Acer Aspire E1, compromisul care se incadreaza in buget

By on 25/08/2014
acer-aspire-e1

* un laptop accesibil cu defecte innebunitoare

In ziua de astazi, cumpararea unui laptop care sa se incadreze si in buget nu inseamna neaparat si ca trebuie sa faci compromisuri prea mari, insa in cazul acestui notebook, din pacate, compromisul este litera de lege. Pentru un pret de aproape 600 de dolari, Acer Aspire E1 472G 6844 schiopateaza in cateva domenii importante, ceea ce il face greu de recomandat din toata inima.

Cu toate acestea, Acer s-a dovedit a fi un producator cu idealuri in privinta unor modele de notebook din trecut, asta ca sa nu mai vorbim de Chromebook-urile sale impresionante. Chiar si Acer Aspire E1 are o multitudine de plusuri, dincolo de defectele sale.

aspire E1

Acer Aspire E1

Puncte tari:

Accesibil

Design atractiv

Tastatura grozava

Mufa HDMI si trei USB-uri

Indiferent de limita de buget a fiecaruia, pretul cerut nu este mare pentru un laptop decent. Asta mai ales ca acest laptop vine cu toate elementele esentiale: trei porturi USB, Ethernet si un cititor de carduri SD, si unele nonesentiale ca HDMI out.

acer notebook

E1 nu este, de asemenea, o masinarie cu un aspect prea rau. Nu este nici stralucitor, dar nu este nici urat. “Greu de definit” ar putea fi cea mai rea descriere pe care o poti face, insa nici nu-ti atrage atentia intr-o mare de MacBook Air de 13 inch.

Si sa nu uitam tastatura. Daca ar avea si iluminare din spate, nu ti-ai dori sa te mai desparti de ea niciodata.

Puncte slabe:

Touchpad slabut

Prea greu

Utilitate redusa a software-ului

Durata mediocra a bateriei

Touchpad-ul acestui Aspire E1 lui este blestemul timpului petrecut in fata acestui laptop. Chiar daca este destul de sensibil, problemele cu click-ul il fac pur si simplu de nesuportat. In plus, poti uita de scrolling. Nici cu doua degete puse pe pad si nu raspunde sau sare aiurea, apasand la intamplare.

touchpad aspire e1

Display-ul este slab, difuzoarele sunt prost situate si durata de viata a bateriei nu depaseste mediocritatea. Un hardware de inalta calitate si un touchpad competitiv poate fi un mod intuitiv pentru interfata unui PC. Iar din pacate, aceste componenete ale Acer E1 nu sunt nici pe departe de inalta calitate.

In plus, softul E1 este umplut cu bloatware : „Inscrie-te pentru un cont Acer!”, „Creati un Acer back-up!” – lucruri care devin enervante dupa un timp. E1 abia daca se compara cu unii dintre contemporanii sai, fiind mai scump decat Satellite S50D de la Toshiba si lipsindu-i designul rotativ al IdeaPad Flex de la Lenovo.

toshiba vs lenovo

Verdict final

Deci, intrebarea care ramane: poate un pret prietenos, performanta solida si caracteristicile adecvate sa te faca sa depasesti cateva defecte evidente care pot face chiar si sarcini simple, ca navigarea pe internet sau citirea unui document, sa devina o corvoada?

Daca sunteti constrans de buget, intrebati-va daca sunt aceste compromisuri unele cu care sa va puteti obisnui. Insa cu rivalii si preturile si mai bune din piata, concurenta este una abrupta si s-ar putea sa gasiti un laptop cu care sa defilati peste tot la acelasi buget.

acer aspire e 1

About Mihaela Olariu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>