Aplicatii de siguranta la noul Android Lollipop 5.0

By on 01/04/2015
Android

Cea mai recenta aparitie a sistemului de operare Google Android, cunoscuta si sub numele de Lollipop 5.0, are o serie de caracteristici noi. Recent, producatorul a facut cateva schimbari majore, poate chiar radicale in aceasta versiune a sistemului de operare. Google a inregistrat unele progrese remarcabile in special in domeniul securitatii. Astfel, Lollipop 5.0 se innoieste cu mai multe caracteristici de securitate complet noi, precum si cu unele imbunatatiri la cele existente, lucru care contribuie indiscutabil la imbunatatirea functionalitatii lor.

Vom dezvolta aici doar cateva dintre noile caracteristici de securitate oferite utilizatorilor de Android 5.0, pe care le puteti incerca, daca sunteti in posesia unui astfel de sistem de operare.

Blocare inteligenta prin Bluetooth

Cei mai multi dintre noi detesta parolele, mai ales pentru ca ele trebuie introduse constant, ori de cate ori telefonul intra in asa zisul modul de “sleeping”. Acest proces permanent de blocare si deblocare poate deveni rapid obositor, chiar si atunci cand codul de trecere este format doar din patru cifre. De aceea, foarte multi oameni ajung sa-si puna parole atat de simple, ca oricine le poate ghici.

Producatorii sistemului de operare Android au auzit insa chemarea maselor si au venit in intampinarea lor cu ceva mult mai usor de manevrat: blocarea inteligenta cu dispozitive Bluetooth. Inteligent Lock va permite sa asociati sistemul Android cu orice dispozitiv Bluetooth la alegere si de a folosi acest dispozitiv ca o garantie virtuala.

Folosind acest sistem inteligent de blocare, puteti alege orice dispozitiv Bluetooth, cum ar fi un tracker de fitness, un set de casti wireless, un ceas inteligent sau chiar propriul sistem hands-free de la masina. Atat timp cat dispozitivul faceparte din gama tabletelor sau smartphone, puteti utiliza

prezenta dispozitivului Bluetooth in loc de parola.

Lolipop

Logari externe si conturi de utilizator multiple

Parintii vor indragi noua facilitate Guest Login, care da posibilitatea folosirii aceluiasi dispozitiv de catre mai multe persoane. Copiii vor intotdeauna sa foloseasca telefoanele si tabletele noastre insa nu este necesar intotdeauna sa le dam si “cheile regatului”. Guest Login permite folosirea profilului de catre mai multi utilizatori, prevenind insa accesul total la documentele stocate.

Folosire restrictionata

E posibil sa fi lasat vreodata pe cneva sa faca un joc pe telefonul tau, insa, cu siguranta, nu ti-ai dori aacesta sa iasa din aplicatie sis a inceapa sa-ti umble prin agenda telefonica sau prin fisierele cu poze. Cu aplicatia “screen pinning”, poti bloca telefonul tau Android, astfel incat cineva sa foloseasca un anumit fisier, dar cand iese din el sa fie nevoit sa introduca o parola. Este folositor atunci cand telefonul cade in mana copiilor, spre exemplu, dar nu vrei ca acestia sa treaca din greseala si la niste cumparaturi online.

Criptare implicita a datelor

Pe noile dispozitive, Android este capabil sa cripteze toate datele implicit, atunci cand optam pentru aceasta setare. Acest lucru face telefonul nostru mult mai sigur, in termeni de confidentialitate a datelor. Au fost raportate si unele erori in fisiere, prin decriptarea automata si repetata a datelor, insa acest lucru a fost remediat deja de producatorii aplicatiei.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>