Asteptari mari de la tableta Sony Xperia Z6

By on 03/05/2016
tableta-sony-xperia-z6-003

* abia ce a fost lansat modelul Xperia Z5, ca fanii Sony au inceput deja sa alcatuiasca propria lista de preferinte cu ce ar dori sa vada pe urmatoarea generatie de tablete a gigantului japonez

Tableta Sony Xperia Z4 a fost un punct de referinta in domeniu, fiind considerata una dintre cele mai performante tablete Android, cel putin pana la lansarea in forta a dispozitivelor Google Pixel C si Samsung Galaxy Tab S2. Din acest motiv si increderea fanilor ca Sony poate face lucrurile mult mai bine si pe viitorul sau model.

sony Xperia Z6 001

Pornind astfel de la modelul Xperia Z4, trebuie spus ca aceasta este una usoara, subtire si rezistenta la apa. Cu toate acestea, nu este la fel de atragatoare precum iPad Air 2, spre exemplu, sau Google Pixel C. Aici, Sony are posibilitatea ca pe Xperia Z6 sa inlocuiasca carcasa din policarbonat cu un finisaj metalic sau din sticla, pentru a conferi tabletei un nou look. Iar cum materialele nu reprezinta totul intr-o astfel de batalie, ideal ar fi sa apara unele modificari si la capitolul design, care sa completeze ideea de constructie premium.

 

Mai mult spatiu de stocare

Este cunoscut deja ca tabletele si telefoanele nu fac prea bine fata aplicatiilor media, neavand capacitatea de a stoca un numar mare de filme, fotografii si melodii. Astfel, reamintim ca Sony Xperia Z4 are doar 32GB capacitate de stocare, ceea ce, nu peste multa vreme, va deveni cam limita de jos pentru aceasta caracteristica. Veti spune ca exista posibilitatea suplimentarii prin slotul micro-SD prevazut, insa oferirea unei capacitate interne de stocare cu siguranta va creste viteza si fiabilitatea utilizarii datelor. Prin urmare, un minimum de 64 GB pentru capacitatea interna de stocare nu ar fi un efort prea mare, la tehnologiile existente. Aceasta este functionala, insa este destul de incarcata, beneficiind de unele icoane si aplicatii care zac complet nefolosite si care ar putea fi, pur si simplu, sterse. Astfel, utilizatorii si-ar dori o interfata mai simplificata si mai eficienta de Android pe Z6.

tableta sony xperia z6

Un pret competitiv

Daca e sa vorbim de ultimul varf de lance al tabletelor de la Sony, Xperia Z5, acesta costa undeva la 780 de dolari, fara conexiune 4G, ceea ce o face mai scumpa chiar decat iPad Air2. Astfel, este cumva de neinteles ce anume dicteaza pretul atunci cand vorbim despre o tableta din gama premium. Intr-un fel, acest pret poate fi justificat, daca stam sa ne gandim ca vorbim despre Sony si nu vreo firma de nisa, cu niste specificatii bune, care ar putea fi insa putin mai accesibila, daca se doreste ca ea sa ajunga in mainile cat mai multor utilizatori.

tableta sony xperia z6

Rame subtiri si incarcare rapida

Nu in ultimul rand, fanii marcii japoneze si-ar dori un ecran mai stralucitor. Asta nu inseamna ca Z4 nu se comporta bine, cu imagini in format 2K, insa acesta sufera putin la capitolul luminozitate. Totodata, desi Xperia Z4 este subtire si usoara, aceasta beneficiaza de niste rame putin cam mari ale ecranului. O anumita grosime este oricum necesara, pentru a nu obtura ecranul cu mainile atunci cand manevrati tableta, insa, la Z4 parca este putin cam prea mult. In fine, daca e sa ne referim la durata de viata, Z4 are o buna durata de viata a bateriei, pentru care e nevoie cam de tot atat timp pentru a o incarca la maximum. Din acest motiv, un sistem de incarcare rapida pentru Xperia Z6 ar completa o lista de dorinte pentru un gadget aproape de ideal.

 

 

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>