Recuperare date de pe un hard disk care nu mai poate fi accesat

By on 03/07/2019
recuperare-date-hdd-defect

Nu incerca depanarea unui hard-disk defect acasa!

Ce ne facem atunci cand unitatea noastra hard-disk da semne de oboseala? Dar, mai ales, cum ne dam seama ca acesta se apropie de sfarsitul perioadei de functionare, inainte de a pierde toate datele de pe el? Preintampinarea pierderii datelor poate fi mai facila in anumite situatii decat incercarea de recuperare date de pe un hard disk care s-a defectat. Iata cateva intrebari la care vom incerca sa raspundem in cele ce urmeaza.Orice s-ar spune, hard-disk-ul ramane piesa principala intr-un computer, chiar daca viteza de accesare a datelor sau grafica conteaza mult mai mult in ochii utilizatorului. Hard-disk-ul este elementul de stocare, de citire si de retransmitere a tuturor datelor de pe calculatorul tau, fara de care functionarea nu ar fi posibila. Este, daca doriti, creierul unui computer, in conditiile in care inima acestuia poate fi numita procesorul. Pe hard-disk instalam sistemul de operare si tot pe acesta stocam filmele, pozele si melodiile preferate. De asemenea, aici ne transferam fisierele de lucru de la locul de munca ori de la colaboratorii nostri externi.

Web

Cum iti dai seama ca hard-disk-ul este defect

Asemenea unui organism, si in cazul hard-diskului uneori ne putem da seama din timp daca acesta da semne de oboseala, daca nu mai functioneaza la parametrii lui normali. Cum facem acest lucru? Semnele sunt vizibile cu ochiul liber: functionare greoaie, cu timpi mari de gandire pana la accesarea datelor sau transferul lor dintr-un fisier in altul. De asemenea, o functionare zgomotoasa, in care avem parte de pocnituri si scrasnituri, ne poate da indicii cu privire la un posibil defect pe care ar putea sa il aiba unitatea noastra de stocare. In ultima faza, pe ecran pot incepe sa ne apara mesaje de eroare, prin care orice operatiune am desfasura, calculatorul ne anunta ca hard-disk-ul ori este plin, ori are un defect anume. Din acest punct, ne putem gandi la ce este mai rau: fie ca unitatea noastra a sucombat deja, fie datele noastre sunt pe cale de a fi pierdute in totalitate. Este momentul in care ne putem gandi sa transferam rapid ceea ce a mai ramas intreg pe hard-disk pe o alta unitate de stocare sau sa apelam direct la un specialist in recuperarea datelor sau in depanarea acestor componente.

Nu desfa unitatea acasa

01_DSC_6918

Primul impuls este acela de a desface unitatea centrala si de a vedea unde anume este defectul. Acest lucru, recunoastem, il poate face oricine, cata vreme calculatorul a iesit din perioada de garantie. In caz contrar, vom pierde garantia data de comerciant la momentul achizitiei si orice interventie la acesta va fi contracost. Cel mult, pute desface capacul de la unitatea centrala a calculatorului pentru a curata de praf componentele. In rest, orice interventie la nivelul hard-disk-ului poate fi fatala pentru datele de pe acesta. Din acest punct de vedere, putem spune ca desfacerea unitatii hard-disk acasa in vederea depanarii este exclusa.

Camera sigura pentru depanarea hard-disk-urilor

Depanarea unitatilor hard-disk este o misiune dificila, care poate fi executata doar de catre specialisti. Acestia au la dispozitie uneltele necesare atat pentru reparatiile de rigoare, cat si pentru recuperari de date de pe acesta. In plus, exista camere speciale, ferite de orice fel de impuritati, care sunt concepute doar pentru depanarea acestor dispozitive.

Mai multe detalii despre recuperarea datelor de pe hard disk-uri accesati pagina recuperaridate.ro

 

About pcuadmin

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>