Cat de usor se indoaie un iPhone6?

By on 14/10/2014
iphone 6 se indoie

Pe forumurile de specialitate, utilizatorii telefoanelor Apple iPhone 6 se plang de faptul ca aparatul se indoaie prea usor atunci cand este tinut in buzunarul pantalonilor, putandu-se chiar rupe * testele arata insa cu totul altceva

In ciuda asigurarilor ca noile dispozitive iPhone sunt cele mai durabile de pe piata, utilizatorii au descoperit ca purtatul in buzunarul de la spate al blugilor, spre exemplu, le poate deforma prin curbare. Aceasta in ciuda faptului ca, la prima vedere, mana umana ar putea face cu greu acest lucru. Ecranele mai mari, dar si componentele extrem de subtiri ale noului iPhone 6 si ale modelului Apple Plus au trecut testele de rigiditate. In acelasi timp insa, unii proprietari spun ca transportarea acestora in buzunarele de la pantaloni este destul de riscanta. Acest lucru a fost semnalat, dupa cum spuneam, de utilizatorii prezenti pe diferite forumuri, site-uri de specialitate si chiar pe Twitter sau Facebook, prin care se raporta faptul ca telefoanele lor au devenit deformate dupa ce s-au asezat pe ele ori s-au aplecat prea brusc in fata. Iar aceste mentiuni au aparut la putin timp dupa ce o companie de asigurari sustinea ca noile iPhone sunt cele mai robuste construite vreodata.

Ecranul mare si sasiul metalic dau senzatia de fragilitate

ecran mare iphone 6

Modelele IPhone 6 și 6 Plus au sasiul de baza construit dintr-un aliaj solid de aluminiu, a carui compozitie este tinuta secreta. Zona slaba al telefonului a fost identificata totusi in jurul butoanelor de volum. Aici, rama pare a fi mai subtire, cu un punct-pivot, in jurul caruia telefonul se poate indoi usor. Surprinzator insa, ecranul nu se sparge atunci cand telefonul este indoit. Mai degraba, acest risc apare atunci cand aparatul este adus brusc la forma initiala. Apple nu este insa prima companie care are aceasta problema, cu aparate smartphone dotate cu ecrane mari, incadrate in sasiuri din metal susceptibile la indoire. Utilizatorii au semnalat ca si Sony Xperia Z1, dotat cu un ecran de 5 inch si un cadru metalic, dadea senzatia de fragilitate si indoire in momentul aplecarii, cand aparatul era purtat in buzunarul de la pantaloni. Plangeri similare s-au mai intalnit, de asemenea, la aparatele Samsung Galaxy S4 si chiar printre utilizatorii de BlackBerry Q10.

Sony Xperia Z1

Sony Xperia Z1

Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4

Blackberry Q10

BlackBerry Q10

Numarul exact al utilizatorilor de iPhone 6 afectati este totusi necunoscut la ora actuala.

Presa britanica vorbea la un moment dat de cateva duzini de mesaje de acest gen pe Twitter. In acelasi timp, pe site-uri au inceput sa apara ecouri la aceasta veste, cu fotografii care aratau cum anume se comporta aceste telefoane la indoire.

Ce arata testele

Testele utilizatorilor arata totusi ca telefoanele iPhone 6 Plus, spre exemplu, se pot indoi doar daca asupra lor este exercitata o forta substantiala, nicidecum o simpla asezare sau purtare in buzunarul de la spate al blugilor. Iar forta necesara sa se aplice pentru indoire este imposibil sa fie aceeasi in toate cazurile, de la persoanele cele mai plinute pana la cele mai costelive. In orice caz, aceiasi jurnalisti care au semnalat nemultumirile din mediul online, au efectuat, timp de doua saptamani, teste de durabilite asupra noului iPhone 6. Iar dupa mai multe situatii si conditii de uzura, aparatul nu a scos la iveala nicio tendinta de deformare, in conditi normale de utilizare.

iPhone-6-in-romania

Alte teste au pus fata in fata modelele iPhone 6 si 6 Plus ale celor de la Apple cu aparate precum HTC One M8, Samsung Galaxy Note 3 sau LG G3.

LG G3

LG G3

Testele de stres au vizat flexarea in trei puncte, aparatele fiind tinute de capete, cu aplicarea unei presiuni suplimentare in zona de mijloc. Rezultatele au relevant insa ca modelul in discutie a fost indoit si distrus la greutate cuprinsa intre 40 si 50 de kilograme forta. La fel, HTC One M8 a inceputsa se indoaie la 31 kg forta, fiind distrus la 50 de kg.

HTC

HTC One M8

Prin urmare, putem spune ca smartphone-urile comporta o rezistenta medie raportat la tehnologia folosita. Cat priveste zvonurile si temerile ca iPhone 6 se indoaie extrem de usor, concluzia noastra ar fi ca acestea sunt putin exagerate.

About Mihaela Olariu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>