Accesibilitate si rezistenta cu Fairphone 2

By on 29/06/2016
fairphone-2-imag3

* noul produs de provenienta olandeza vine cu un nou concept in materie de smartphone, care nu pune aspect doar pe design si caracteristici de top, ci pe utilitate si fiabilitate

Noul Fairphone 2 vrea sa schimbe total modul in care aparatele smartphone sunt concepute, fabricate sau reparate, incepand de la principiile de baza, pana la cele ce tin de functionare si intretinere. Sunt ambitii pe cat de nobile, pe atat de greu de pus in practica si de respectat.

In ziua de astazi, cu o piata in continua dinamica, e greu sa mai observi totusi schimbari radicale in domeniul telefoniei mobile. Cu toate acestea, Fairphone 2 este, cu certitudine, ceva diferit. Construit mai degraba cu gandul la rezistenta si sustenabilitate decat la specificatii de top, aparatul este gandit astfel incat sa fie prietenos cu mediul si util, totodata.

fairphone 2 001

Fiindca tot am adus vorba, nici specificatiile nu sunt chiar atat de slabe, plasand telefonul Fairphone 2 in segmentul de mijloc al pietei. Atentia consumatorilor e axata insa pe sursa de provenienta a componentelor si a duratei lor de functionare, pe rezistenta si fiabilitatea in timp. Aici, trebuie mentionat ca startup-ul olandez care se afla in spatele acestui produs a inceput lucrul la proiect de prin 2010, iar modelul in discutie urmeaza primului Fairphone, care a fost produs in doar 60.000 de exemplare.

Totul la vedere

Ca design, putem afirma ca Fairphone 2 are un aspect atragator, insa nu in sensul conventional. Spatele telefonului este unul transparent, asa ca toate componentele sunt la vedere, ca si cum ai privi printr-un aparat cu raze X. Aparatul este disponibil insa si cu alte carcase mate, in format clasic, in diverse nuante. Totodata, pe laterala telefonului vom gasi doua sloturi pentru carduri SIM, pe care le puteti schimba pentru situatiile cand sunteti la serviciu sau acasa, sau, de ce nu, pentru a stoca informatii si numere de telefon pe care nu le doriti accesibile pe SIM-ul folosit la comun. Pentru standardele zilelor noastre, putem spune ca telefonul este unul destul de subtire, de doar 11 mm, insa la cele 168 de grame se simte destul de solid in mana si putin prea colturos. La dimensiunile panoului frontal de 143 x 73 de mm, putem spune ca suprafata acestuia acopera aproape 85 la suta din cea a phabletei Nexus 6P, fiind usor de manevrat cu o singura mana pe ecranul de 5 inch, presupunand ca aveti niste palme destul de mari.

fairphone 2 imag1

Display-ul de 5 inch, construit pe tehnologie IPS ofera o rezolutie full HD de 1080 x 1920 pixeli, iar imaginile oferite sunt clare si stralucitoare, chiar daca acestea sunt usor eclipsate de tehnologia Amoled dezvoltata de cei de la Samsung.

Puternic si echilibrat

Telefonul de productie olandeza este propulsat de un procesor Snapdragon 801 dual-core, de 2.26GHz, fiind echipat cu 2GB de RAM. Totodata, acesta beneficiaza de o capacitate de stocare de 32GB, fara a mai pune la socoteala slot-urile de care vorbeam mai devreme, care va pot oferi un spatiu suplimentar consistent. Nici la capitolul camera foto aparatul nu sta chiar rau, insa, cu siguranta, nu putem avea pretentia de a castiga cine stie ce concursuri de fotografie. Astfel, camera de 8 megapixeli de pe spatele aparatului este perfect echilibrata, insa nu se poate spune prea multe despre ea, la momentul de fata. De asemenea, veti gasi o serie de aplicatii pentru aceasta, oferite de Android Lollipop, insa fara a se putea bate cu aplicatiile moderne puse in valoare de noile telefoane echipate cu Android  Marshmallow.

fairphone 2 imag2

In concluzie, vorbim despre un telefon bine echipat, cu aproape tot ce are nevoie un utilizator de rand in ziua de astazi, destinat unui segment de mijloc al pietei smartphone. Iar daca unii credeau ca nu-si puteau permite un telefon de care sa se foloseasca din plin la serviciu sau acasa, cu noul Fairphone au aceasta ocazie.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>