Cat de puternica este, de fapt, bateria de pe iPhone 6S?

By on 22/11/2016
Apple_A9-002

* unele site-uri vorbesc despre diferente in functie de procesorul folosit, in vreme ce producatorii Apple sustin ca acestea sunt insesizabile, intr-un regim normal de utilizare

In timp ce noile telefoane iPhone se pot lauda cu procesoare din gama A9, ingrijorarile cu privire la capaciatea bateriei de a face fata noilor provocari sunt in crestere. Aceasta mai ales in conditiile in care cipul procesor este produs de doua companii diferite – Samsung si TSMC. Deja, utilizatorii au inceput sa faca o serie de comparatii intre performantele celor doua procesoare, iar specialistii in stiinta dispozitivelor cu silicon sustin ca telefoanele dotate cu procesor TSMC au o durata de viata mai lunga a bateriei. Drept raspuns, cei de la Apple au emis o declaratie in acest sens, sustinand ca performantele in ce priveste durata de viata a beteriei difera foarte putin in lumea reala, adica intr-un regim de functionare normal, nu neaparat la utilizare intensiva, in cadrul unor teste de anduranta. Astfel, testele si datele culese de la utilizatorii Apple arata ca actuala durata de viata a bateriilor de pe iPhone 6S si iPhone 6S Plus, chiar si in cazul unor mici schimbari la nivel de componente, difera cu maximum 2-3 la suta, in fiecare caz.

Apple A9

Teste inselatoare

Astfel, cei de la Apple sustin ca anumite teste efectuate pe baterii, supunandu-le la un regim intens de lucru, pana la descarcarea lor, nu sunt reprezentative pentru folosirea in viata reala, cata vreme acestea sunt folosite o perioada lunga de timp sub capacitatea maxima de lucru a procesorului. Dat fiind ca aceasta poate fi o modalitate inselatoare de masurare a duratei de viata a bateriei raportat la regimul normal de lucru, Apple afirma ca noul cip procesor A9 vine in intampinarea dorintei companiei de a oferi cele mai inalte standarde si de a oferi performante incredibile ale bateriilor sale, indiferent de modelul de iPhone. Cei de la Apple au fost contactati pentru a oferi mai multe detalii in aceasta privinta, insa, inainte de toate, trebuie facuta mentiunea ca mai multe componente pe care le intalnim pe noile modele de iPhone sunt produse de alte companii, nu doar procesorul.

Apple A9 001

Pe cand incarcare fara fir?

Pana una alta, iPhone 6S si iPhone 6S Plus abia au fost lansate, iar pana la aparitia unor noi modele mai este cale lunga. Chiar si asa insa, intrebarile si zvonurile cu privire la modul in care va arata viitorul iPhone 7 s-au inmultit in ultima perioada. Dincolo de dorinta utilizatorilor de a vedea pe noul dispozitiv un ecran curbat, rezolutii mai mari ale imaginilor, tehnologie pentru scanarea irisului sau camere foto capabile sa surprinda imagini mai clare, se afla si lucruri simple, ce tin de buna functionare a telefonului. Printre acestea se numara si performanta mai mare a bateriei, dar si noi tehnologii privind incarcarea. Astfel, daca la momentul actual se vorbeste despre incarcarea rapida a acumulatorilor de telefoane, capabile sa redea viata dispozitivelor dupa doar o jumatate de ora de tinut in priza, inovatia si imaginatia unora merge mult mai departe, spre incarcarea wireless, fara niciun cablu atasat dupa noi.

Apple A9 003

Aceasta ramane una dintre cele mai frustrante tehnologii, ca se la spunem asa, intrucat, desi ea exista si teoretic ar putea fi pusa in aplicare pe noile dispozitive, nu este folosita inca la scara larga, asa cum ne-am dori.

Prin urmare, fanii Apple si-ar dori pe viitorul iPhone incarcarea wireless, mai ales daca acelasi incarcator va putea fi folosit si pe alte dispozitive realizate de companie, precum Apple Watch, spre exemplu.

 

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>