Transformarile Asus continua

By on 22/04/2015
Asus pad

* fara a fi un dispozitiv extrem de puternic, Asus Transformer Pad TF103 ofera utilizatorilor usurinta navigarii pe tableta, combinata cu aspectul solid si sigur al unui laptop
Asus Transformer Pad se poate spune ca a implementat deja un concept in ceea ce priveste gadgeturile multifunctionale, oferind utilizatorilor posibiliatea de a avea in acelasi timp o tableta de buna calitate, care se poate transforma cat ai bate din palme intr-un mini-laptop, printr-o platforma cu tastatura incorporata.Ce-i dept, aceasta din urma urca putin pretul, dar si pretentiile. La un pret de aproximativ 300 de dolari, ultimul model de Transformer Pad, denumit TF103, poate concura la pret cu tablete precum Nexus 7 de la Google, mai degraba cu mult mai costisitoarea tableta cu tastatura atasata Lenovo ThinkPad 10.
Acesta constituie, de altfel, un alt subiect de discutie, cu privire la modul in care Asus Transformer Pad a devenit un dispozitiv de ultima generatie. O transformare rapida a unei tablete intr-un plic special, e clar ca nu poate fi facuta din niste dispozitive de slaba calitate, propulsate automat in alta liga prin simpla atasare a unei tastaturi. Daca facem abstractie de consola pentru tastatura, vom vedea ca avem de-a face cu o tableta cat se poate de competitiva.

Un dispozitiv robust si rapid
Spunem asta pentru ca dispozitivul ruleaza pe Android KitKat 4.4.2, asa ca puteti rula orice update al aplicatiilor fara niciun efort. Ecranul de 10.1 inch, cu tehnologie IPS, poate oferi imagini suficient de clare din unghiuri extreme, la o rezolutie de 1280 x 800 p. Gadgetul are o capacitate de stocare de 16GB, expandabila cu ajutorul slotului microSD card, iar procesorul de 1.86GHz de la Intel Atom poate reprezenta un motiv rezonabil de a considera tableta competitiva, ca si pret. Mai trebuie mentionat ca intregul ansamblu este construit dintr-un material atractiv si totodata durabil.

Asus
Modulul pentru tastatura scoate in evidenta efectul de metal perfect slefuit, in vreme ce rama alba si carcasa tabletei TF103 ii confera acesteia un aspect mi dinamic si mai costisitor decat este in realitate. Butoanele sunt potrivite perfect, bine montate, iar carcasa nu prezinta niciun fel de jocuri la manevrare, astfel incat intregul ansamblu pare suficient de rezistent si de solid atunci cand il folosim. La o greutate de aproximativ 1,1 kg, Asus Transformer TF103 este putin mai greluta decat alte rivale mai ieftine de pe piata, insa nici nu putem spune ca este usoara ca o pana. Cu toate acestea, tableta poate fi folosita cu incredere pe post de e-reader, fara sa te ia cu amorteala de mana, chiar dupa o lectura prelungita. Nu vorbim neaparat de un dispozitiv foarte zvelt, insa este aproape la fel de subtire ca tabletele iPad din prima generatie.

Asus pad

Slide-uri pe ecran si combinatii de taste
Ar mai fi de mentionat ca Asus Transformer Pad se incarca usor si porneste la fel. Tastatura contine cateva butoane de tip shortcut, extrem de folositoare, care te ajuta sa folosesti dispozitivul atat ca tableta, cat si ca un laptop, combinand atingeri usoare pe ecrean cu apasarea din tastatura si slide-uri pe trackpad. Este un mod aproape unic de folosire a unei tablete, ceea ce ii confera un plus de versatilitate. Iar din punctul de vedere al utilizatorilor, acesta este unul dintre principalele motive pentru care incepe sa fie din ce in ce mai dorita si preferata in fata altor dispozitive. Aceasta in ciuda faptului ca unele aplicatii nu vor recunoaste atingerile ecreanului atunci cand tastatura este atasata, ceea ce poate fi putin bulversant.
In concluzie, desi nu avem de-a face cu un dispozitiv foarte puternic, Asus Transformer Pad ramane o optiune pentru cei care cauta o cobinatie optima intre tableta si laptop, oferind utilizatorilor un ecran mare si stralucitor, niste difuzoare decente, la un pret cat se poate de competitiv.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>