Un gadget pentru nostalgici: Sony Ericsson Mix Walkman

By on 27/01/2015
sony2

* prin nou lor concept, cei de la Sony Ericsson vin in intampinarea tinerilor cu un gadget care imbina armonios tehnologia smartphone si dispozitivele de redare muzicala * daca la capitolul telefonie nu ofera prea multe, nostalgicii revolutei Walkman se pot bucura de muzica lor preferata la purtator, cu difuzoare puternice si acuratete a sunetului

Dupa cum sugereaza chiar denumirea, Sony Ericsson Mix Walkman, poate fi considerat un dispozitiv cu o criza de identitate: MP3 player pe de o parte, pretentii de smartphone, pe de alta parte si o importanta caracteristica de buget.

Cea mai recenta oferta a brandului Walkman, detinut de compania de telefonie mobila Sony Ericsson, aduce muzica la petrecere, insa ceea ce este mai important de aflat este daca face si mai mult decat atat. In primul rand, este un telefon candybar compact, dar usor, cu un spate din plastic curbat, cauciucat, care sta bine in palma, dar nu lasa impresia unui dipozitiv deosebit de solid construit.

Sony

Ca stil, pare mai mult un design clasic, cu un aspect negru, completat de o banda personalizata cu logoul firmei pe spate, despre pare putem doar sa ne imaginam ca este destinata a face apel la publicul tanar iubitor de muzica, caruia telefonului i se si adreseaza.

Un telefon greu de definit

Totusi, Ericsson Mix Walkman nu este cu siguranta un telefon urat, poate doar greu de definit, cu un sasiu bine echilibrat si un ecran touchscreen de 3 inch si 400 x 240 pixeli. Sub egida propriei platforme bazate pe Java de la Sony Ericsson, touchscreen-ul capacitiv este un bonus tehnologic de luat in calcul, oferind o calitate a imaginii decenta si luminozitate buna, chiar daca navigarea generala a telefonului nu este deosebit de stralucitoare sau rapida.

Sony

Dispunerea butoanelor este iarasi o alegere inteleapta, cel de pornire/blocare pe partea stanga, un rocker subtire pentru volum, buton pentru camera de fotografiat, buton pentru revenirea la meniul initial si doua comenzi rapide legate de Walkman-ul incorporat in partea de sus a telefonului, incadrand mufa de 3,5 mm. E de ajuns insa pentru a justifica pretentiile de Walkman ale telefonului? Poate ca nu, din moment ce nu exista de fapt niciun buton de redare direct, de pauza sau de derulare inainte si inapoi.

Memoria interna limiteaza, de asemenea, potentialul Mix Walkman ca music player, cel putin in faza initiala. Cu putin peste 100 MB de memorie interna libera, abia daca poti trage un album cu o rata de biti decenta. Este adevarat ca memoria este extinsibila si cardurile microSD sunt foarte ieftine, dar, ca si „music player”, acest telefon nu face o prima impresie chiar excelenta.

Sony

In ciuda faptului ca nu exista nicio conexiune 3G, telefonul este echipat cu conectivitate Wi-Fi, care ajuta la viteze imense de navigare pe internet. In plus, avand in vedere grupul tinta de tineri, oameni iubitori de muzica, care nu doresc sa cheltuie foarte multi bani pe un telefon puternic, experienta internetului va fi oricum secundara pentru Sony Ericsson Mix Walkman.

Difuzoare puternice si casti la pachet

In schimb, telefonul dispune de o camera de 3.2 MP cu functionalitate video, slot microSD de pana la 32 GB, port micro USB si un difuzor extern care este surprinzator de puternic pentru un dospizitiv de dimensiuni atat de mici. Si nu numai boxa externa este impresionanta.

Sony

Calitatea sunetului ca si music player, chiar si cu volum maxim, cu uilizarea castilor furnizate in pachet sau altele, este de asemenea impresionanta.

In esenta, Sony Ericsson Mix Walkman este un telefon din gama inferioara care incearca sa urce cateva locuri in top pariind pe puterea unui brand vechi si oarecum cult. Este un telefon cu putine specificatii care sa merite discutate, iar punctul de vanzare principal, adica muzica, nu este suficient pentru a mentine treaz interesul tinerilor.

 

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>