BlackBerry gestioneaza secretele celei mai puternice femei din lume

By on 07/08/2014
Blackberry

* cunoscutul producator canadian a anuntat achizitia serviciului de criptare care gestioneaza secretele cancelarului german

In lumina scurgerilor de informatii chiar la cel mai inalt nivel, securitatea este unul dintre aspectele care ingrijoreaza tot mai multi consumatori de telefonie mobila. In urma scandalului interceptarii telefoanelor cancelarului Angela Merkel de catre americani, cei de la BlackBerry par sa profite din plin de avantajele oferite de aceasta situatie, prin achizitionarea serviciului de criptare de inalta securitate a datelor Secusmart.

Desi termenii acordului nu au fost inca dezvaluiti publicitatii, se stie ca ambele companii au colaborat si anterior pentru a aduce tehnologia Secusmart la BlackBerry. Astfel, serviciul de securitate SecuSUITE al celor de la Secusmart a fost selectat pentru a fi utilizat cu telefoanele BlackBerry ale guvernului german inca de anul trecut, decizia apartinand Biroului Federal al Germaniei pentru Securitatea Informatiei si priveste comunicatiile clasificate ale guvernului.

telefon blackberry

“Suntem permanent in cautarea de solutii privind imbunatatirea sistemelor noastre de securitate pentru a tine pasul cu complexitatea tot mai mare a mobilitatii spiritului intreprinzator, dispozitivele fiind utilizate pentru sarcini tot mai critice si pentru a stoca informatii de inalt nivel, mai ales, in fata unor atacuri de securitate din ce in ce mai sofisticate”, a declarat John Chen, director general la BlackBerry.

In privinta noii achizitii, Chen spune ca aceasta “subliniaza obiectivul nostru privind abordarea amenintarilor la adresa securitatii, aflata in continua crestere”, demonstrand in acelasi timp angajamentul companiei fata de agentiile internationale cu care are contracte si printre care se numara toate guvernele G7, 16 ministere ale G20, precum si un numar impresionant de intreprinderi la nivel mondial, fara a exclude  BlackBerry-ul cancelarului german Angela Merkel, interceptat anul trecut de catre serviciile de securitate americane.

Blackberry smartphone

Potrivit declaratiilor conducerii companiei, BlackBerry prezinta certificari de securitate mult mai mari decat orice alt furnizor de telefonie mobila, fiind si singura organizatie cu aprobare oficiala cu care ruleaza Departamentul de retele ale Apararii din SUA. “Solutiile Secusmart pentru telefoanele BlackBerry indeplinesc deja cele mai inalte cerinte de securitate ale autoritatilor federale germane si ale NATO pentru comunicatii restranse”, a declarat si Dr. Hans-Christoph Quelle, managerul general al Secusmart, incantat de oportunitatea semnificativa a introducerii acestora in cadrul contractelor cu firmele mari din intreaga lume.

Model Blackberry

Recent, BlackBerry si-a actualizat serviciul de mesagerie BBM pentru a adauga un plus de protectie si securitate sistemului de mesagerie enterprise-class. Noua protectie BBM presupune chei de criptare separate pentru fiecare mesaj trimis, in locul unei singure chei pentru o intreaga conversatie, ceea ce inseamna ca un hacker ar trebui sa sparga fiecare cod in parte si apoi sa puna cap la cap toate mesajele pentru a vedea intreaga conversatie.

Blackberry

Utilizatorii pot, de asemenea, descarca acum noul serviciul de asistenta BlackBerry, util in gestiona sarcinile de pe orice dispozitiv BB.

Totusi, BlackBerry nu este singura firma de telefonie mobila aflata in plin proces de expansiune a solutiilor de securitate a datelor. Firma canadiana are cel putin un rival de importanta majora: Blackphone, pe care ii numeste “echipament calitativ, dar de consum”, “inadecvat” pentru mediul complex si sofisticat al afacerilor.

About pcuadmin

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>