Fonturi si bare de instrumente noi pentru iCloud

By on 12/12/2014
apple icloud

* Apple a recurs la updatarea sistemului sau iWork pentru iCloud, cu peste 50 de noi fonturi si bare de instrumente * de asemenea, versiunile online ale paginilor, numerelor acestora si notelor de subsol au capatat o infatisare noua

Lansarea OS X 10.10 Yosemite, in luna septembrie, a adus o oarecare improspatare pentru productivitatea aplicatiilor Apple iWork, dovedind inca o data atentia companiei din Cupertino-California pentru omologii din mediul virtual.

O parte dintre aplicatiile iWork pentru iCloud, versiunile bazate pe browser de pagini, numere si teme au fost actualizate cu mai mult de 50 de noi fonturi, documentele putand fi acum redenumite din bara de instrumente in timpul editarii, eliminand astfel necesitatea de a schimba pagina la selectarea fisierului. In plus, acum toate cele trei aplicatii ofera posibilitatea de a trage si bloca un anumit grafic, mutandu-i sau redimensionandu-i legendele. Apple a adaugat si suportul pentru o gramada de limbi de circulatie internationala, inclusiv pentru franceza, germana si spaniola.

Temele si paginile au primit cateva actualizari unice, primele oferind acum optiunea de a ascunde navigatorul diapozitiv, care s-ar putea dovedi un real avantaj pentru cei care folosesc ecrane mai mici. In acelasi timp, aplicatiile Apple ce tin de procesarea cuvintelor au adaugat optiunea de a anula stergerea anumitor sectiuni. Ca intotdeauna, noile versiuni pot fi folosite in combinatie cu fisierele stocate in iCloud Drive, raspunsul Apple la Google Drive si Dropbox, care este disponibil deocamdata doar pentru utilizatorii celei mai recente versiuni a Mac OS.

Cum a contestat Apple unitatile Dropbox si Google

Asa cum poate va aminiti, Apple a dat startul conferintei Worldwide Developers la inceputul anului, cu un video confuz care a starnit semne de intrebare in randul dezvoltatorilor. A urmat apoi anuntul si lansarea sistemului Mac OS X Yosemite, cu completarile si actualizarile importante si, bineintels, caracteristicile iCloud, caracteristici cunoscute ca iCloud Drive si Mail Drop, acestea reprezintand de fapt variantele Apple la servicii cum ar fi Dropbox si Google Drive.

Apple

Stim cu totii ca documentele din cloud ofera o modalitate foarte convenabila pentru a lucra cu o aplicatie care functioneaza pe toate platformele. Insa, iCloud Drive sperge orice bariere si limite, utilizatorii putand lucra chiar in Finder cu fisiere si documente din OS X, aplicatii iOS sau chiar Windows. Mai mult, acestia isi pot organiza fisierele in unitatea iCloud, utilizand foldere si tag-uri care vor fi sincronizate pe toate dispozitivele lor.

Conducerea Apple a declarat ca firma s-a concentrat pe conceptele de baza in ceea ce priveste aplicatia Mail Yosemite, plecand de la sincronizare, comutare rapida intre cutiile postale si aducere rapida de noi e-mailuri. Insa, au vrut sa abordeze si o problema fundamentala legata de dimensiunea atasamentelor. Prin urmare, Mail Drop permite utilizatorilor sa aleaga trimiterea atasamentelor de mari dimensiuni prin iCloud si nu prin serverele de e-mail.

„Contaminare” in masa cu noul Yosemite

Una peste alta, putem spune ca ultima versiune a sistemului de operare al celor de la Apple este un succes. Dupa lansarea din septembrie, OS X 10.10 Yosemite a fost cu adevarat disponibil din octombrie, iar la acest moment se estimeaza ca ruleaza deja pe unul din cinci dispozitive Mac existente in casele utilizatorilor. Iar pentru cei care nu si-au instalat inca noul sistem de operare de la Yosemite, Apple va invita sa faceti acest lucru printr-o simpla activare a optiunii Upgrade, pe site-ul sau. Enjoy!

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>