Totul la dublu, cu noul LG V10

By on 09/11/2015
lg v10 imag4

* noul aparat al celor de la LG ofera de doua ori mai multa performanta in materie de ecran si camera video decat alte telefoane * nu va inchipuiti ca avem de-a face cu procesoare de doua ori mai puternice * pur si simplu, LG vine cu o dublura pentru fiecare din aceste caracteristici
Sud-coreenii de la LG ne-au obisnuit, de-a lungul timpului cu designul lor inovator, care au condus la crearea de dispozitive electronice de-a dreptul unice. Iar smartphone-ul LG V10 este ultima creatie de tip Frankenstein, care va fi lansat in Coreea de Sud in urmatoarele zile. Aparatul Android se anunta un adevarat monstru in materie, avand in vedere efortul companiei asiatice de a se desprinde radical de modul traditional de constructie al telefoanelor, venind cu un ecran dublu si cu o camera frontala duala.
In esenta, putem spune ca LG V10 imprumuta destul de multe caracteristici de la varful de lance LG G4, insa modul in care arata si se comporta noul dispozitiv este unul complet diferit. Telefonul este mai mare, mai consistent atunci cand il tii in mana si ceva mai puternic.

lg g10 imag3

Design aproape militar

Din punct de vedere al constructiei, LG V10 este mult mai solid, folosind un amestec de otel inoxidabil si silicon pentru carcasa dorsala. Textura sa mai bruta, cauciucata, vine astfel in contrast cu netezimea pielii folosite pentru spatele lui G4. Beneficiile acestei noi incapsulari consta insa in rezistenta mai mare la lovituri si la socuri, dovedita prin teste efectuate cu rigurozitate in laboratoarele LG. Constructia sa indeplineste standarde aproape militare, judecand dupa materialele folosite. Dintre acestea, se distinge ecranul Gorilla Glass 4, dublu ranforsat, pentru o protectie suplimentara a panoului frontal. Asta inseamna ca aparatul nu mai beneficiaza de usoara curbura intalnita la LG G4, in conditiile in care V10 are deja niste dimensiuni apreciabile, de 159.6 x 79.3 x 8.6 milimetri, la o greutate de 192 de grame. Desi modelul G4 era putin mai slim in punctul sau de curbura, tot ceea ce intalnim la noul telefon ne duce cu gandul la supradimensionare, cei de la LG dovedindu-si astfel in mod clar intentia de a rivaliza cu modele precum iPhone 6S Plus sau Samsung Galaxy Note 5. Iar daca Apple si Samsung au tendinta de a exploata la maximum designul pe baza de aluminiu si sticla, LG opteaza pentru un finisaj mult mai practic si mai durabil, oferind totodata slot pentru card micro-SD si o baterie usor de schimbat. Acestea nu sunt noutati in materie, insa ar putea constitui un avantaj din punct de vedere al vanzarilor, in conditiile in care Samsung, cel putin, are tendinta de a renunta la astfel de caracteristici pe telefoanele sale de varf. Cat priveste culorile, LG V10 vine cu o serie limitata de nuante, oferind posibilitatea de a alege intre Negru Spatial, Alb Lux, Bej Modern, Albastru Ocean sau Albastru Opal.

lg v10 imag1

Al doilea ecran, pentru mai multa mobilitate

Primul lucru care iti atrage atentia atunci cand il deschizi este cel de-al doilea ecran care iti apare pe panoul frontal. Astfel, beneficiem de o deschidere de 5.7 inch cu tehnologie quad HD IPS, fata de cei 5.5 inch ai modelului G4. Imaginile se intind practic dintr-un colt in altul, la o rezolutie de 2.560 x 1.440 pixeli, cu o densitate a pixelilor de 513 pixels pe inch, ceea ce poate rivaliza usor cu o tableta de mici dimensiuni. Adevarata surpriza vine insa atunci cand se deschide si partea a doua a ecranului, in partea de sus, cei 2.1 inch conducand, in final, la o dimensiune totala a celor doua ecrane de 5.9 inch. La prima vedere, pare parte a aceluiasi ecran, insa, in realitate, micul display de 160 x 1.040 pixeli, care pastreaza aceeasi densitate ca a ecranului mare, beneficiaza de un sistem de iluminare separat. Asa ca, pregatiti-va degetele pentru o noua experienta. Acest al doilea ecran sa nu credeti ca este inutil. Acesta va ajuta sa ajungeti mai repede la informatiile legate de timp, vreme si alte notificari, dar si sa accesati in mod direct aplicatiile favorite. Aceste functiuni sunt oferite atat de Apple sau Samsung Galaxy S6 Edge+, insa ele sunt ascunse, in meniuri greu de accesat. Aceste informatii de baza vor clipi aproape tot timpul in partea de sus a telefonului, chiar si atunci cand ecranul principal este inchis. Nu va faceti insa griji, intrucat si acesta al doilea ecran poate fi inchis, asemenea unui smartwatch, acoperind cu palma fata aparatului sau, mai simplu, intorcandu-l cu fata in jos. Accesul multitask este mai usor cu cele mai recente aplicati ramase in partea de sus, la fel ca si apelurile pierdute, mesajele receptionate sau atentionarile din calendar cu privire la aniversari sau sarcinile zilnice. Acest lucru este extrem de util, spre exemplu, atunci cand conduceti si sunteti conectat la Google Maps. Daca vreti sa ajungeti la un meniu sau un mesaj receptionat, va trebui sa iesiti din aceasta aplicatie si sa pierdeti toate setarile precedente. Or, cu LG V10, aceasta problema este rezolvata cu gratie si fara prea mult efort.

Nu mai aveti nevoie de prelungitor-selfie

De asemenea, camera duala de 5 megapixeli de pe partea frontala va permite sa va jucati cu setul separat de lentile, tragand cadre atat dintr-un unghi maxim de 80 de grade, cat si cu o deschidere mai larga, de 120 de grade.
Ideea care a stat la baza acestei inovatii o constituie necesitatea atasarii unui prelungitor pentru fotografiile de tip selfie, atunci cand dorim un cadru ceva mai larg. Acest lucru nu mai este necesar insa cu noul V10. Totodata, LG V10 devine primul smartphone care a adaugat modul manual pentru filmarile video. Astfel, putem seta manual viteza de rulare, numarul de cadre trase pe secunda sau reglajul de alb pentru inregistrarea de imagini in format HD.

lg v10 imag2

Mai multa putere la interior

Aruncand o privire sub carcasa, LG V10 este propulsat de un procesor hexa-core Qualcomm Snapdragon 808, acesta fiind disponibil atat in variantele de 1.44GHz quad-core sau de 1.82 GHz dual-core, ajutate de chipul de accelerare video Adreno 418. Acesta este, practic, acelasi chip video intalnit si la modelul Nexus 5X de la Google. Adevarata imbunatatire adusa insa la LG V10 este memoria sa. Acesta este propulsat de nu mai putin de 4 GB de RAM, fata de 3GB intalniti la G4, indeajuns pentru a concura de la egal la egal cu telefonul-tableta Samsung Note 5. Telefonul vine insa cu o singura optiune pentru capacitatea de stocare interna, de 64 GB, in vreme ce telefoanele obisnuite Android pornesc, de obicei, de la 16 sau 32 GB. Daca acest spatiu este totusi insuficient, LG ofera posibilitatea extinderii acestuia cu ajutorul unui card micro-SD, prin care puteti stoca pana la 2TB de date si filmulete. Cat priveste bateria, aceasta este una de 3.000mAh, interschimbabila, la fel ca pe LG G4. Aceasta asigura o autonomie de functionare buna, chiar si atunci cand lasam deschis tot timpul cel de-al doilea ecran. Toate acestea fac din LG V10 un telefon excelent, atat pentru navigatie rapida, cat mai ales pentru distractie si poze selfie de grup.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>