Care este browserul tau preferat si de ce?

By on 25/08/2014
browser internet explorer

Atunci cand ne gandim la un browser pentru internet, primele care ne vin in minte sunt Chrome, Mozilla Firefox si Internet Explorer. Toate sunt gratis, rapide si adaptabile dispozitvului tau, insa trebuie sa stii ca fiecare dintre optiunile de browser internet de astazi are propriile posibilitati si optiuni, care s-ar putea potrivi mai bine nevoilor tale de zi cu zi.

Este si motivul pentru care e tot mai greu sa critici aceste browsere in ziua de astazi, cata vreme ele se updateaza zilnic, devin mai rapide, mai sigure, pliindu-se din ce in ce mai exact pe standardele navigarii pe Web. Produsele cele mai folosite de utilizatorii noilor tehnologi sunt Google Chrome, Microsoft Internet Explorer si Mozilla Firefox, care afiseaza interfete de la cele mai “sport” si dinamice, la cele clare si simple. Fiecare dintre aceste browsere are insa caracteristici care le fac unice, in felul lor. Microsoft Internet Explorer exceleaza in optimizarea acelerarii grafice, dupa cum se poate vedea si pe review-urile utilizatorilor de pe forumurile de specialitate. Este, de asemenea, singurul program pe 64 de biti si, totodata, singurul care ofera protectie la urmarirea siteurilor si paginilor accesate in mod curent de pe calculatorul dumneavoastra.

Ultimele tehnologii, accesibile instant

browser

La randul sau, Google Chrome depaseste alte browsere in implementarea tehnologilor de varf, precum raspunsul vocal si incarcarea instantanee a paginior cautate. Firefox este cunoscut mai degraba pentru extensiile sale care va permit sa va setati browserul in functie de ce este posibil si la celelalte programe asemanatoare. Alte inovatii includ instrumente “bookmark” de tip Panorama sau Social API, care va ajuta sa integrati mai usor site-urile de socializare pe browser, pentru o accesare mult mai facila a acestora. In cuda faptului ca sunt mai putin utilizati decat brandurile mai sus mentionate, o serie de jucatori pe piata precum Opera sau Maxthon au, de asemenea, multe de oferit. Opera a intrat in bransa inca din vremurile timpurii ale navigarii pe web, iar acum se deosebeste de restul browserelor prin doua lucruri. Primul ar fi pagina de start Speed Dial, dupa titlurile linkurilor. Aceasta pagina nu doar ca permite accesul rapid la cele mai frecventate site-uri dar, de asemenea, poate afisa update-uri in timp real la continutul acestora. Cea de-a doua optiune importanta este modul Off-Road, care reduce cantitatea de date ale paginii web, prin trimiterea unei variante comprimate in Cash-ul serverelor celor de la Opera. Acest lucru va poate aduce economii la buget, daca beneficiati de o conexiune platita in functie de trafic.

Viteza “made in China”

In cele din urma, probabil cel mai putin utilizat dintre toate si cel mai putin cunoscut dintre browserele de pe piata, este Maxthon. O multime de instrumente precum mass-media download, captura pe ecran sau servicii integrate de cloud sunt doar de cateva dintre imbunatatirile oferite de acest browser “made  in China”. Acesta include, totodata, aplicatii pentru o mai buna compatibilizare cu browserul Internet Explorer. In topul tuturor acestor optiuni se afla numarul de pagini HTML suportate odata, ceea ce face din acest browser unul de luat in calcul la testele de viteza.

Maxthon

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>