Ce anunta 2015 in materie de ceasuri smart

By on 09/03/2015
Apple

* desi multe produse nu au iesit inca din fabrica, designul si caraceteristicile de baza ale principalilor concurenti pe piata dispozitivelor smartwatch au fost deja dezvaluite

Ti-a starnit cumva interesul noul produs Apple Watch sau crezi ca ai vazut totul in materie de smartwatch-uri stilate si sofisticate? Inseamna ca nu ai vazut noua lista a celor mai urmarite gadgeturi pe care artrebui sa le atasezi mainii tale in 2015.

Folosite mai intai ca simple piese de indicat ora, iar mai apoi ca piese care denota excelenta si stil, ceasurile de mana au devenit niste acesorii nelipsite in materie de fashion, incepand cu anii ‘70 ai secolului trecut. Fie ca vorbim de moda barbateasca sau pentru femei, adaugand personalitate unei tinute altfel formale ori spargand pur si simplu monotonia in fashion, ceasurile au devenit, cu timpul, mai mult decat niste simple accesorii.

In mod ironic insa, de cand cu ascensiunea ultra-rapida a telefoanelor mobile, ceasurile de mana electronice nu au trecut proverbialul test al timpului. Popularitatea dispozitivelor care incap in buzunar, dar capabile sa faca mai mult decat sa efectueze simple apeluri telefonice parea sa anunte apusul erei ceasurilor de mana.

Apple

In mod surprinzator insa, ceasurile de mana s-au reinventat. Au facut-o insa ridicandu-se in mod simbolic din propria cenusa, asemenea unui soi de cyborg, un hibrid intre tehnologie si simplitatea umana, un ecou al trecutului pe care il cunoastem destul de bine la interior si accente de noutate si stralucire, la exterior.

Acestea sunt ceasurile de mana actuale, construite in ideea de a veni in completarea functiunilor oferite de telefoanele mobile actuale, nu de a le inlocui. Peisajul ceasurilor smart actuale este insa unul destul de sarac. Doar cativa jucatori incearca sa ofere niste servicii noi, intr-o batalie continua de a reduce preturile. In prezent, liderul de necontestat in acest top este Gear Watch, de la Samsung, insa companii precum Motorola, Sony, Pebble si, mai nou, Apple, se agita destul de mult pe aceasta piata, astfel incat gigantul sud-coreean are de ce sa-si faca griji.

Moto 360 de la Motorola

Conform informatiilor parvenite din diverse medii, Moto 360 va utiliza tehnologia Android Wear, fiind compatibil cu dispozitive ce ruleaza pe Android 4.3 sau chiar mai avansate. Pentru acest produs, Motorola s-a inspirat de la piesele conventionale de indicare a orei, imbinate cu un design futurist, asemanator liniei adoptate deja de competitorii sai. Foarte posibil, in cazul unor vanzari satisfacatoare, Moto 360 arputea influenta in ce directie se vor indrepta consumatorii atunci cand au de ales in materie de ceasuri smart de mana.

Moto Motorola

Sony SmartWatch 3

Din punct de vedere estetic, Sony a ales un traseu diferit de Moto 360. Design pentru SmartWatch 3 este unul cat se poate de modern, aspectul totalmente digital deosebindu-se de linia clasica a modelului precedent mentionat. Dupa toate probabilitatile, SmartWatch 3 va fi dotat cu un display de 1.6 inch si un procesor de 1.2 Ghz quad-core. De asemenea, acesta vine pe piata cu o memorie RAM de 512 MB si cu o capacitate de stocare interna de 4GB.

Sony Smart Watch

Pebble Steel

Fondat cu ajutorul platformei Kickstarter, Pebble are deja un segment consistent de clienti gata sa cumpere acest produs. Pebble Steel poate comunica prin Bluetooth, atat cu dispozitive Android, cat si iOS, ajungand astfel sa vizualizeze SMS-uri, e-mailuri, si alte aplicatii, fara a mai fi necesar sa deschidem telefonul.

Pebble

Samsung – Gear S

Oferind un ecran Super AMOLED de 2 inch, functiuni pentru reteaua 3G si un processor dual-core pe 1Ghz, Samsung isi propune sa ramana lider pe piata ceasurilor smart si in acest an. Desi unii ar spune ca e putin cam voluminous pentru a fi purtat perioade lungi la mana, designul se anunta mai atragator decat la modelul precedent.

Sony

Apple Watch

In fine, mult asteptatul iWatch isi face aparitia. Ceea ce se stie deocamdata este ca noul ceas va fi familiarizat cu tehnologia Retina-Display, cu cadran de safir si un design special tipic celor de la Apple. Din nefericire, si iWatch-ul va putea comunica doar cu dispozitivele Apple, incepand de la iPhone 5 in sus.

 

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>