- Huawei P10 Plus, mereu cu un pas inainte
- Asus ZenFone 2
- Camerele foto – infruntarea gigantilor
- Microsoft Surface Pro 3, proiectia viitoarelor dispozitive hibrid
- Asus ROG G752 va ureaza bun venit in Republica Gamerilor
- Aptitudini de lider, cu HTC One M8
- BlackBerry face un un nou pariu cu modelul Priv
- Totul la dublu, cu noul LG V10
- Impresioneaza-ti prietenii cu Acer Predator 8
- Sa ne jucam cu Moto X Play
Back-up pe servere de tip „cloud”

* stocarea fisierelor nu mai este o problema in ziua de astazi
* utilizatorii au la dispozitie servicii gratuite de tip „cloud”, care trebuie privite insa ca solutii de rezerva pentru fisierele pretioase
Aproape de fiecare data, dupa defectarea hard-diskului sau a aparitiei unui blocaj major al computerului, primul gand care-ti vine in minte este: „Oare am facut vreo copie a fisierelor?” sau „Chiar e posibil sa fi pierdut toata colectia de fotografii a familiei din ultimii 10 ani?”. Ei, bine, de cele mai multe ori, raspunsul este unul afirmativ. In acest caz, nu iti ramane decat sa te asezi blazat pe canapea si sa te intrebi unde ti-a fost gandul in toti acesti ani.
Gandind insa la rece, puteti evita caderea in agonie si depresie, alcatuind un plan potrivit pentru crearea asa-numitelor fisiere „backup” pe propriul calculator sau pe alte medii de stocare. Iar cum o vorba din strabuni ne recomanda „sa nu ne punem toate ouale in acelasi cos”, o buna strategie de creare a unor fisiere de rezerva va poate scuti de astfel de necazuri.
Prima forma de backup va consta, cel mai probabil, intr-un DVD inscriptionat pe unitatea calculatorului, un hard disk extern sau alte forme de unitati de stocare. Ar trebui sa aveti insa si un plan de rezerva pentru fisierele din calculator, cum ar fi, spre exemplu, un spatiu din afara computerului personal. Iar una dintre posibilele destinatii pentru depozitarea fisierelor backup este asa-numitul server de tip „cloud”.
Astazi, avem disponibile mai multe optiuni de stocare „cloud” si, din fericire, multe dintre acestea ofera un anumit nivel de stocare gratuita. De asemenea, avem si posibilitatea stocarii in sistemul cu plata, atunci cand vorbim de cantitati mari si cu o valoare apreciabila. Cele mai multe platforme care ofera stocare de tip cloud in mod gratuit pun la dispozitia consumatorilor capacitati cuprinse intre 1 si 5 Gigabiti. Altele ofera si pana la 50 GB, in cazul in care faci o recomandare unui prieten sau cu ocazia altor promotii speciale.
Principalul dezavantaj insa al depozitarii de fisiere in mod gratuit pe platformele cloud este ca acestea se pot inchide fara o instiintare prealabila a clientilor, lasandu-i pe acestia in situatia de a ramane cu datele fara „casa”. Din acest motiv, stocarea in sistem „cloud” trebuie privita ca pe o solutie de rezerva si niciodata ca una principala pentru informatiile pretioase de pe calculatorul personal.
Cum procedam insa in urcarea fisierelor pe o platforma cloud gratuita?
Trebuie urmati cativa pasi foarte simpli. In primul rand, alegeti providerul cloud care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra. Asta pentru ca nu toate platformele sunt construite la aceleasi caracteristici si nu functioneaza la fel. Multi provideri au anumite restrictii cu privire la modul de accesare a fisierelor stocate. De asemenea, impun anumite limite pentru fiecare fisier urcat sau alte specificatii. Din acest punct de vedere, inclusiv la o cautare pe Wikipedia, putem face o comparatie intre caracteristicile oferite de fiecare platforma cloud gratuita.
Mai apoi, alegeti o parola greu de spart si folositi toate sistemele de securitate puse la dispozitie.
Criptati-va datele inainte de mutarea pe cloud, pentru a va asigura ca acestea nu ajung pe mainile cui nu trebuie, in cazul in care platforma de stocare a fost tinta unor hackeri. AxCrypt este unul dintre instrumentele de criptare a fisierelor pe care le puteti lua in calcul.
Creati o anumita regularitate in crearea de fisiere backup, in cazul unei activitati intense, desfasurate zi de zi. Nu in ultimul timp, verificati din cand in cand daca anumite fisiere de rezerva mai sunt functionale. Nu va bazati doar pe incercarea parolei de utilizator, ci deschideti din cand in cand si cate un fisier, pentru a va asigura ca totul este in regula.
Ultimele Comentarii