Cartuse de toner originale sau refolosite?

By on 10/03/2015
Toner

* din cauza costurilor, din ce in ce mai multi posesori de imprimante apeleaza la umplerea cartuselor de toner, in loc sa cumpere altele noi * fiecare dintre cele doua optiuni prezinta insa avantajele si dezavantajele sale
Un toner compatibil inseamna ca acel cartus poate fi utilizat in echipamentul specific chiar si atunci cand nu apartine brandului, nefiind autentic. Reumplerea cartuselor de toner este una dintre cele mai mari afaceri din lume. Multe companii aleg sa cumpere versiuni compatibile in locul echipamentului original furnizat de producator. Compatibil poate insemna, de asemenea, si folosirea unui toner complet nou, de brand.

La inceput, reumplerea cartuselor nu confera prea multe optiuni. Tonerele si piesele de schimb interne nu erau disponibile, iar calitatea nu era nici pe departe cea pe care ne-am fi dorit-o. In ultimii ani, toate acestea s-au schimbat. In primul rand, tamburul si lama acestuia, unele dintre cele mai importante componente care trebuiau inlocuite, au fost proiectate sa dureze la fel de mult ca si tonerul folosit.

Asta pentru a evita problemele aparute in urma reutilizarii tamburului original, care, in combinatie cu un alt toner, provoca multe defecte de imprimare, cum ar fi imprimarea luminilor, a marcilor si alte cateva defecte de imagine. Lama tamburului va crea, de asemenea, defecte de imagine precum dungi si linii.

toner4

Ganditi-va la aceasta ca la un stergator de parbriz: cand anumite zone nu sunt curatate, iti va fi greu sa vezi prin fereastra. In acelasi mod, anumite zone nu sunt atinse de lama tamburului si in locul respectiv apar linii imprimate. Avem acum acces nu numai la tambur si la lama acestuia, dar si la multe alte componente care se uzeaza si care trebuie sa fie inlocuite in interiorul cartusului de toner. In alegerea firmei care vinde rezerve sau cartuse de toner compatibile, asigurati-va ca inlocuiti de fapt tamburul cu totul. In caz contrar, acesta nu va dura si nu vei face decat sa pierzi timp si bani pe ceva ce trebuia economisit inca de la bun inceput.

Ipoteze false
Cu OEM nu vei da gres – Se pare ca cei mai multi oameni cred ca in cazul in care cartusul de toner este original (OEM), acesta nu va da niciodata gres. Nimic mai fals: exista o gramada de cartuse originale care esueaza. Unele din defecte de fabricatie, iar unele din cauze induse de clienti, in principal neglijenta, folosirea agrafelor, a capselor, a hartiilor prafuite, a etichetelor lipicioase si prin introducerea cartusului intr-o pozitie nesigura, provocand pagube la tambur.
Rezervele au mereu scurgeri – Din nou, avem de-a face cu o presupunere care nu este adevarata. Cauza numarul unu pentru care un cartus prezinta scurgeri este hartia sau etichetele lipite in interiorul cadrului de cilindru. Aceste scurgeri sunt provocate cel mai adesea de utilizarea etichetelor de calitate inferioare sau a hartiei cu colturi indoite.

Toner

Exista, de asemenea, si unele cartuse reumplute care nu au fost utilizate intr-un mod corect. In interiorul cartusului este o parte care se numeste lama de recuperare, care face exact ceea ce ii spune si numele: recupereaza excesul de toner si pastreaza reziduurile in rezervor. Daca lama de recuperare este veche si deformata, tonerul va ceda, iar petele se vor imprastia nu numai pe hartie, dar si pe camasa ta noua de firma.

In cazul in care gasiti un cartus de toner la un pret incredibil de mic, acesta poate fi justificat si prin faptul ca firma care il reumple nu a inlocuit toate componentele pe care le-am mentionat mai devreme. Oricat ar fi de tentant, incercati sa va tineti departe de aceste tipuri de oferte. In aceasta industrie sunt standarde, iar ISO 9001 le presupune pe cele mai inalte, in care puteti avea incredere ca toate componentele majore sunt instalate si puse impreuna pe drumul cel bun.
Tonere compatibile, pro si contra
Pro compatibile: Costul, economiile medii putand fi intre 50 si 70% din pretul celor originale. Daca faci mai multe mii de printuri, acest lucru poate, intr-adevar, sa faca diferenta.
Contra compatibilelor: Va trebui sa va asigurati ca ati cumparat cartuse compatibile de calitate.
Pro originale: Coerenta si randamentul tonerului, piesele noi, stiind ca au fost create de producator.
Contra originale: Costul, cartusele de toner putand fi mult mai scumpe

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>