Cel mai rapid card de memorie de la Kingston Digital

By on 27/11/2014
Kingstone

* cu o capacitate de stocare de pana la 64 GB, ultimul produs al celor de la Kingston, UHS-I U3 traseaza noi standarde in materie de stocare, scriere si transfer al datelor in format digital

Liderul mondial in productia dispozitivelor de memorie Kingston Digital a anuntat lansarea, la inceputul anului, a celui mai rapid produs al sau, SDHC/SDXC UHS-I, din clasa 3 de viteza (U3). Permitand profesionistilor si consumatorilor de ocazie capturi video de calitate, de pana la 4K, dar si a imaginilor cu rezolutii ultra-HD, noul card de memorie este disponibil in capacitati de stocare de 16, 32 si 64GB. UHS-I U3 este un card de memorie conceput pentru a fi utilizat pe gama de camere foto D-SLR sau D-SLM, oferind viteze de citire de 90MB/secunda si de pana la 80MB/secunda la scriere, pliindu-se astfel pe noile standarde de redare video de inalta rezolutie.

Conceput pentru profesionisti

Pentru cei care doresc si au nevoie de carduri de memorie mai mari si mai rapide, producatorii de dispozitive electronice imping limitele cu rezolutii mai mari de 2K, ajungand pana la 4K video, precum si rate de transfer mai mari pentru camerele traditionale.

Iar capacitatea de a oferi o viteza mai mare la scrierea si citirea datelor ajuta, de asemenea, la cresterea eficientei fluxului de lucru, permitand utilizatorilor transferul rapid al imaginilor de pe cardurile flash, pentru prelucrare si arhivare.

kingstone

Kingston SDHC/SDXC UHS-I poate fi folosit nu doar pentru captarea de imagini video in format HD profesionale, dar ofera, de asemenea, versatilitatea unui mediu de stocare de Clasa 10 atunci cand este utilizat intr-un dispozitive non-UHS polifonic, precum camerele de inalta performanta D-SLR sau D-SLM. Demn de luat in calcul este faptul ca UHS-I de la Kingston respecta intru totul normele SD Card Association, oferind caracteristici de securitate adecvate, cum ar fi comutatorul de protejare la scriere, conceput pentru a preveni pierderea accidentala a datelor.

Pe piata romaneasca, memory-cardul Kingston SDHC/SDXC UHS-I U3 este disponibil deja pe rafturile magazinelor de profil la preturi variind intre 100 si 300 de lei, in functie de capacitatea de stocare, de 16, 32 sau 64 GB, fiecare produs avand asigurata garantie pe viata.

Sa ne oprim insa putin la versiunea cu capacitate de 64GB.

Design si constructie

La fel ca majoritatea cardurilor SD Kingston, si UHS-I U3 beneficiaza de un design unic. Cardul este imprimat pe partea din fata intr-o nuanta maro-roscat, mat, cu reflexii de nichel, care il deosebeste de celelalte produse ale marcii Kingston. Pe aceasta fata, Kingston a tiparit marca, viteza de scriere si de citire, iar capacitatea de stocare este scrisa sufieicnt de mare, lizibil. De asemenea, cardul este prevazut cu dispozitivul de blocare, pentru a preveni pierderea datelor.

Pe partea dorsala, cardul U3 are prevazuti cei 9 pini conectori din aur. Informatii suplimentare, precum cele legate de reglementare sau numarul de serie al produsului, sunt imprimate tot pe partea din spate a cardului.

Viteza cu mult peste concurenta

La testele efectuate de consumatori pe cardul de 64 GB au fost masurate viteze de citire a datelor de 89.6MB/s, in vreme ce viteza de scriere s-a apropiat de 59MB/s. Din acestpunct de vedere, putem spune ca specificatiile mentionate de cei de la Kingston s-au suprapus oarecum cu testele efectuate, cu exceptia, poate, a vitezei de inscriptionare a datelor. Iar daca ar fi sa facem niste comparatii, cardul celor de la Kingston bate cu usurinta produsul similar de la Samsung SDXC, care a inregistrat o viteza de citire de 75.2MB/s si de 38.1MB/s la scriere. Lexar Professional 600x SDXC s-a descurcat mai bine decat Samsung, cu o viteza de citire de 81.3MB/s si 44,3MB la scriere.

kingston4

Specificatii tehnice

Voltaj: Tensiunea optima pentru comunicare – 3.3V

Temperatura de functionare: intre -25 si +85 °C

Temperatura de depozitare: intre -40 si 85 °C

Dimensiuni: 24mm x 32mm x 2.1mm

Cip-ul folosite: Samsung/Micron

Viteza de transfer a date: 80MB/s la scriere si 90MB/s la citire

Garantie: pe viata

 

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>