Asus ZenFone 2

By on 23/11/2016
asus zen phone2 003

Nisa telefoanelor portabile inteligente, sau mai cunoscutele smartphone-uri, nu a fost niciodata mai tentanta. Mai marii producatori sau cei mai mici au vazut aici un mediu prielnic de promovare dar si de testare a unor concepte ce pot fi translatate, dupa cateva serii de modificari, pe dispozitive din alta clasa valorica sau de interes. Asus, unul dintre producatorii IT de elita, a venit cu o propunere deosebit de interesanta din mai toate punctele de vedere, ZenFone 2, un flagship killer cum a fost numit de catre presa de specialitate inca din in momentul in care aceasta a avut acces la datele tehnice oficiale.

asus zen phone2 002

Design

Prezenta smartphone-ului taiwanez se face simtita printr-o serie de materiale de calitate superioara a caror aranjare, cel putin la nivel exterior, trimite cu gandul la o clasa premium. Partea frontala este dedicata ecranului definit de benzi laterale destul de groase. Partea interesanta se afla de data aceasta in spate unde capacul din policarbonat de calitate imita aproape la perfectie aluminiul. De ce imitatia este aproape perfecta? Pentru ca il tradeaza greutatea. Finisajul este acel argintiu specific aluminiului natural. In partea de sus a capacului se gaseste flash ledul in doua culori, obiectivul camerei principale putin iesit in afara si, daca nu surprinzator cel putin foarte asemanator cu un alt device, butoanele de volum. Butonul care porneste sau opreste dispozitivul se afla in partea superioara. Pe una din laterale se gaseste o fanta care faciliteaza desfacerea capacului si permite astfel accesul la cele doua sloturi SIM si la cel pentru cardul suplimentar de memorie. In partea de jos se afla grila pentru difuzor. Nu lipsesc inscrisurile obisnuite. Revenind la partea fata, butoanele fizice lipsesc cu desavarsire, locul lor fiind luat de cele capacitive. In rest, incepand cu miniportul USB si jack-ul pentru casti situate la poli opusi, nu lipseste nici una dintre dotarile prezente in mod obisnuit pe un telefon de top.

asus zen phone2 001

Display, hardware …

Ecranul disponibil pe Asus ZenFone 2 este un IPS de 5,5 inch diagonala cu rezolutie FullHD care este protejat de tehnologia Corning Gorilla Glass 3. Impresioneaza prin culorile pline, contrastele puternic accentuate dar si prin claritate. Coborand mai in profunzimea dispozitivului suntem intampinati de un CPU Intel Atom Z3580 quad core. Daca memoria RAM este de 4 GB, memoria interna variaza de la o versiune la alta, varful de gama dispunand de 32 GB. Pentru suplimentarea acesteia poate fi folosit un card microSD de pana la 64 GB. Dintre tehnologiile care sporesc semnificativ puterea de penetrare a smartphone-ului in randul utilizatorilor amintim doar NFC, GPRS, Bluetooth sau Wireless. Nu lipseste nici obisnuita pleiada de senzori sau alte facilitati. Ca sistem de operare, ZenFone 2 foloseste Android Lollipop cu interfata caracteristica Asus, Zen UI.

asus zen phone2 003

Pe partea de telefonie, device-ul dispune de tehnologia Dual SIM Dual Active, fapt ce ofera suport 4G pentru un singur SIM iar pentru celalalt doar 2G dar si posibilitatea preluarii unui al doilea apel in timp real.

Deloc surprinzator, bateria nu se poate detasa, schimbarea acesteia fiind posibila doar la un service. Capacitatea ei este de 3000 mAh, tehnologia de fabricatie fiind bazata pe Li Po.

Camera

Si la acest capitol Asus ZenFone 2 se situeaza peste medie. Camera frontala are 5 MP, absolut de ajuns pentru un selfie de efect sau pentru o convorbire video de cea mai buna calitate. Camera principala dispune de un flash led in doua culori si de un numar de 13 MP. Intr-adevar, nu este camera cu cei mai multi megapixeli insa cei care ii are ii foloseste cu eficienta sporita. Aplicatiile de suport pentru camere sunt complete, ele dispunand de o serie impresionanta de facilitati. Bineinteles ca, nimic nefiind perfect, si aici mai sunt unele mici scapari, insa plusurile le minimizeaza pana aproape de statutul de insignifiante.

asus zen phone2 003

Producatorul IT asiatic a castigat o cota importanta de piata datorita calitatii produselor livrate sub propriul brand si a preturilor extrem de competitive. Nici smarphone-ul Asus ZenFone 2 nu face exceptie de la acest principiu.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>