corecti, Asus are o versiune mai ieftina, entry-level, a MemoPad 7, disponibila la pret redus, dar cu un design diferit si specificatii inferioare.

tableta asus

Performanta buna pentru o valoare medie

In orice caz, Asus MemoPad 7 este o tableta care are multe de oferit: un ecan Full HD cu 1.920 x 1.200 pixeli, procesor quad-core Intel Atom, 2GB de memorie RAM si 16GB spatiu de stocare upgradabil prin microSD. Dar ceea ce face cu adevarat diferenta intre acest produs si alte tablete ieftine este designul. Asus a subtiat grosimea sasiului pana la 8.3 mm, mentinand o greutate de 269g. Astfel, Asus a dat sasiului un design inspirat de posetele stralucitoare de seara ale doamnelor pretentioase, design care se suprapune cu un material mat cauciucat si o placa metalica pe spate, disponibila intr-o gama de trei culori diferite: rosu, negru si auriu. Ceea ce uimeste cu adevarat este ca designul MemoPad 7 aspira sa depaseasca conditia de tableta accesibila. Chiar si cei mai subiectivi cu estetica gadget-urilor vor putea recunoaste ca, in acest caz, Asus s-a autodepasit.

tableta memo7

Asus este Zen

Programe precum File Manager sau AudioWizard si Power Saver sunt destul de utile, insa pare putin probabil ca utilizatorii vor semna pentru un cont MyAsus in ideea de a se informa cu cele mai recente stiri ale companiei. Intr-un efort de a fi mai util, ecranul de blocare sincronizeaza cu calendarul dvs si va ofera posibilitatea de a gasi dintr-o privire orice intalnire viitoare. De asemenea, exista trei pictograme care indica e-mailul, navigarea si aparatul de fotografiat, pe care le puteti lansa de la ecranul de blocare.

tableta asus 7

Zen Link reprezinta „ambreiajul” Asus catre diferite aplicatii de conectivitate concepute pentru a atasa MemoPad 7 ME572C la PC sau la alte dispozitive, pentru partajarea de articole sau adaugarea de caracteristici. Remote Link, de exemplu, conecteaza ME572C la orice laptop, iar tableta, in caz, devine in mod eficient un al doilea touchpad. Modul Party, pe de alta parte, va permite sa va conectati la alte dispozitive din apropiere pentru impartasirea fografiilor. Slotul microSD, una dintre cele mai importante caracteristici lipsa de Google Nexus 7, este inclusa in acest model si va permite extinderea memoriei native de 16GB pana la 128GB.

Upgrade si atat?

Asus MeMo Pad 7 ME572C ramane totusi o tableta de 7 inch impresionanta din multe puncte de vedere. Aceasta acopera toate bazele, de la performanta la a construi calitativ, toate la un pret rezonabil, chiar daca nu face nimic diferit fata de Nexus 7 si nici nu reprezinta o afacere la fel de buna cum era dispozitivul Google acum doi ani la aparitie. Performanta si calitatea ecranului ii confera imbunatatirile necesare pentru un produs de upgrade, insa cea mai mare diferenta este abundenta de software suplimentar cu care Asus a incarcat Zen Android-ul.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>