Ultimul vis al lui Steve Jobs e aproape de realitate

By on 25/03/2015
Apple

* gigantul Apple da de inteles ca in viitorul apropiat ar putea oferi utilizatorilor sau aces la televiziunea live * mai mult, acest lucru arputea fi posibil prin intermediul unui televizor produ sub brandul propriu

Unul dintre ultimele visuri ale vizionarului Steve Jobs, nepuse in practica in timpul vietii, a fost crearea unui televizor smart. Prin urmare, dupa gadgeturile care au schimbat lumea, precum iPod sau iPhone, viitorul iTV este, din cate se pare, foarte aproape de a deveni realitate. Este cunoscuta prezenta Apple pe piata divertismentului, inca din ultimul deceniu al secolului trecut. Rand pe rand, in catalogul digital al companiei au fost incluse videoclipuri, filme si muzica, dar si seriale TV. Ultima noutate o reprezinta introducerea pe dispozitivele produse de gigantul american a canalului de film HBO, care poate fi vizualizat pe platforma Now.

Precursorul acestui serviciu este cutiuta magica de la Apple TV, introdusa pentru prima oara in urma cu aproximativ opt ani si cre a fost descrisa la acea vreme ca un produs hobby pentru companie. Conceputa pentru a oferi utilizatorilor acces la filme, show-uri TV, muzica si sport, acest dispozitiv nu s-a aflat niciodata in topul vanzarilor. In ciuda acestui fapt, Apple a continuat sa mentina in viata dispozitivul, introducand noi versiuni la modelul de baza. Pe parcursul ultimilor trei ani insa, Aple a manifestat un interes crescand pentru AppleTV, imbunatatindu-i functionalitatea si venind cu noi dotari in materie de hardware. In completarea continutului de pe iTunes Store, noua cutie Apple TV ofera accesla mai mult de 40 de canale TV diferite si cu multe angajamente in derulare.

apple-itv2

Vor o felie din tortul industriei TV

Apple e axat asadar pe difuzarea de continut, fiind din ce in ce mai clar ca sefii companiei americane au planuri mari in ce priveste intrarea puternica in industria televiziunii. Asa cum a repetat de nenumarate ori inclusiv noul CEO de la Apple, Tim Cook, televiziunea ramane o zona de interes maxim pentru companie. Iar ultimele zvonuri sugereaza ca urmatorul pas pe care il va face Apple TV este introducerea unui serviciu de streaming web. Pentru aceasta, actualul Aple TV a fost dotat deja cu un procesor A8, spatiu de stocare suplimentar si accesul la App Store, de unde se pot descarca jocuri si aplicatii. Trebuie reamintit aici ca cea de-a treia generatie a Apple TV a fost lansata cu exact trei ani in urma, in martie 2012, micuta cutie suferind, de atunci mici update-uri la nivel de procesor si cam atat.

Putand reda filme, muzica si show-uri de televiziune obtinute prin intermediul iTunes, Apple TV ofera continut si de la alte canale de distractie. De asemenea, suporta tehnologia AirPlay, permitand dispozitivelor dotate cu iOS sa ruleze iTunes si muzica pe laptop sau televizor.

Apple

Acesta este, se pare, doar inceputul unei noi ere. Din ce in ce mai multe zvonuri dau de inteles ca cei de la Apple urmaresc intrarea pe piata serviciilor de televiziune live. Momentan, acest lucru ar urma sa se intample doar peste Ocean, unde americanii ar putea avea posibilitatea accesului la acest serviciu pe baza de abonament, din grila urmand sa faca parte cele mai populare posturi de televiziune. Presa de specialitate vorbeste deja despre un pachet de 25 de canale, printre care se numara Fox, ABC, ESPN sau CBS.

Cat priveste preturile, acestea se anunta mai reduse decat al multor companii de cablu. Toate acestea ar putea rula pe noul televizor gandit la un moment dat de Stove jobs, dar pe care nu a mai apucat sa-l vada pus in practica.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>