Ce ne rezerva 2015 in materie de telefoane mobile

By on 09/02/2015
2015

* Nimic nu sta in loc in aceasta industrie, iar lucrurile care vor defini dispozitivele anului viitor sunt deja in lucru

Pe partea tehnica, suntem deja in punctul unei revolutii pe 64 de biti in sistemul Android, odata cu adaugarea de catre Google a suportului nativ pentru aceste sisteme, ca parte a Android 5.0 Lollipop. In doar cateva luni, vom vedea aproape fiecare telefon nou utilizand un procesor pe 64 de biti si nu doar pe cele scumpe. Snapdragon 410 este deja prezent, o versiune a Snapdragon 400 de 64 de biti, despre care ai putea jura ca te urmareste in anul care vine.

Android Lollipop, viitorul telefoanelor pe 64 de biti

Suportul pentru procesoarele de 64 de biti, alaturi de Snapdragon 810, viitorul CPU pilot Qualcomm vor face ca Snapdragon 805 sa arate invechit si depasit. Dar ce aduce acest suport pentru 64 de biti, dincolo de fanfaronada si eleganta? Va insemna ca vom incepe sa vedem telefoane cu 4GB de memorie RAM, impreuna cu un impuls radical si spectaculos dat performantei. Depinde si de dispozitiv, cat este de capabil sa arate ca actualizarea intr-adevar merită, insa aceasta noua caracteristica va veni la indemana pentru telefoanele QHD. Mai multi pixeli inseamna insa si o solicitare mai mare a puterii.

android-lolipop

Jocuri in iOS

Insa „androizii” nu vor fi singurii cu avantajul jocurilor si al puterii, in general, fiindca Apple a inceput deja sa foloseasca procesoare pe 64 de biti inca de la iPhone 5S. Unele demo-uri interesante cu ceea ce vom putea sa realizam multumita unei aplicatii numite Metal, au aparut deja. Acesta noua gaselnita a celor de la Apple ofera acces dezvoltatorilor la o putere grafica a procesorului cu cheltuieli generale mai mici, valorificand potentialul la maximum, chiar si pentru unele imagini mai ametitoare. Viitorul jocurilor pe mobil consta in a oferi posibilitatea de a rula jocuri pe care le-ai vedea in mod normal pe PS4 sau Xbox One. Puterea e deja acolo, dar speram ca o vom vedea folosita un pic mai mult in 2015.

Telefoane 2015

Microsoft mizeaza pe hardcore
Trecand de la exploatarea companiilor care sunt prezente cu o multime de schimbari la orizont, ne indreptam catre Microsoft si telefoanele sale Lumia, care tocmai a renuntat la brandul Nokia. Va fi 2015 anul in care sa vedem telefoanele Lumia la conducere? Vor fi acestea schimbate complet sau va continua Microsoft sa falsifice genul de identitate de design Nokia, la fel cum a facut, atat de sarguincios, cu Windows Phone in ultimii trei ani?

Invazie de pixeli

Aceste tipuri de rezolutii ultra-inalte vor deveni foarte frecvente, de asemenea. Cam toate telefoanele de top ale anului viitor vor avea display QHD, la fel ca si G3 de la LG. Mai multi pixeli decat poate percepe globul ocular ar putea insemna, intr-un calcul simplu, teribil de multa rigoare. Unele dintre lucrurile cele mai interesante si noi nu vor fi telefoanele in sine, ci bitii si caracteristicile pe care le folosim.

pixeli

Accesorizare la maximum

2015 poate fi amintit ca anul castilor USB. iOS si Android 5.0 pot suporta atat iesire audio prin USB cat si prin porturi Lightning, ceea ce inseamna ca simpla mufa de casti poate deveni un pic redundanta. Insa, in anul care vine, accesorizarea se va face de parca sfarsitul lumii se apropie. Asa ca nu putem sa nu ne intrebam daca Apple Watch va avea succesul scontat in 2015.

Iar daca o pereche de casti USB si un amplificator va vor permite sa beneficiati de o experienta de audiofil cu un telefon mobil, nu mai este mult si vom vedea daca si cum se dezvolta Android Wear si daca Apple Watch va face pentru smartwatches ceea ce a făcut iPod-ul pentru playere MP3.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>