Riscuri la pastrarea datelor pe un stick de memorie

By on 06/05/2019
26_DSC_7606

Stick-ul de memorie, la fel ca si cardul de memorie, au devenit astazi instrumentele favorite pentru pastrarea si transferul datelor de pe un dispozitiv pe altul. In primul rand, nu trebuie sa mai facem atat de multe drumuri de la un computer la altul, cata vreme aceste dispozitive au ajuns astazi la capacitati de stocare de ordinul zecilor sau sutelor de GB. De asemenea, transferul datelor de pe acestea este unul destul de facil, cateva zeci de secunde fiind de ajuns pentru transferul catorva zeci de GB de date. Ca orice fisier de mari dimensiuni, singurele care pun ceva probleme la transfer sunt filmele, insa stim cu certitudine ca acestea vor fi transferate in siguranta, fara posibilitati de deteriorare a fisierelor sau pierdere a acestora pe retea. Cu toate acestea, sunt insa o multime de situatii in care un specialist in recuperare date de pe stick USB ne poate fi de folos. Caci, la fel ca orice dispozitiv de stocare a datelor, si stick-ul de memorie comporta numeroase riscuri.

26_DSC_7606

Manevrarea defectuasa, o cauza a pierderii datelor

Primul dintre acestea este reprezentat de manevrarea defectuoasa. Simpla introducere gresita in slotul USB de la televizor sau de la computer ne poate lasa fara datele pretioase de pe el. Aceasta este o greseala frecventa a utilizatorilor, care forteaza introducerea stick-ului in slotul USB, riscand sa deterioreze nu doar unitatea de stocare, ci si mufa specal conceputa. De asemenea, pastrarea stick-ului in conditii improprii ne poate las afara date. Prin urmare, nu este recomandata expunerea acestuia la surse de caldura sau in medii cu umiditate mare. Nu in ultimul rand, transportul in poseta sau in rucsac poate comporta tot atatea riscuri, cata vreme acolo mai putem pastra o sticla de apa sau de suc neinchisa ermetic, ce ar putea cauza un dezastru pentru datele noastre.

Umezeala si impuritatile, o problema

Totodata, lasarea stick-ului in spatii neaerisite sau pline de praf si de mizerie pot cauza probleme la citirea datelor. Se stie ca oxidarea este dusmanul numarul unu al componentelor electronice, in vreme ce praful si impuritatile ar pute aface ca introducerea stick-ului in locasul special prevazut sa devina imposibila. Nu in ultimul rand, fortarea acestuia poate conduce la ruperea pur si simplu a capului stick-ului, ceea ce ar compromite total citirea datelor.

Risc la formatare si suprascrierea datelor

25_DSC_7662

Un alt risc comportat de stick-urile de memorie sau cardurile de memorie este reprezentat de erorile umane, aproape imposibil de evitat. Ca la fiecare introducere a unui dispozitiv nou in calculator, suntem intrebati daca dorim scanarea de virusi, in unele cazuri fiind chestionati chiar cu privire la formatarea acestuia, pentru o functionare optima. Aceasta operatiune este recomandata in momentul in care stick-ul nostru este gol. Dar, in momentul in care avem deja inscriptionate date pe el, formatarea este echivalenta cu pierderea datelor. In acest caz, singura solutie este apelarea la un specialist in recuperari date. Cu ajutorul unor softuri speciale, acesta poate proceda la identificarea datelor si extragerea lor, in vederea salvarii si transferului pe un alt suport. Prin urmare, putem spune ca recuperarea datelor de pe stick de memorie este perfect posibila, cu exceptia cazului in care datele de pe el nu au fost suprascrise.

Pentru detalii privind recuperare datelor de pe stick-uri de memorie accesati pagina recuperaridate.ro

 

About pcuadmin

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>