Google Glass: 2GB de RAM pentru o experienta SF

By on 21/10/2014
Google Glass

*cea mai recenta updatare a Google Glass este testata in Marea Britanie si SUA, unde ochelarii si-au facut deja debutul

Daca pana in prezent, gadgetul cu aspect SF avea o memorie de 1GB de RAM, utilizarile sale fiind limitate, cei de la Google au anuntat recent ca vor aduce imbunatatiri acestui produs, dubland la 2GB de RAM aceasta caracteristica.

Cel mai cautat accesoriu din lume, ochelarii pe care oricine ar fi curios sa-i poarte macar o data, au suferit numeroase astfel de imbunatatiri de-a lungul timpului, acest produs fiind inca in faza de test. Astfel, Google si-a actualizat constant atat partea de soft, cat si hardware-ul, adaugand cai mai usoare de incadrat fotografii, un adaos de colturi in forma de L consolidand imaginea de pe ecran, precum si prin adaugarea a doua carduri, unul pentru a reaminti utilizatorilor unde au parcat masina si un altul pentru a-i anunta cand isi primesc pachetele. Compania a anuntat, de asemenea, si 12 noi aplicatii prin parteneri, printre care Shazam, o aplicatie cu care ochelarii pot recunoaste o melodie prin comanda vocala, si 94Fifty Basketball, un ajutor pentru imbunatatirea performantei jocurilor.

Google Glass

Un produs controversat

Google Glass este un produs controversat care continua sa intoarca insa capete si sa starneasca intrebari. Cum functioneaza? Cum arata? Unde si cand pot fi incercati?Numarul tot mai mare de cereri de invitatii pe Google, singura metoda prin care puteau fi comandati pana la inceputul anului, au dus la extinderea proiectului, oferta fiind deschisa pentru toata lumea in Statele Unite si Marea Britanie. Astfel, cei care au implinit 18 ani si sunt curiosi in legatura cu aceasta tehnica isi pot raspunde la cele mai multe dintre aceste intrebari pe cont propriu. Faptul ca Google tocmai a upgradat memoria ochelarilor ii face si mai atractivi, iar noile aplicatii, care totalizeaza 50 pana in prezent tenteaza din ce in ce mai mult, insa intrebarea care se mentine in mintea cumparatorului este, inevitabil, legata de cost. Isi merita acestia pretul de 1.500 de dolari?

Google Glass

Email si navigare GPS prin comanda vocala

 

Chiar daca este inca un prototip, un model neterminat tehnologic, Google Glass este menit a imbunatati relatiile sociale si, se pare, face acest lucru. Camera de fotografiat hands-free te incurajeaza in cautarea de aventuri si exercitarea de activitati in care ai nevoie de ambele maini, pentru ca poti inclusiv raspunde la emailuri si naviga pe Google Maps doar prin comanda vocala, cu ajutorul microfonului incorporat.Camera de 5 megapixeli nu se ridica la calitatea unei camere de pe un smartphone actual, iar software-ul de recunoastere a vocii nu interpreteaza totul corect. Durata de viata scazuta a bateriei si pretul ridicat sunt principalele neajunsuri. Insa, detinerea unei perechi de Google Glass iti poate aminti de generatiile anterioare, in care doar o persoana din bloc avea televizor color. Este mai mult distractiv decat functional, insa prezinta promisiunea ca va deveni urmatorul lucru mare al tehnologiei.

 Google Glass

Conversatii in timp real, in sprijinul celor cu deficiente de auz

Cercetatorii au dezvoltat si o aplicatie care ar putea face din Glass un instrument incredibil pentru surzi. Microfonul Google Glass nu poate identifica intru totul sunetele de la departare, incluzand aici conversatiile oamenilor din jur, insa noua aplicatie evita aceasta limitare, prin difuzorul unui smartphone asociat.Discursul este apoi convertit in text si transmis display-ului Google Glass aproape in timp real. Iar asta nu este tot.

Pornind de la aceste descoperiri, urmatorul pas logic este de a avea o aplicatie care sa traduca discursul utilizatorilor in doua limbi straine, iar vestile sunt imbucuratoare si din acest punct de vedere. Potrivit Google, se lucreaza la un astfel de poiect, care va fi diponibil in viitorul apropiat si prin care o traducere transcrisa va fi afisata in mod automat.

 

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>