Asus pregateste o clona pentru tabletele Microsoft

By on 27/01/2017
Asus 001

* conform ultimelor zvonuri raspandite de apropiati ai companiei, cei de la Asus si-au pus in plan lansarea unei tablete asemanatoare seriei Surface a celor de la Microsoft

Documente prezentate de o serie de publicatii de profil arata ca vanzarile Asus se vor axa in acest an pe lansarea unor dispozitive de tip „doi in unul”, procentul urmand sa creasca simtitor, cu pana la 50 la suta. Aceleasi documente vorbesc deja despre existenta pe standurile de productie a unor masinarii hibrid, noul model aratand aproape la fel cu seria Surface a celor de la Microsoft. Practic, este vorba despre o tableta cu un design slim, avand o tastatura la fel de subtire atasata si un stand pe care aceasta este asezata, la fel ca dispozitivele convertibile ale gigantului american. Singurul lucru care face diferenta este logo-ul extrem de vizibil al celor de la Asus, plasat pe carcasa din spate a ecranului, dar si pe marginea din fata a acestuia.

asus 004

Deocamdata, informatiile respective nu spun nimic despre specificatiile in care aceasta va fi disponibila, insa din imaginile prezentate se pot distinge cateva aspecte concludente. Astfel, in partea stanga a carcasei, pe partea din spate, se poate observa o camera foto, in vreme ce pe laterala stanga se pot distinge usor trei porturi, dintre care doua USB standard si unul USB de tip C. Totodata, nu se distinge nicio urma de stilou electronic, dar se presupune ca acesta va fi inclus pe noul dispozitiv, in varianta sa finala.

asus 002

Cele mai laudate dispozitive

Nu este chiar de mirare faptul ca Asus are in vedere sa forteze o crestere a vanzarilor cu ajutorul dispozitivelor convertibile „doi in unul”. Previziunile analistilor in acest sens sunt mai mult decat optimiste, acestia anticipand o crestere a cererii pentru astfel de produse, in perioada urmatoare. Iar unele surse spun chiar ca impactul dispozitivelor convertibile asupra pietei tabletelor si laptopurilor va fi unul de luat in seama, in 2016. Daca e sa ne referim doar la tableta Surface a celor de la Microsoft, aceasta s-a comportat extrem de bine la capitolul vanzari, in ultima perioada, acestea inregistrand o crestere de aproximativ 50 de procente in ultimul an, ceea ce este mai mult decat multumitor. Sunt insa si unele vesti mai putin bune pentru industria PC, care, per ansamblu, a inregistrat o cadere drastica in ultimul trimestru al anului trecut, fiind considerata chiar una dintre cele mai abrupte din ultima perioada. Astfel, piata globala a dispozitivelor PC a atins in ultima parte a anului trecut cifra de aproape 72 de milioane de unitati vandute, reprezentand totusi o scadere cu aproximativ 10 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cum spuneam, scaderea este una dintre cele mai severe, depasind-o inclusiv pe cea din 2013, de 9.8%. La nivelul intregului an 2015, numarul total al dispozitivelor PC a scazut sub 300 de milioane de unitati vandute. Acest lucru se intampla pentru prima oara din 2008 incoace, ceea ce spune multe despre trendul in ce priveste acest gen de dispozitive.

asus 003

O piata in continua miscare

Toate aceste cifre trebuie puse si pe seama competitiei acerbe de pe piata dispozitivelor smartphone, din ce in ce mai ofertante si mai sofisticate, chiar daca si acestea mai inregistreaza unele sincope. Totodata, trebuie mentionate si schimbarile importante care au avut loc pe piata sistemelor de operare in ultimii ani, unde lansarea lui Windows 10, spre exemplu, nu a reusit sa faca un salt semnificativ in vanzarile de PC-uri.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>