Blackphone 2 promite siguranta totala a datelor

By on 25/11/2016
backphone 2 004

* continuatorii BlackBerry sustin ca noul telefon asigura o criptare eficienta a datelor, iar din punct de vedere al vitezei si calitatii imaginilor rivalizeaza cu aparatele din gama de varf ale producatorilor consacrati

Compania de telefonie mobila cunoscuta ca Research In Motion, considerata continuatoarea Black Berry, a lansat recent primul sau smartphone Android.

Prin trecerea la Android, BlackBerry incearca sa acrediteze ideea ca noua platforma este acum suficient de pregatita pentru a se adresa intreprinzatorilor, intr-o formula mult mai securizata. Anuntul nu a fost unul accidental, in conditiile in care alte companii similare, precum Boeing sau Granite, sunt preocupate in dezvoltarea unor telefoane Android care urmaresc acelasi segment, al unor dispozitive sigure, adresate intreprinzatorilor individuali sau companiilor.

backphone 2 001

Denumit Blackphone, primul aparat de acest gen a fost proiectat de Silent Circle anul trecut, in colaborare cu producatorul spaniol Geek Phone. De atunci, afacerile companiei au crescut, permitandu-i sa gandeasca pasul urmator. Noul model, denumit Blackphone 2, a fost lansat de curand, la un pret de comercializare peste ocean de aproape 800 de dolari, aducand unele imbunatatiri fata de predecesorul sau.

Sperietoare pentru hoti

Telefonul foloseste componente de gama medie, insa beneficiaza de unele elemente de siguranta suplimentare, care promit confidentialitatea datelor si a aparatului, in ansamblul sau. Sperietoarea ce mai mare a fost atunci cand utilizatorilor li s-a atras atentia ca o anumita siguranta din interior ar putea exploda, in cazul in care altcineva decat proprietarul ar incerca sa-l decodeze si sa fure datele de pe el. Desigur, totul a fost o gluma din partea producatorilor, insa BlackPhone 2 foloseste un sistem de criptare a datelor care va permite confidentialitatea acestora atunci cand telefonul este pornit, promitand totodata un management sporit impotriva vulnerabilitatilor. Acestea vor fi raportate si rezolvate in decurs de 72 de ore de la raportarea lor catre specialistii companiei si nu catre dealerul local sau catre Google.

backphone 2 002

Ca design, asa cum ne-am fi asteptat de la o asemenea denumire, telefonul este aproape in intregime de culoarea antracitului, cu un finisaj stralucitor atat la nivelul carcasei, cat si al ecranului, ceea ce nu stim insa daca este atat de benefic pentru securitatea telefonului, din moment ce retine toate amprentele pe el.

Robust si sigur

In ciuda faptului ca telefonul are colturile usor rotunjite, acesta nu este chiar usor de manevrat, in conditiile in care are un display de 5.5 inch, greu de atins in toate punctele de catre cei cu palmele ceva mai mici. Ecranul Gorilla Glass ofera rezolutie full HD de 1920x 1080 pixeli, la fel ca iPhone 6S si IPhone 6S Plus, putand rivaliza din acest punct de vedere chiar cu unele laptopuri, chiar daca acestea vin cu un ecran incomparabil mai mare. Ecranul ofera imagini stralucitoare si de o calitate buna, facand eforturi sa tina pasul cu telefoanele din gama de varf existente pe piata.

backphone 2 003

La interior, telefonul vine echipat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 615 8-core, care ruleaza la viteza de 1.7GHz. De asemenea, acesta este dotat cu  3GB memorie RAM si capacitate interna de stocare de 32GB, prevazut cu un slot micro-SD care ii permite un salt de pana la 128 GB. La acestea mai adaugam camera principala de 13 megapixeli si cea frontala de 5 megapixeli, precum si o baterie de 3060mAh, cu tehnologie de incarcare rapida, ceea ce asigura dispozitivului atat forta si viteza de lucru, cat si o buna autonomie de functionare.

 

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>