Cel mai asteptat targ tehnic al anului si-a deschis portile

By on 27/03/2016
samsung galaxy s7 imag1

* MWC 2016 de la Barcelona a creat asteptari mari din partea publicului amator de gadgeturi * timp de patru zile, vom afla ultimele trenduri in materie de smartphone-uri, tablete si dispozitive purtabile

Dupa targul inceputului de an de la Las Vegas, Mobile World Congress (MWC) 2016 reprezinta un moment de referinta pentru lansarile de noi produse destinate noilor tehnologii. Si, dupa cum ne-am obisnuit de la editiile trecute, acest targ nu este doar despre telefoane si tablete, ci despre cele mai noi tehnologii in materie de comunicatii mobile.

mobile world congress imag1

Daca anul trecut am avut parte de lansarile unor varfuri de lance in materie de smartphone precum HTC One M9 sau Samsung Galaxy S6, ceasuri destepte de la Huawei sau dispozitive inovative precum Galaxy S6 Edge, si anul acesta, asteptarile sunt pe masura. Deja, pe holurile targului de la Barcelona, companii precum Samsung si LG isi scot armele secrete din teaca, prin anunturi care mai de care mai interesante. Principala atentie in aceasta perioada a captat-o, cu siguranta, lansarea lui Samsung Galaxy S7, insa mai sunt intrebari si legate de modul in care va arata LG G5 sau daca vom asista la o restartare a chinezilor de la HTC, prin lansarea modelului One M10.

Galaxy S7 a devenit realitate

Daca e sa ne oprim putin la lansarile dispozitivelor Samsung Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge, acest lucru a devenit deja o certitudine. Astfel, Galaxy S7 se simte total diferit atunci cand il tii in mana, fata de modelul precedent al seriei, aceasta si multumita unor curbe subtile de pe spate, imprumutate cumva de la Samsung Galaxy Note 5. La capitolul caracteristici insa, nu sunt atat de multe noutati care sa impiedice utilizatorii sa afirme ca acesta nu difera foarte mult de modelul S6. La prima vedere, acesta aduce nou un slot microSD, ceea ce era absolut necesar. Durata de viata a bateriei a fost, mereu, motiv de preocupare pentru utilizatorii de smartphone, insa, pana la efectuarea unor teste concrete, prea multe despre acest lucru inca nu se poate spune cu certitudine.

samsung galaxy s7 imag2

 

De asemenea, aparatul este rezistent la apa, insa nu stim cat de important este acest lucru pentru utilizatori, in fata designului, destul de reusit, chiar daca asemanator cu modelele precedente. Pe de alta parte, este impresionant sa vezi un telefon atat de bine construit ca rezista atunci cand torni peste el, din greseala, un pahar cu apa sau de suc. Iar daca este sa fim sinceri pana la capat, trebuie sa mentionam aici ca japonezii de la Sony fac deja acest lucru de multa vreme.

lg g5 imag1

LG nu se lasa mai prejos

Daca despre lansarile celor de la Samsung putem spune ca au tinut suspansul pana la deschiderea oficiala a reuniunii tehnice de la Barcelona, rivalul sud-coreean de la LG s-a dovedit mult mai ambitios si mult mai direct, dezvaluind noul sau varf de lance, LG G5. Acesta a scos la iveala mult comentatul sau ecran deschis permanent, montat pe un sasiu si o carcasa complet metalice. Acesta este propulsat de un procesor puternic de tip Snapdragon 820, fiind dotat cu o camera performanta si multe alte elemente inovative.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>