Samsung reinvie epoca telefoanelor cu clapeta

By on 04/09/2015
samsung

* la mare voga in urma cu aproximativ un deceniu, telefoanele cu clapeta revin acum in atentie gratie celor de la Samsung * cu un design stralucitor si functiuni apropiate smartphone-urilor actuale, noul model prinde deja tot mai teren pe continentul asiatic
Cunoscuti pentru abilitatea lor de a lansa diferite modele pentru diferite perioade ale anului, cei de la Samsung, dupa ultimele modele de smartphone Galaxy Note 5 si Galaxy S6 Edge+, dezvaluie acum un alt gadget: un telefon cu aspect retro, cu clapeta.
Pentru cei care sunteti inca prea tineri pentru a va aminti, telefoanele cu clapeta au display-ul pe una dintre partile din plastic, iar tastatura pe cealalta, telefonul deschizandu-se asemenea unei scoici. Principalul avantaj al acestei forme rezida in abilitatea de a arata bine, compact, apelurile terminandu-se oarecum distractiv, cu un plescait zgomotos generat de inchiderea carcasei.
Forma poate parea oarecum imbatranita, insa cei de la Samsung i-au dat o noua infatisare si un nou impuls de putere. Aparatul ar veni echipat cu un procesor Snapdragon 808 Qualcomm, o camera foto de nu mai putin de 16MP, care sa surprinda absolut toate cadrele care merita.

telefon cu clapeta samsung G9198
Un telefon, doua ecrane
Tehnologia obisnuita de tip Super AMOLED a celor de la Samsung este folosita acum nu pe unul, ci pe doua ecrane de 3.9 inch, care dezvolta o rezolutie de 768×1280 pixeli. Aparatul are o capacitate de stocare interna de 16GB, care poate fi suplimentata, insa, pana la 128 GB. Nu in ultimul rand, acesta beneficiaza de o baterie de 2.020 mAh, care ii asigura o functionare pe o buna perioada.
Partea superioara a “scoicii” are asadar ecrane pe ambele fete, pe care puteti vizualiza atat fotografii, filme sau, mai simplu, ora, atunci cand doriti ceva util si simplu, fara a fi nevoie sa deschideti aparatul. Intre noi fie vorba, vizionarea de filme poate fi obositoare pe un ecran atat de mic, insa acesta este un alt aspect. Dispozitivul nu a fost inca botezat. Tot ce stim de la cei care au dezvaluit aceste informatii este ca, deocamdata, el poarta un mume de cod, G9198. Samsung insasi considera despre acest telefon ca noul sau telefon porneste in cautarea acelei „elegante distinse”, care devine din ce in ce mai greu de gasit, cel putin atunci cand calatoresti printre produsele de productie asiatica. Prin urmare, chiar si pentru europenii care cauta un aspect retro pentru telefonul lor, ar tebui sa stie ca acesta il pot gasi tot pe continentul galben.

samsung G9198 gri
Readucerea la viata a unei epoci iubite
Pentru nostalgici, trebuie spus ca nimic nu era mai cool la inceputul anilor 2000, decat sa scoti micul telefon din buzunar si sa incepi o convorbire cu deschiderea clapitei magice. Cu timpul, acestea au devenit istorie, micile ecrane de doi sau trei inch fiind inlocuite cu touch-screen-uri de dimensiuni mult mai mari, care se apropie astazi de cele ale unei tablete. Oricum, aceasta tehnologie se pare ca revine in Japonia, unde peste 10.5 milioane de utilizatori avea telefon cu clapeta in 2014. Unul dintre motivele acestor statistici ar putea fi costul relativ ridicat al transferului de date si, nu in ultimul rand, al imbatranirii populatiei din aceasta tara, segment care, nu-i asa, este mereu in cautare de lucruri simple si… retro.
Noua ne place sa credem totusi ca aceasta ascensiune se datoreaza nu neaparat functiunilor, cat aspectului clasic oferit de telefoanele cu clapeta, ceea ce, sa recunoastem, nu prea mai intalnim la smartphone-urile din zilele noastre.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>