Ce aduce nou HTC One Mini 2 fata de versiunea One Mini

By on 19/09/2014
HTC One Mini 2

HTC a reusit sa uimeasca lumea atunci cand a scos pe piata versiunea One Mini. Aceasta pastreaza inima si sufletul HTC One, insa a lucrat la miniaturizarea acestuia, reusind sa scoata un smartphone la o dimensiune mai mica. Prin modelul One Mini2, taiwanezii de la HTC spera sa repete figura. Sa vedem insa si daca le-a reusit.

Intr-adevar, One Mini 2 este o versiune putin redusa a HTC One M8, cu acelasi exterior metalizat si asemanator ca aspect. La urma urmei, daca tot vorbim despre cel mai bun telefon de pe piata, de ce sa nu incercam sa-l imbunatatim? Iar acest lucru nu se vede doar lamodul general, ci in cateva puncte cheie, pe care vom incerca sa vi le prezentam in cele ce urmeaza, pentru a vedea daca, intr-adevar, upgrade-ul la care cei de la HTC au lucrat anul trecut a meritat sau nu efortul.

HTV One mini

Ecran mini, calitate maxi

La fel ca si fratele sau mai mare, HTC One Mini 2 are un display de 720p, insa ecranul de la Mini 2 este cu o idee mai mare, de 4.5 inch, spre comparatie cu cei 4.3 ai HTC One Mini. Este o mica diferenta, care nu este atat de usor sesizabila de catre majoritatea oamenilor, mai ales atunci cand aceasta vine cu aceeasi valoare a densitatii pixelilor.

Ambele telefoane au ecrane suficient de mici incat sa fie incadrate in clasa Mini si, de asemenea, ambele ofera o imagine de inalta calitate. Chiar daca nu au ajuns insa la 1080p ca densitate a pixelilor, imaginile sunt redate sufcient de clar si de precis.

Cateva cuvinte despre design

Daca e sa ne referim la infatisare, putem spune ca “fratii” Mni seamana intre ei, chiar daca nu ca doua picaturi de apa. Ambele au carcasa din spate acoperita cu metal de buna caliatate si, la fel, au o banda din plastic ce le inconjoara marginile. Cu toate acestea, in vreme ce plasticul este foarte usor sesizabil la HTC One Mini, acesta este este ceva mai discret pe modelul Mini 2, fiind restrans in mai multe puncte. Ar mai fi de observat prezenta dfuzoarelor Boomsound pe partea frontala, insa sistemul a fost imbunatatit pentru modelul nou pe piata, oferind utilizatorilor un sunet de calitate superioara. Ca dimensiuni, HTC One Mini 2 masoara 137.43 x 65.04 x 10.6mm si cantareste 137g, spre deosebire de One Mini, care masoara 132 x 63.2 x 9.3mm, la 122g.

HTC ONE MINI

Putem spune ca fratele mai mic este mai “rotofei”, insa acest lucru nu constituie chiar o surpriza, avand in vedere ca si dimensiunea ecranului a crescut cu 0.2 inch. Ca putere de procesare, Mini 2 are de doua ori mai multe nuclee de lucru decat predecesorul sau, dar cu aceeasi capacitate a memoriei RAM. In termeni concreti, HTC One Mini 2 are un procesor Snapdragon 400 quad-core, la o frecventa de 1.2 GHz, cu 1GB de RAM, spre deosebire de Snapdragon 400 dual-core de 1,4 GHz, la modelul One Mini. Poate ca aici ar fi trebuit sa lucreze mai mult taiwanezii, insa este timp ca lucrurile sa fie imbunatatite si in ceea ce priveste puterea de procesare a datelor.

 

Upgrade vizibil la camera foto

HTC One Mini2 are montata pe partea din spate o camera de 13 megapixeli, spre deosebire de modelul anterior, care avea o rezolutie de 4 Ultrapixeli. Astfel, cele doua versiuni au ales abordari diferite pentru modul in care sunt captate imaginile. HTC One Mini a fost construit pentru a surprinde imagini mai bune le o luminozitate scazuta, in vreme ce versiunea mai noua a ajuns probabil la concluzia ca majoritatea utilizatorilor folosesc camera la o intensiate a luminii rezonabila. Iar daca ambele telefoane pot inregistra imagini video la o calitate de 1080p, atunci cand vorbim de fotografii, Mini 2 prezinta un upgrade clar, ajungand la o calitate de 5 megapixeli, fata de doar 1.6 ai modelului Mini One.

HTc ONE MINI

Sistem de operare

In fine, HTC One Mini 2 ruleaza pe Android 4.4.2 KitKat, la fel ca versiunea precedenta, ambele mobile lucrand pe o interfata Sense HTC. Diferenta este ca Mini 2 vine cu versiunea Sense 6, cea mai recenta, fata de Sense 5, instalata pe One Mini. Nu se o diferenta enorma, insa poate fi considerata un atu in plus, atunci cand vorbim despre diferente intre modelele aceleiasi companii.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>