Deviza producatorilor in 2014 – mai mult, mai performant, mai ieftin

By on 16/01/2015
HTC

* mai multi pixeli, mai multi inch pe ecran, mai multa putere * in acest an, telefonia mobila a atins noi limite in dezvoltare * la acestea se adauga internetul mobil mai rapid, toate pentru mai putini bani

In 2014 am putut vedea capacitatile telefoniei mobile de a se extinde in multiple directii. Ca de obicei, plafonul de performanta si puterea aparatului de fotografiat au fost ridicate, in timp ce asteptarile clientilor in privinta a ceea ce puteau obtine pentru o anumita suma de bani s-au schimbat complet.

Insa, cine a castigat razboiul smartphone-urilor este tot ce conteaza, fiindca nu pentru asta lupta producatorii de top in fiecare an? Samsung nu poate aspira la primele pozitii in acest an, chiar daca Galaxy S5 este un mobil de inalta performanta. Competitia a fost incredibil de acerba.

Tot in acest an am vazut, de asemenea, inca de la inceput, cateva inovatii care vor deveni comune de anul viitor. LG a ridicat stacheta cu primul telefon cu ecran de rezolutie QHD larg distribuit, adica de patru ori rezolutia unui Moto G, spre exemplu. Si, in timp ce ecranele au luat putin in dimensiuni, inca o data, spatiul suplimentar preluat de rama telefonului a fost redus. Suntem destul de aproape de telefoane mobile cu ecran normal acum. Acesta a fost anul in care chiar si oameni obisnuiti, care nu a luat inainte in considerare cheltuieli mari si sute de ore de cercetare pe un telefon, au imbratisat ecranele imense, cu atat mai mult cat si Apple merge pe aceeasi idee.

HTC One M8, cel mai bun telefon
Ce are special acest dispozitiv de a devenit castigator? Simplu: HTC One M8 este un telefon care pare sa ia in considerare fiecare aspect al utilizarii zilnice. Nu e vorba doar despre a fi peste concurenta cu ceva mai special aici sau ceva mai mult tech dincolo. Designul are destula contributie, HTC One fiind realizat din aluminiu si niste curbe care-l fac parca sa para ca vine din viitor. Pe scurt, un telefon incredibil de bun, care se simte minunat atunci cand il atingi.

Htc One

Si chiar daca nu e mic, ergonomia sa este mai mult sau mai putin fara cusur. Telefonul beneficiaza si de atat de iubitele difuzoare BoomSound, unice producatorului, care fac din utilizarea sa o placere. Si mai mult, HTC a adaugat suport pentru card microSD, in timp ce camera a adoptat un sistem de lentile in sistem dual, care va permit sa creati poze in medii neclare. Un truc? Poate, dar HTC face totul mai bine si mai repede decat orice alt competitor. Si este un mod sigur de a obtine cateva like-uri in plus pe Facebook, cu niste fotografii portret uimitoare.

LG G3, un telefon care combina valoarile de stabilire a standardelor

Desi, a sosit mai ieftin decat rivalii HTC One M8 si Samsung Galaxy S5, acesta a fost primul telefon de brand care a folosit un ecran QHD.

Lg g3

Insa telefoanele top-end de anul viitor vor oferi aproape toate acest grad de rezolutie in curand, in timp ce umilul LG G3 te va purta inapoi in jumatatea anului 2014. Si chiar daca nu este un telefon care sa te multumeasca pe toate planurile, LG G3 a scos din umbra producatorul. Calitatea ecranului este departe de a fi singurul beneficiu: ai IOS in camera, infrarosu, NFC, memorie extensibila si lista poate continua.

iPhone 6, un telefon cu multi fani
Noul model de la Apple face iPhone 5S sa arate ca o jucarie, iar acesta este cea mai mica dintre cele doua variante noi de iPhone. Cu toate acestea, Apple ramane cea mai buna alegere pentru multi oameni. Un corp incredibil de subtire, a carui marime mult crescuta nu se simte ca un compromis acum, ca suntem toti atat de obisnuiti cu telefoanele mult mai mari.

Iphone

 

Iar in ciuda criticilor aduse pentru ca s-ar indoi la presiune, iPhone 6 ramane un dispozitiv cu un design foarte solid si inca unul care are toata puterea fratelui mai mare. De ce nu este acesta telefonul anului? Pentru ca majoritatea imbunatatirilor s-au facut in 2013, la iPhone 5S.

 

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>