Ghid de cumparare a unui ultrabook

By on 25/08/2014
ultrabook-lenovo

Ultimul racnet in materie de laptopuri este ultrabook-ul. De ce? Acesta are o atractie tot mai mare fata de cumparartorii care isi doresc un dispozitiv subtire, usor si impresionabil. Prin definitia celor de la Intel, ultrabook-ul cantareste mai putin de doua kilograme si masoara aproximativ doi cm grosime sau chiar mai putin. Sunt, de asemenea, concepute pentru a fi gata de lucru aproape imediat ce ai ridicat capacul, datorita utilizarii memoriei flash. Acest ultim aspect este ceea ce separa cu adevarat un ultrabook de orice alt notebook ultraportabil, oferind experienta de instant-on a unei tablete.

Ca marime, un ultrabook variaza de la 13 la 15 inch, iar unele au chiar strecurata o unitate optica. Chiar daca laptopurile ultra subtiri de astazi au multe in comun de la un producator la altul, ele sunt departe de a fi identice. Daca vreti sa alegeti cel mai bun model pentru nevoile dumneavoastra, trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte importante.

Touchpad – Majoritatea producatorilor opteaza pentru un touchpad cu mai putine butoane pentru a face proiectele lor elegante, insa acest aspect minimalist vine de multe ori in detrimentul preciziei. Sfatul nostru: cititi comentariile si recenziile despre cele mai recente modele de ultrabook pentru a afla cum functioneaza si incercati-le in magazine, atunci cand veti avea ocazia. Ar trebui sa puteti naviga fara prea multe lovituri, cu gesturi netede, derulate cu doua degete si fara efort.

touchpad

Driver si SSD – Pe unele ultrabook-uri low-cost, vanzatorii folosesc sisteme hibride de stocare, care imbina memoria flash cu un hard disk traditional. De exemplu, Acer Aspire S3 vine cu un hard disk de 320GB in combinatie cu o unitate SSD de 20GB, in timp ce seria Samsung 5 ofera un disk de 500GB si 16GB SSD.Aceste unitati hibride promit cele mai bune optiuni: o cantitate mare de informatie care poate fi stocata, alaturi de pornire rapida. Cu toate acestea, un ultrabook care utilizeaza numai SSD ofera performante mai rapide la copierea fisierelor sau la deschiderea aplicatiilor. Daca va puteti permite o capacitate mai mica de stocare, este de preferat un SSD pe un astfel de laptop ultra slim.

Hard Drive -SSD

Design – Avand in vedere ca un ultrabook este special proiectat pentru va insoti oriunde, cel mai probabil ca veti dori un sistem care arata foarte bine, dar este si robust. Un sasiu metalic este de preferat pentru durabilitate, spre deosebire de un design dotat cu un capac de metal si material plastic in zona din jurul tastaturii. De asemenea, orientati-va spre o tastatura cu iluminare din spate, care va va face mai usoara munca in conditii de iluminare scazuta.

Ultrabook

Rezolutia si calitatea ecranului – Primul val de ultrabook-uri prezentau, in cea mai mare parte, ecrane de 13 inch, in incercarea de a provoca foarte popularul MacBook Air de aceeasi dimensiune. Acum insa au aparut destule modele cu display-uri de 14 si chiar 15 inch. Indiferent de dimensiunea ecranului, acordati o atentie deosebita rezolutiei.

apple mac book air

Un ecran cu 1600 x 900 pixeli este de preferat unuia de 1366 x 768, fiindca rezolutia ofera mai multe detalii. In plus, panoul ar trebui sa ofere unghiuri de vizionare sificient de largi, astfel incat sa nu trebuiasca sa faceti tot felul de miscari ale capacului pentru a vedea imaginea.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>