ASUS se transforma cu noua linie de laptopuri 2 in 1

By on 04/08/2014
laptop asus 2 in 1

Se pare ca fiecare furnizor de notebook al zilelor noastre se da peste cap pentru a avea in colectie cel putin un Laptop 2-in-1, al carui capac se da pe spate pentru a obtine un aparat cu totul nou.

Lenovo este pionierul conceptului de gadget cu display care se intoarce pe spate cu faimoasa serie Yoga, insa multe alte OEM-uri (Original equipment manufacturer) importante i-au urmat exemplul acum.

notebook lenovo

Lenovo – Serie Yoga

Astfel, in aceeasi zi in care Dell isi lansa flexibilul XPS 11,

Dell XPS 11

Dell XPS 11

iar HP isi anunta versiunile de 13 si 15 inch ale Pavilion X360,

HP Pavilion 360

HP Pavilion x360

ASUS incepea impachetarea propriei liniei de laptop-uri 2-in-1, cu capace care se dau complet peste cap, exact ca si concurentii sai.
Numite Flip ASUS Transformer Book, aceasta serie de notebook-uri este una cu care ASUS iese in evidenta prin oferirea de modele mari, de 15.6 inch, ceva ce nu vedem in mod normal la orice fel de hibrid.

Flip ASUS Transformer Book

ASUS Transformer Book

In ciuda sasiului compact, capacul Transformer Book Flip TP 550 este usor de indoit inapoi la 360 de grade pentru a se transforma intr-o tableta.Se lasa usor pe spate pana la un unghi de 270 de grade pentru a intra in modul prezentare, plasand puntea in spatele ecranului. La aproximativ 300 de grade hibridul arata ca un cort, in care laptopul este cu susul in jos si formeaza o punte de sustinere pentru display. Sunt aceleasi moduri in care functioneaza si se gasesc modelele Yoga si toti ceilalti hibrizi care se rotesc la 360 de grade. De asemenea, ca si concurentii sai, TP Flip 550 isi dezactiveaza tastatura atunci cand nu este in modul laptop, asa ca nu va exista riscul de a tasta ceva accidental in timp ce-l asezati pe masa.

asus book

Asus Transformer Book Flip TP 550

Ecranul de 1080 pixeli si 15.6 inch nu impresioneaza in mod deosebit. Culorile spalacite si unghiurile de vizualizare sunt intr-adevar slabe si abia poti vizualiza continutul de pe ecran de la o distanta de aproximativ 60 de grade dreapta. Totusi, cei care au facut testarile pe varianta demo spera intr-o imbunatatire a acestor calitati in produsul final.

Un alt aspect care surprinde este unitatea optica cu care acest hibrid este dotat, un lucru pe care nu-l intalnesti prea des decat la laptopuri mari focusate pe divertisment. Presupunerea ca ar fi capabil sa ruleze un DVD in timp ce sistemul este in modul de prezentare ar avea sens, in acest caz.
Exista, de asemenea, si varianta cu display de 13.3 inch a Transformer Book TP300 Flip, care este dotat cu un ecran Full HD si grafica Nvidia GeForce 820M, dar si unul de 14 inch cu o greutate de doar 3.9 kg, un model sport cu unitate optica.

Mai avem la dispozitie ASUS Transformer Book T100, care, cand este conectat la tastatura inclusa, isi schimba iluminatul, devenind o tableta de 1,2 kilograme într-un laptop, care va dura pana la 12,5 ore. Ecranul IPS de 10.1-inch (1366 x 768 pixeli) oferă o imagine luminoasă și unghiuri largi de vizualizare, foarte utile pentru a viziona filme și jocuri.

ASUS Transformer Book T100

ASUS Transformer Book T100

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>