Asteptari mari de la LG G4

By on 19/11/2014
LG

* odata cu dezvaluirea, de catre gigantul LG, a planurilor sale de viitor, modelul G4 a atras atentia prin flexiblitatea ecranului si reducerea la un nivel minim a marginilor sale * lansarea este prgramata pentru anul viitor, cu niste specificatii tehnice care ii sporesc misterul

Gigantul sud-coreean LG a impartasit fanilor si utilizatorilor sau foaia de parcurs pentru viitor. Aceasta arata destul de interesant, cuprinzand lansarea de aparate smartphone flexibile anul viitor si dispozitive cu display-uri rulabile, stabilite sa apara in 2017.

Deocamdata, aceasta foaie de parcurs se concentreaza pe ecranele OLED din plastic si modul in care acestea vor revolutiona viitoarele dispozitive de la LG. Usor de purtat, LG G Watch R a venit cu un ecran OLED din plastic care a permis dispozitivelor SmartWatch sa beneficieze de traditionalul aspect circular, insa viitorul ne promite un look chiar mai maleabil decat cel actual. De asemenea, fisa de parcurs a LG pentru anul viitor cuprinde si smartphone-uri flexibile P-OLED, in vreme ce tabletele cu ecrane flexibile-P OLED sunt programate pentru a fi lansate pe piata undeva intre 2015 si 2016.

LG

Viitorul arata… rulat

Dupa cum arata planurile producatorului sud-coreean, exista sanse ca dispozitivul LG G4 sa arate mult mai flexibil atunci cand acesta va ajunge pe rafturile magazinelor, intr-o lansare programata pentru anul viitor. Iar dupa cum spun specialistii, este probabil chiar sa asistam cat de curand la lansarea unui aparat pilot pentru testarea functiilor viitorului LG G4. Este adevarat ca modelul G3, chiar daca nu este unul pliabil, este un aparat genial, iar unii fani ar gasi de cuviinta sa spuna ca poate nu a venit inca vremea de a aduce schimbari radicale in materie de design. Insa, din cate se pare, LG a aruncat in joc resurse importante, planificand introducerea la scara larga a tehnologiei pentru notebook-uri pliabile, tablete care se ruleaza, televizoare si sisteme de navigatie cu ecran flexibil pentru casa si pentru autoturisme. Iar cum viitorul arata din ce in ce mai “flexibil”, LG a decis deja sa-si incerce mana pe smartphone-urile flexibile, cu modelul G Flex. Iar daca utilizatorii sunt sau nu entuziasmati cu privire la noua strategie a producatorului sud-coreean de aparatura electronica, vom afla, nu peste mult timp.

LG

Dispar marginile ecranului

Prin modelul G4, LG muta cu un pas mai aproape obiectivul sau de a crea un telefon fara absolut niciun fel de margine in jurul display-ului, creand un ecran care are doar 0,7 mm de spatiu in plus, pe fiecare laterala a sa. Lansat la inceputul acestui an, modelul G3 a impresionat cu marginea sa subtire de doar 1.15 mm de fiecare parte. Acest lucru se pare ca a fost insa insuficient pentru designerii si inginerii gigantului LG, care anunta iminenta lansarii pe piat a noului tip de ecran. Acesta are o dimensiune de 5.3 inch, sensibil mai mic decat cel folosit pe modelul precedent, LG G3.

Intrebarea pe care si-o pun cei mai multi dintre consumatorii de gadgeturi este cum va face LG posibil acest lucru? Noul ecran pentru care opteaza gigantul sud-coreean inglobeaza tehnologie Edge Neo, care foloseste practic un adeziv in locul unei benzi care sa sigileze placa de circuit si lumina de fundal. De asemenea, nu exista niciun panou de ghidare din plastic, intalnit pe alte aparate cu dispozitiv LCD, spre exemplu. O a treia arma in obtinerea acestui ecran ultra-subtire este tehnologia AIT, folosita de LG pentru a incorpora panoul tactil incorporat in display-ul LCD, intalnita deja la un alt producator asiatic, Samsung, in ecranele sale Super AMOLED de pe Galaxy S5. Or, cei de la LG sustin ca noul sau ecran va intra in productia de serie pana la sfaeristul acestui an, pentru a reusi sa fie promovat asa cum se cuvine la inceputul lui 2015.

LG

Specificatii invaluite in mister

 Cat priveste alte specificatii tehnice referitoare la viitorul G4, cei de la LG s-au aratat deocamdata zgarciti in informatii. Oricum, dupa toate estimarile, G4 va rula cu sistemul Android Lollipop, aflat inca in testele producatorilor, dar pe care sud-coreenii vor avea timp sa-l instaleze pe dispozitivele sale, avand in vedere ca lansarea e programata pentru anul viitor. Mai apoi, de la G4 se asteapta dotarea cu urmatoarea generatie de procesoare Qualcomm Snapdragon. Nu sunt excluse insa surprize la acest capitol, mai ales ca LG lucreaza deja la propriul procesor, Nuclun, un octa-core care promite destul de multe utilizatorilor.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>