Amazon Fire incearca marea cu degetul, prin noul sau smartphone

By on 23/01/2016
amazon Fire 4

* desi a mai avut incercari pe piata dispozitivelor mobile, noul telefon de la Amazon intra intr-o competitie care se anunta mai mult decat dificila
A sari intr-un spatiu extrem de competitiv, cum ar fi piata smartphone-urilor, este riscant. Dar, daca exista o companie care sa aiba totusi o sansa de reusita, aceea este Amazon, iar primul sau telefon, Fire, este doar lovitura de inceput, o batalie in urma careia vom afla cum se situeaza pe piata tarifelor si nu numai, impotriva concurentei.
Pentru a inregistra un succes in oarecare masura, Amazon va trebui sa-si diferentieze produsele de toate celelalte dispozitive Android si smartphone iOS 8. Zvonurile despre aparitia acestui produs exista de ani de zile, dar din cauza succesului nebun inregistrat de dispozitivele Android de la Samsung, HTC si LG, smartphone-urile Amazon nu au reusit sa atinga succesul inregistrat de iPhone, spre exemplu. Desigur, Amazon nu este chiar o companie straina de piata dispozitivelor mobile, fiind cunoscuta si pentru Kindle, un e-book extrem de ieftin.

amazon Fire 1
Este important de retinut efortul dispozitivului anterior, deoarece multe dintre caracteristicile care se gasesc pe tabletele Amazon sunt, de asemenea, si pe telefonul Fire, alaturi de alte propriettai pe care nu le veti gasi in alta parte, Fire fiind departe de a reprezenta doar o versiune retractata a Kindle Foc HDX. Deci, unde se situeaza telefonul Amazonului pe piata de astazi a smartphone-urilor? Se sustine pe cont propriu sau este doar un alt vehicul pentru Amazon, in scopul de vinde cat mai multe dintre produsele si serviciile sale?

amazon Fire 2

Hardware suficient si efect 3D al ecranului
Din punct de vedere tehnic, Amazon Fire Phone aminteste foarte mult de Nexus 4 ca si aspect, datorita sticlei din fata si de pe spate, precum si a marginilor sale din plastic moale. Arata si se simte ca un dispozitiv frumos, dar cu siguranta nu are aceelasi high-end si eleganta precum HTC One M8 sau iPhone 6, de exemplu. Display-ul masoara 4.7 inch, cu o rezolutie de 1280 x 720 si, desi este departe de densitatea pixelilor de pe ecranele pe care le vedem astazi, nu arata foarte rau. Optiunile de memorie jongleaza intre 32GB si 64GB pentru Amazon Fire, cu 2GB RAM, toate propulsate de un Snapdragon 800 de 2.2 GHz si GPU Adreno 330. Din nou, nu este cel mai avansat hardware disponibil pe piata, un pic invechit, dar suficient. Este modul specific in care este realizat si Nokia Lumia.
De jur imprejurul telefonulului, veti gasi butonul de alimentare pe partea de sus, tastele de volum si butonul aparatului de fotografiat pe partea stanga si un port microUSB in partea de jos. Partea din spate este stratificata cu sticla, inscriptionata cu logo-ul Amazon, impreuna cu un aparat de fotografiat de 13MP si un blitz LED. Camera din fata este un shooter de 2.1MP, ambele fiind capabile sa inregistreze video de 1080p la 30fps. Exista, de asemenea, alte patru camere, cate una pe fiecare colt al telefonului, care permit o perspectiva dinamica, in fapt, o caracteristica software ce ofera display-ului un efect 3D, atunci cand inclinati telefonul.

amazon Fire 3

Inca nu se poate bate cu marii giganti in telefonie
Iar cum dimensiunile conteaza din ce in ce mai mult in ceea ce priveste telefoanele mobile, Amazon Fire masoara 13.92 x 6.65 x 0.89 cm. Nu este cel mai subtire sau slabut dispozitiv, dar nici unul prea voluminos, iar la 160g, este un echilibru perfect intre un dispozitiv greu si unul usor.
Prin comparatie cu HTC One M8, iPhone 6 sau LG G3, este greu sa numesti Amazon Fire un telefon high-end sau un dispozitiv premium. De fapt, din punct de vedere al specificatiilor tehnice, acest telefon putem spune ca ne intoarce usor in timp, cu aproximativ doi ani. Iar acesta nu este tocmai un castig pentru o companie care incearca sa lupte pentru un spatiu in care domina Samsung, HTC, Apple si LG.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>