Ai nevoie de un “mecanic” pentru calculator? A aparut System Mechanic 14.5

By on 04/05/2015
System

* fara prea multe inflorituri, System Mechanic 14.5 iti spune verde in fata ce probleme are calculatorul, fara a fi nevoie de angajarea unui specialist in IT
Dintr-o lista lunga de produse similare, System Mechanic este la fel de robust precum competitorii sai de pe piata, desi designul sau le-ar putea parea plictisitor unora.
Companiile de top in producerea de computere si software, dar in mod special Microsoft si Apple, ne vand sistemele lor de operare cu cel mai de jos nivel de mentenanta posibil. E drept, nu intotdeauna a fost asa. In vremurile in care legea era facuta de Windows 95 si Windows 98, numai un tantalau nu isi putea defragmenta singur hard-disk-ul cu regularitate. Cu trecerea anilor insa, protectia si mentenanta computerului cuiva a devenit deja o slujba buna, cel putin part-time, si in acest fel s-a nascut, practic, o noua industrie. Iar protectia impotriva virusilor a devenit un element de marca, in care port-drapelul lutei il duc companii precum Norton sau McAfee.


La un pret de vanzare peste ocean de sub 50 de dolari, System Mechanic 14.5 isi propune sa se ingrijeasca de software-ul neglijat de companii, in special de cele al caror obiect de activiate nu il reprezinta tehnologia si care, in mod normal, artrebui sa apeleze la un specialist in IT platit special pentru asta. Unul dintre principalii competitori pe acest palier este SlimCleaner, oferit gratis, in vreme ce fratele sau mai dotat, SlimCleaner Plus, este vandutla un pret de aproximativ 30 de dolari. Acesta poate revigora intrucatva sistemul, insa fara a emite pretentii ca ofera vreun rezultat si in ce priveste viteza de navigare pe internet. Ceea ce ofera insa, dar de care putini mentioneaza, este economisirea energiei, ceea ce duce la o crestere a duratei de viata a bateriei laptopului, spre exemplu.

Simplu si eficient
Ca design, se poate spune ca System Mechanic are o interfata extrem de simpla, plasand diagnoza computerului direct in fata utilizatorului, imediat ce aceasta a inceput. Nu trebuie sa va asteptati insa la lectide genul “Cum functioneaza computerele” la fiecare functie tastata. In schimb, fiecare recuperare de fisier si fiecare pas este explicat intr-un limbaj cat e poate de clar, pe care fecare utilizator sa-l poata intelege. System Mechanic este impartit intr-o lista de sectiuni si subsectiuni. Prima dintre ele este Dashboard (de unde pornim si unde ne este indicate diagnoza computerului), ActiveCare (service auorizat pregatit sa intervina pentru dumneavoastra), LiveBoost (axat pe viteza de rulare a dispozitivului), Internet Security (care ne arata daca Windows Defender este pregatit sa intervina), Toolbox si sectiunea Reports, la care ii poti transmite “mecanicului” date despre starea computerului tau.

Te scapa de „gunoaie”
O alta optiune extreme de importanta este Total Care, cu ajutorul careia System Mechanic porneste diagnoza, repara, curate si verifica securitatea sistemului cu doar u singur click. Aceasta este putin ascunsa, in interiorul sectiunii Toolbox, sub “All-in-one Tools”. Total Care este o functie care poate pune intregul sistem la lucru, printr-un singur click.
Utilizatorii au avut surpriza placuta sa constate ca, la instalarea System Mechanic, au primit diagnoza intr-un timp extrem de scurt, afland totodata cate probleme sunt de rezolvat si cate programe sunt incarcate inutil la Startup. Iar unele erori erau de genul celor care nu pot fi identificate decat de catre un utilizator experimentat.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>