Samsung ATIV Book 9, primul laptop cu lossless audio

By on 07/08/2014
Laptop Samsung

Samsung si-a propus sa mearga la sigur in acest an, reducand treptat prezenta modelelor de notebook inferioare ca ATIV Book 5 in favoarea noilor aparitii, de inalta tehnologie, ca si editia 2014 a inovativului ATIV Book 9. Nou si imbunatatit considerabil, acest model de laptop este un ultra-portabil de 15.6 inch si ajunge undeva la 1.500 de dolari, sperand sa intreaca chiar si succesul starului de la Samsung, ATIV Book 9 Plus. Compania sustine ca acest ultim model de notebook va fi mult mai puternic, iar durata de viata a bateriei este cu 40 la suta mai mare decat a modelului anterior.

In noua forma, Ativ Book 9 a renuntat la culoarea albastru intunecat a sasiului din aluminiu in favoarea unui finisaj negru impunator. Noua culoare arata frumos si elegant, aspectul fiind completat si de cromul lucios care ii captuseste marginile. Lasand la o parte faptul ca laptopul este foarte sensibil la patarea cu amprentele degetelor atunci cand umbli cu el, ATIV Book 9 in noua editie este un dispozitiv captivant, cu care este o placere sa lucrezi.

Samsung Book9

Cantarind aproximativ 1,8 kilograme si avand dimensiunile de 374 x 248 x 16 mm, acest model de la Samsung este mai usor si mai subtire decat un MacBook Pro de 15 inch.

Interiorul laptopului impresioneaza cu si mai mult aluminiu negru, cu o tastatura full-size stil insula si un touchpad mare conturat in crom. Samsung a restructurat total si tastatura, pentru a oferi utilizatorilor o experienta mai confortabila.

Laptop Samsung

 

In privinta dispay-ului, ATIV Book 9 in aceasta editie a suferit o usoara retrogradare. Astfel, in locul ecranului Retina de 3200 x 1800 pixeli, acest notebook are un display de 1080 pixeli. In orice caz, Ativ Book 9 de la Samsung ofera si in editia 2014 capabilitati tactile in zece puncte. Notebook-ul uimeste, de asemenea, datorita culorilor vibrante, cu detalii clare, iar gratie unghiurilor generoase de vizualizare de 178 de grade, permite unui grup de prieteni sa se adune in jurul sau pentru a lua parte la actiune.

Laptop Samsung

Sunet la superlativ

In luna aprilie, cand acest laptop a a juns pe rafturile magazinelor, era primul si singurul aparat care permite facilitatea unui format lossless audio,tehnologie care ofera o copie exacta a fluxului audio original, adaugand viata si nuanta pentru a comprima fisierele mp3 care pot suna un pic insipid.   Iar testul este cu siguranta trecut, in momentul in care ajungi sa asculti “Green in Blue”, melodia lui Miles Davis, in care pianul suna clar si bogat, insa trompeta este o adevarata vedeta de show, imprastiind caldura si senzualitate fonetica.

Samsung Ativ 9

In ceea ce priveste durata de viata a bateriei, Samsung pretinde ca aceasta editie a ATIV Book 9 poate atinge impresionanta durata de 14 ore de utilizare, conform MobileMark.Notebook-ul poate fi achizitionat fie cu un procesor Intel Core i5, fie cu unul i7 cu o capacitate de stocare de 256GB si grafica integrata Intel.

Samsung Book 9

Ca si port-uri, notebook-ul cuprinde o pereche de porturi USB 3.0, un USB 2.0, cititor de carduri SD, HDMI, Ethernet (cu adaptor), mini-VGA, casti/microfon si un slot de blocare pentru securitate.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>