Cel mai potrivit laptop pentru studentie

By on 25/08/2014
laptop mac book

Potrivit statisticilor, aproape 18 milioane de studenti sunt înscrisi la cele peste 4.000 de institutii de invatamant superior de peste Ocean. Spre comparatie, in Romania, sunt inscrisi la facultati aproximativ 600.000 de studenti, fiecare dintre acestia având nevoie de un laptop. Cu atatea optiuni pe piata insa, alegerea poate fi, uneori, descurajatoare. Magazinele abunda de reduceri, dar sunt aceste oferte potrivite pentru nevoile si pentru studiile tale? Dupa trecerea in revista a catorva recomandari, incepeti studierea ofertelor pentru colegiu sau facultate, apoi verificati inca o data materiile pe care le parcurgeti, pentru a va asigura ca laptopul vizat indeplineste cerintele minime pentru aceasta. Abia dupa aceea sa va orientati spre un mouse confortabil si un rucsac bine dotat si compartimentat. Nu trebuie uitata nici instalarea unui software-ul antivirus, inainte de a va avanta in campus. Sa vedem insa ce avem de ales de pe piata larga a noilor gadgeturi in materie.

Prima optiune vine de la Apple MacBook Air 13-inch

apple mac book air

Puncte tari: o durata de viata a bateriei pur si simplu uimitoare, viteza mare a procesorului, tastatura confortabila si touchpad fiabil, design slim si functionare fara cusur.

macbook-air-image

Puncte slabe: un display cu o rezolutie relativ slaba; stralucire ceva mai lenta decat la versiunea precedenta. Cu toate acestea, procesorul mai rapid si bateria rezistenta, toate la un pret ceva mai jos, fac din MacBook-ul de 13 inch un ultraportabil demn de luat in seama de studenti. Cateodata, unele lucruri devin mai bune cu trecerea anilor. Cand primul ultra-subtire MacBook Air a iesit pe piata, in 2008, designul sau uimitor, pur si simplu a eclipsat celelalte laptopuri care functionau sub sistemul de operare Windows. Dar, la pretul de aproape 1.700 de dolari la care era comercializat la ora aceea, parea un gadget cam scump pentru cele doar cinci ore de functionare a bateriei.

Ultimul Mac Book vine insa cu un procesor rapid Core i5 si o baterie care tine cel putin 12 ore, la un pret de sub o mie de dolari. Este o diferenta considerabila fata de versiunea precedenta, ceea ce face din noul dispozitiv ultra-subtire de 13 inch o oferta care impune un nou standard pe piata, la raportul calitate-pret.

Ca design, noul Apple MacBook arata aproximativ la fel ca ultimele cateva modele, dezvaluind o carcasa din aluminiu cu linii zvelte si unitare, cu colturile rotunjite. Cu toate acestea mica masinarie, in ciuda dimensiunilor, are un aspect robust, fara a avea impresia ca, daca-l atingi de coltul biroului, se sparge in bucati. De asemenea, logo-ul Apple straluceste pe capacul neted, fara a se lasa blurat de amprentele utilizatorului. Unii cumparatori s-au simtit incantati de argintiul carcasei cu care ne-au obisnuit cei de la Apple, desi si-ar dori sa vada, pe viitor, si alte combinatii de culori indraznete sau poate materiale diferite.

In concluzie ultra-book-ul de la Apple ramane unul extrem de… portabil. Aproape ca nici nu simti acest sistem in rucsac. Cantareste sub 1,5 kg si masoara 12.8 x 9, la o grosime de 0.68 inch.

Un posibil concurent pe acest palier ar putea fi noile gadgeturi de la Dell sau dispozitivele Acer Aspire S7.

Acer Aspire S7

Notebook Acer Aspire S7

Acer Aspire masoara cam tot atat, dar e ceva mai greu. Mai putem preciza ca acest laptop este doat cu un touchscreen, dotare care lipseste ultrabok-ului MacBook Air.

About Mihaela Olariu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>