Canon tine pasul cu fotografia sociala

By on 11/12/2014
Canon

* de la modelele IXUS la Power Shot si chiar mai sus, Canon redefineste conceptul de camera compacta, in care fotografia de familie nu exclude calitatea si inalta definitie a imaginii

Japonezii de la Canon produc o gama intreaga de camere foto, incepand de la cele de buzunar, extrem de compacte, pana la aparatele DSLR profesionale. Multi amatori aloca bugete consistente pentru modele dintre cele mai scumpe, insa nu intotdeauna alegerea lor este si cea mai potrivita. Ca atare, putini stiu care este cea mai buna camera Canon pentru nevoile lor zilnice. Iar acest lucru este oarecum de inteles, cata vreme avem de-a face cu un numar mare de modele scoase in ultimii ani de celebrul producator asiatic, intr-o era in care aparatele compacte tind sa fie inlocuite tot mai mult cu apratele de tip smartphone.

Camere compacte

Acest tip de camere sunt ideale in cazul in care esti un fotograf de ocazie, in cautarea unui aparat simplu, care sa nu te solicite prea mult atunci cand incerci sa surprinzi instantaneul perfect. Multi fotografi cu experienta ar putea reclama, cel mai probabil, ca aparatului ii lipsesc zeci caracteristici sau unele deficiente la calitatea imaginii, insa nu toata lumea este la fel de exigenta si nu toata lumea vrea sa invete arta fotografica doar pentru a capta imagini cu prieteni, cu familia sau din scurtele calatorii prin tara.

Canon

Canon Ixus 145

Gama Canon Ixus este perfecta pentru un focus fara probleme si tragerea de cadre. Practic, aceasta este plaja de activitati pentru care sunt destinate camerele din gama IXUS. Acestea variaza, in functie de caracteristici si de pret, de la Ixus 145 la 150, ambele cu un un senzor de 16 megapixeli, pornind de la un zoom optic 8x. IXUS 150 ajunge la 20 megapixeli si zoom 10x, in vreme ce IXUS 265 ajunge la 16 megapixeli si zoom optic de 12x. Cat priveste preturile, acestea pornesc de la 200 de lei, pentru un model IXUS 145, ajungand chiar si la 1.000 de lei pentru modelele cu un nivel maxim de zoom optic si numar de megapixeli.

 

PowerShot D30, pentru cei cu simtul aventurii

Canon D30 este considerata camera compacta perfecta pentru calatoriile cu un plus de adrenalina, dar care implica anumite riscuri atat pentru fotograf, cat si pentru aparatul in sine. Camera rezista la apa, pana la o adancime de 25 de metri, pretandu-se destul de bine pentru a tage cadre subacvatice chiar si fara o carcasa subacvatica profesionala. De asemenea, aparatul este proiectat pentru a supravietui unor caderi de la inaltimi de aproximativ doi metri, fiind prevazut totodata cu un sistem GPS, menit sa inregistreze datele privind localizarea fotografilor facute. Nu in ultimul rand, D30 ofera posibiliatea inregistrarii de imagini video in format HD. Aici, Canon surprinde din nou, prin oferirea modulului Film Digest, care are posibilitatea captarii de filmulete scurte, pe care sa le compleze apoi intr-o mini-productie HD.

Canon

Canon Power Shot N

PowerShot N are un design distractiv, de forma patrata, cu “toate laturile in sus”. Este alcatuit din corpul aparatului si un ecran rititor, care poate juca si rol de suport improvizat pentru fotografii “hands-free”. Poate acesta este si motivul pentru care Canon PowerShot N este proiectat special pentru asa-numita “fotografie sociala”. Cu toate acestea, Canon N nu este destinat sa inlocuiasca nici un aparat de tip DSLR, dar nici un smartphone, ci sa fie un telefon pe care il iei peste tot, in completare la cele doua dispozitive enumerate mai sus.

Canon

Canon PowerShot N este usor de utilizat si suficient de mic pentru a aluneca usor intr-un buzunar, producand totodata imagini de inalta calitate pentru un aparat foto compact. Ar mai fi si modelul PowerShot N100, care arata mult mai conventional, cu o forma rectangulara, fiind destinat, de asemenea, fotografiilor sociale, distractive.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>