Cele mai bune telefoane ale anului 2014

By on 05/01/2015
Top telefoane 2014

* anul care tocmai se incheie a fost unul cel putin interesant, ca sa nu spunem chiar ciudat, pentru telefonia mobila * unele branduri putem spune ca s-au plafonat in cautarea progresului, in vreme ce la altele imbunatatirile aduse nu au fost decat o revenire la miniaturizare

Putem spune ca devin telefoanele plictisitoare? In niciun caz. In acest an am putut vedea capacitatile marilor branduri de telefonie de a se extinde de la dispozitivele in sine la alte parti ale vietii noastre. Acum ceva timp, genul acesta de lucruri era denumit generic ca fiind “viitorul”, insa in zilele noastre acesta devine rapid o norma, ceva obisnuit. Vorbim aici despre lucruri cum ar fi Chromecast, ceasuri inteligente, trackere de fitness si despre fiecare nou TV care ofera un mod de redare a fluxului video direct de pe telefon. Ceea ce a fost odata apanajul gadget-urilor foarte scumpe este acum disponibil pentru toata lumea. Chiar si sursele audio multiple au devenit o afacere mult mai mare in 2014, centrate fiind in jurul telefonului smartphone. Traim vremuri interesante din punct de vedere al tehnicii, iar asta se vede cu ochiul liber, oriunde in jurul nostru.

Apple

Apple ramane lider in bransa

Dincolo de ceasuri de mana si trackere de fitness, anul 2014 a fost martorul aparitiei unui numar foarte mare de telefoane, de la modele marete la unele cu adevarat ingrozitoare. A fost un an dificil pentru multi producatori din domeniu, rata de vanzari incetinind in general la toate brandurile. Apple pare sa fie insa unul dintre putinele nume imune la acest lucru. Cu seria iPhone, Apple a marcat un restart complet in acest an, aducand schimbarile de design cele mai radicale de la inceputurile seriei, din 2007. iPhone-urile nu mai sunt lucruri pe care oricine, de la un copil de 5 ani la un director de banca trecut de 57 ani, sa le poata manevra cu usurinta. Gigantul iPhone 6 Plus de 5.5-inch a lasat cateva sprancene ridicate si chiar daca nu s-a vandut la fel de bine ca iPhone 6, Apple a epuizat peste 10 milioane de exemplare in doar un weekend. Genul acesta de cifre i-au facut sa planga pe directorii de la Samsung, la vederea bilantului zilnic.

samsung

An greu pentru Samsung

HTC si LG au fost intotdeauna jucatori Android mai mici decat Samsung, insa anul acesta utilizatorii se pare ca au preferat de fapt modelele de top ale acestor companii. A fost un an greu pentru Samsung, vanzarile Galaxy S5 neajungand nici la cele ale predecesorului Galaxy S4, iar compania a stat ca pe jar inca de atunci. Pentru a combate cele mai frecvente critici, mai ales in privinta aspectului un pic ieftin, stilul fantastic al telefoanelor Samsung premium a fost optimizat. Acum avem metal in jurul carcasei multor telefoane, insa compania nu areusit sa renunte total la obsesia plasticului cu efect de piele. Semn ca unele vicii sunt greu de indepartat!

Samsung

Ce urmeaza? Samsung ne-a aratat deja urmatorul pas cu Galaxy Note Edge, un telefon cu o margine curbata a ecranului sau. Unii spun ca Samsung a pariat pe acest aspect pentru a ne inspira in 2015.

Iata cum arata vanzarile principalelor telefoane de top lansate in 2014, judecand dupa informatiile speculate de o gramada de rapoarte financiare:

iPhone 6 si iPhone 6 Plus – 10 milioane intrun weekend

Galaxy S5: 12 milioane in 3 luni

LG G3: foarte aproape de 10 milioane

HTC One M8: aproximativ 5 milioane in semestrul al doilea

HTC

Revelatia aici este G3, telefonul LG cel mai bine vandut vreodata, un dispozitiv care, dupa dezastrul adus de LG G2 anul trecut, a adus intr-adevar compania inapoi in topul celor mai mari jucatori. Daca va doriti un telefon high-end, ar trebui sa luati in considerare intotdeauna un LG. Cu siguranta, nu am fi crezut asta acum cativa ani.

Tot ce putem spune este ca traim intr-o lume portabila, in care simpla detinere a unui telefon nu mai este de ajuns.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>