Evenimentele high-tech care au facut senzatie de-a lungul anului

By on 07/01/2015
2014

* printre lansari si prezentari de produse uimitoare, 2014 a fost presarat si cu o multime de zvonuri si informatii care ar putea defini viitorul noilor tehnologii

Cum ne pregatim sa inchidem un alt an si ne facem bagajul spre calatoria la Las Vegas, pentru CES, doar ca sa-l incepem din nou, sa aruncam o privire retrospectiva catre cele mai mari si mai discutate povesti high-tech ale anului. De la cresterea T-Mobile si cesiunea Aereo, la castigurile impresionante ale Apple si Android Wear, presa tech nu se poate ca a dus lipsa de subiecte. Insa ce povesti au avut cel mai mare impact sau au pus bazele inovatiei pentru anii urmatori?

Cine este noul CEO de la Microsoft

In istoria sa de aproape 40 de ani, Microsoft a avut doar doi directori executivi: Bill Gates si Steve Ballmer. Pana in acest an, cand totul s-a schimbat si Satya Nadella a fost numit noul CEO al gigantului software. In timpul cautarilor si recrutarilor, mai multe nune s-au vehiculat a urma la conducerea Microsoft, insa compania a decis in cele din urma sa promoveze o persoana din interior.

Microsoft

Nadella lucreaza in Microsoft de 22 de ani, cel mai recent in calitate de vicepresedinte executiv. In perioada imediat urmatoare preluarii fraielor, Nadella a trebuit sa se confrunte cu concedieri masive si critici camuflate la comentariile sale referitoare la femeile care solicita majorari de salariu. Dar anul viitor acesta se va concentra probabil pe Windows 10, sistemul de operare next generation pe care toti il asteapta.

Apple Watch exista

 Samsung a fost primul care a iesit pe piata cu un SmartWatch al zilelor moderne: Galaxy Gear, insa o mare parte din palavrageala privind astfel de dispozitive s-a concentrat asupra Apple si a posibilitatii unui iWatch. Zvonurile circula de ani de zile, dar in cele din urma, in 2014 au avut si o finalitate. Apple a dezvaluit existenta unui Apple Watch in octombrie, insa el este programat sa soseasca pe piata la mijlocul lui 2015.

Apple

Si nu va fi deloc un gadget ieftin, acesta pornind de la 349 dolari si putand ajunge la cateva mii, daca optati pentru versiunea de lux, mai stralucitoare.

Manipularea emotionala a Facebook

 Navigarea pe Facebook poate produce un numar de emotii: fericire, furie, gelozie, bucurie. Dar nu e nici un motiv ascuns in toate astea? Totul depinde doar de ceea ce prietenii tai posteaza? Nu-i chiar asa! De-a lungul verii, am aflat ca in 2012 Facebook a manipulat noutatile postate de aproximativ 600.000 de utilizatori pentru a vedea cum ar raspunde ceilalti la un anumit continut pozitiv sau negativ.

Facebook

Soc: continutul deprimant te va face sa pari ursuzul retelei, in timp ce posturile fericite te vor face sa stralcesti precum o figura regala in imparatia internetului. Facebook s-a oprit rapid din a-si cere scuze, insa a recunoscut ca “exista lucruri pe care ar fi trebuit sa le facem altfel”. Cateva luni mai tarziu, Facebook, acum in varsta de 10 ani, s-a aflat din nou in ipostatza de spune “Imi pare rau” la San Francisco, unde mai multi travestiti au fost fortati sa renunte la utilizarea numelor de scena pe reteaua sociala.

Realitatea virtuala

Pentru majoritatea dintre noi, realitatea virtuala a ramas blocata undeva in anii ’90. Insa, un numar tot mai mare de companii lucreaza din greu pentru a moderniza tehnologia si pentru ca VR sa primeasca un impuls major in anul care se sfarseste, an in care Facebook s-a descotorosit de doua miliarde de dolari pentru a achizitiona Oculus VR. Pentru a nu ramane mai prejos, in aceeasi perioada, Sony a prezentat Proiectul Morpheus, iar Samsung a lansat Gear VR pentru numai 200 de dolari. Pentru incepatori, improvizatul set cu casca Google de carton ar trebui sa va initieze in realitatea virtuala.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>