Stick-ul USB un accesoriu de nelipsit

By on 18/05/2015
usb

Memory stick-ul USB a devenit foarte popular in randul utilizatorilor de PC in special pentru transferul de date. Daca in trecut se mai foloseau unitati de floppy-disk, CD-ROM, DVD-ROM, in prezent acestea au fost abandonate in favoarea flash-urilor USB.
Stick-ul USB este mic, usor de folosit si se poate atasa ca dispozitiv extern la orice echipament care are port USB. Il putem folosi pe portul USB al calculatorului in fata sau in spate, in portul USB al televizorului, al tabletei, al playstation-ului, in masina etc. Este format dintr-un dispozitiv de stocare cu memorie flash care permite 1 milion de cicluri de scriere sau stergere si un ciclu de retinere a datelor de 10 ani .

stick usb
Interfata USB (Universal Serial Bus) a aparut prima data in versiunea 1.1 , apoi 2.0 si ultima aparuta este interfata USB 3.0 care este si ceea mai rapida la viteza de transfer a datelor . Interfata (mufa) este cea care face conexiunea electrica cu memoria flash.
Cum avem grija de stick-ul USB si implicit de datele noastre?
1. Dati corect remove la stick, daca nu se pot produce coruperi de date.
2.Toate stick-urile au un capac care protejeaza partea electrica – Folositi-l!
3. Aveti grija sa nu lasati stick-ul in calculator. Puteti da usor peste el.
4.Nu partajati memory stick-ul si nu folositi programe de encriptare.
5. Referitor la datele de pe stick, fa un backup! Memory stick-urile sunt ieftine si usor de inlocuit, dar datele tale nu.

stick
Cele mai intalnite probleme de accesare a datelor de pe stick:
– O problema foarte des intalnita de catre utilizatori, stick-ul nu mai este recunoscut de PC, apare mesajul ‘’ USB device not recognized ‘’.
– Virusarea stick-ului
– Stick-ul nu mai este recunoscut
– Stick-ul cere formatare
– Stick-ul a fost lovit, scapat in apa, calcat, rupt etc.

Recuperarea datelor de pe stick:
Exista zeci de programe pe internet care pot fi downloadate gratuit sau cu plata. Un program des downloadat de catre utilizatori este DiskDigger. Programul va ajuta sa regasiti fisiere de tip documente, fotografii, audio, video sterse din greseala sau pierdute in urma formatarii stick-ului. Are o interfata simpla si poate fi folosit de orice utilizator cu sau fara experienta.
Mare grija insa la licenta si la compatibilitatea cu sistemele de operare. Din pacate acesta nu poate functiona pe Mac și Linux. Este un program de recuperare date stick care care nu va ajuta in situatia in care stick-ul are un defect fizic, pentru defectele fizice trebuie sa va adresati unui centru special de recuperare a datelor.
In cazul in care datele dumneavoastra sunt importante nu incercati experimente. Un simplu caz de recuperare se poate transforma intr-o catastrofa daca faceti anumiti pasi gresiti.
Bit Data Recovery este una din firmele specilizate in recuperarea datelor de pe stick-uri defecte LOGIC sau FIZIC. Daca aveti probleme cu stick-ul si aveti nevoie de date il puteti trimite in service pentru o diagnosticare gratuita. In urma acestei diagnosticari vi se va spune care este problema stick-ului si cat costa sa va recuperati datele pierdute. Pentru mai multe detalii vizitati Recuperaridate.ro

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>