Saltul in timp cu Acer Liquid Leap

By on 30/01/2015
Acer

* Acer face primul pas spre gadgeturile ultra-portabile

Cunoscuta mai mult pentru laptopurile sale bine cotate, Acer incearca sa sparga gheata pe piata produselor uzuale si usor purtabile in stilul de viata high-tech. Liquid Leap este la baza un fitness tracker cu caracteristici de functionalitate aferente unui SmartWatch. Comercializat la un pret de aproximativ 80 de lire sterline, nu putem spune ca este chiar un chilipir, dar nici un produs ultra-scump, daca e sa facem comparatie cu restul ceasurilor tech. Cu toate acestea, cu o fixare usoara la mana si o serie de functii de suprafata adaptabile profilului fiecarui individ, Liquid Leap poate fi folosit foarte bine ca simplu ceas si pedometru.

Acer

Banda de fitness sau ceas?

Principalul lucru care va face utilizatorii sa opteze pentru o banda de fitness mai degraba decat pentru un SmartWatch, produs aflat de asemenea in plina expansiune, va fi dimensiunile si pretul mai reduse, care fac din acesta o afacere buna. Masurand aproximativ un centimetru in latime, partea frontala de la Acer Liquid Leap nu scoate atat de mult in evidenta incheietura mainii, asa cum o face un ceas obisnuit, spre exemplu. Desigur, dispozitivul nici nu arata si nici nu se pretinde un ceas obisnuit. O curea din material semi-elastic, inchisa in jurul incheieturii, are prevazut in partea din fata un ecran din cristale lichide, de forma dreptunghiulara, alungita. Nu avem de a face nici cu o sticla curbata la modul ostentativ, asa cum fac dispozitive similare de la Samsung, iar la versiunea de culoare alba, singurul neajuns ar fi discrepanta cam mare de ton intre ecran si cureaua de mana.

Acer

Din acest punct de vedere, putem spune ca Acer Liquid Saltul nu este un dispozitiv chiar atat de elegant, desi varianta pe negru pare sa arate ceva mai bine, dand un aer business si, totodata, sa mascheze deteriorarea micului dispozitiv in timp.

Prindere usoara

Ca multe alte dispozitive destinate amatorilor de fitness, Acer Liquid Leap este prevazuta doar cu doua clame mici din metal, care se imbina in sloturile de pe cealalta parte a benzii pentru a asigura banda pe incheietura mainii, spre deosebire de curelele de ceas traditionale. Mecanismul este pe atat de simplu, pe atat de sigur, chiar daca incheierea dispozitivului nu ne iese intotdeauna atunci cand suntem pe fuga. Cureaua din plastic de la Acer Liquid Leap poate parea putin cam prea rigida la inceput, asa ca artrebui sa o impingeti putin mai tare pentru a reusi sa o incheiati.

Acer

Cu toate acestea, incheierea devine floare la ureche odata ce apuci sa o porti. Ca rival pe acelasi segment, dispozitivul Sony SWR30 poate parea o afacere la fel de buna, fiind chiar putin mai confortabila decat mica noastra „bijuterie”. Astfel, in timp ce partea din spate a SWR30 este usor curbata, la Acer Liquid Leap, aceasta este destul de plata, astfel incat nu se pliaza intru totul pe incheietura mainii.

Nici nu o simti la mana

Cu toate acestea, micul cesulet este destul de confortabil. Acer Liquid Leap cantareste doar 15g, ceea ce inseamna ca este aproape insesizabil pe incheietura mainii. De asemenea, nu aveti de-a face cu butoane sau rotite, in privinta carora sa va faceti grji. Acer Liquid Leap functioneaza doarprin gestica maiinii si cu ajutorul touchscreen-ului de mici dimensiuni, pentru a efectua operatiile dorite. Doua atingeri usoare intr-o zona usor metalica de langa ecran vor activa functiile de baza ale dispozitivului. Daca trebuie sa activam accelerometrul insa, acest lucru nu va mai putea fi facut cu doua atingeri usoare, ci u o apasare mai ferma.

Acer

Ecranul incorporeaza cele mai noi tehnlogii dezvoltate de Acer. Vorbim despre un ecran OLED de 0,9 inch, la o rezolutie de 128 x 32 pixeli. Rezolutia este una scazuta, insa ecreanul, desi monocrom, este capabil sa ofere imagini suficient de clare si de lizibile. Iar la un pret de vanzare de aproximativ 80 de lire sterline, putem vorbi despre una dinre cele mai ieftine benzi de fitness existente la ora actuala pe piata. Aceasta ofera un ecran adecvat, cu un afisaj clar, ale carui culori iti inspira cerul albastru al unei dimineti de iarna reci si linistite din Orientul indepartat.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>