Kodak se pregateste sa intre in era smartphone

By on 08/01/2015
kodak

* compania cunoscuta mai mult pentru filmele si camerele sale foto incearca o revenire spectaculoasa, prin intrarea pe piata dispozitivelor smartphone * surpriza va fi dezvaluita la targul CES, care va incepe peste cateva zile

Incepand din acest an, vom avea ocazia sa vedem sigla Kodak nu doar pe celebrele filme si aparate foto, ci si pe telefoane si tablete, cu dispozitive care vor avea in prim plan, dupa cum bine ati intuit, fotografia. De fapt, compania americana nu produce la propriu aceste dispozitive, dar isi va pune numele pe produsele companiei britanice Bullit, cea aflata in spatele telefoanelor Caterpillar.

O revenire in forta

Potrivit unui comunicat remis recent presei, ne putem astepta sa vedem primul telefon sub sigla Kodak chiar la targul CES de la inceputul acestui an, care se va desfasura la Las Vegas, in perioada 6-9 ianuarie. Ulterior, am putea avea parte de un telefon 4G, o tableta si un nou aparat de fotografiat conectat la acestea, programat sa apara pe piata ceva mai tarziu, tot in decursul acestui an. Compania nu a facut publice insa multe detalii cu privire la noul telefon sub Android, altele decat cele care vor permite utilizatorilor sa faca fotografii excelente, de a edita, partaja, stoca si imprima „intr-o clipa”, orice imagine. De asemenea, Kodak promite ca nu va face compromisuri nici in ceea ce priveste asteptarile utilizatorilor experimentati, ceea ce face sa creasca si mai mult asteptarile cu privire la noul produs propus spre lansare. Prin urmare, putem presupune ca imprimarea si distribuirea imaginilor se va face mai usor cu noile dispozitive mobile. Partea de hardware va fi construita de Bullitt Group, autoarea gamei de telefoane ultra-robuste pentru firma de constructii Caterpillar, cei de la Kodak promitand ca isi va folosi propria licenta pentru produse ce folosesc un „ADN nealterat” al brandurilor partenere.

Nu e vorba doar despre megapixeli

Dupa cum este caracterizat de conducatorii diviziei Mobile a britanicilor de la Bullitt, Kodak este unul dintre brandurile cele mai cunoscute din lume. Acesta a demonstrat de-a lungul timpului ca este de incredere pentru propriii sai consumatori si se poate caracteriza ca o marca avand in prim plan calitatea si inovatia. Prin urmare, Bullitt Mobile a luat acest imens patrimoniu si s-a folosit de el pentru a inspira o gama larga de dispozitive frumos concepute, care vor permite utilizatorilor sa editeze cat ai clipi din ochi fotografii de dimensiuni mari, sa le stocheze si sa le tipareasca pe hartie. Insa, dupa cum tot reprezentantii companiei engleze recunosc, accentul se pune foarte mult pe solutiile software, mai degraba decat pe hardware-ul furnizat. In aceste conditii, nu este de mirare ca niciuna dintre companiile implicate in proiect, nici Kodak si nci Bullitt, nu mentioneaza detalii despre megapixeli, senzori de imagine sau alte caracteristici tehnice ale noilor dispozitive.

In schimb, ambii parteneri isi lauda noile produse pentru usurinta de utilizare, mentionand aici software-ul de management de la distanta, care va permite ajutor si sprijin membrilor familiei si prietenilor.

O optiune decisiva

Oferirea brandului pentru licentiere este insa si o strategie de restructurare pentru Kodak, pentru a ajuta compania sa evite falimentul, la sfarsitul lunii septmbrie a anului trecut. Urmare a acestui amplu proces, compania americana a luat decizia radicala de a vinde sau chiar de a inchide diversele sale divizii de consum, inclusiv pe cea de fotografie digitala, concentrandu-se mai mult asupra imprimarii comerciale. Trebuie mentionat insa ca aceasta nu este prima incercare a unui colos industrial de a se reprofila pe piata telefoanelor destepte. In septembrie, Panasonic a prezentat experimental smartphone-ul Lumix CM1, echipat cu un senzor puternic de imagine si lentile Leica. In aceste conditii, cei de la Kodak vor trebui sa contribuie mai mult decat cu numele pentru a cuceri o piata pe care se bat, dupa cum vedem, si alti concurenti de calibru.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>