Cele mai bune gadgeturi care au inlocuit desktopurile pentru jocurile online

By on 26/01/2016
video gaget

Cele mai bune gadgeturi care au inlocuit desktopurile pentru jocurile online

Industria jocurilor s-a dezvoltat odata cu aparitia primelor computere, chiar daca la inceputuri, acestea erau foarte rudimentare in ceea ce priveste grafica si sunetul. Ppe masura ce PC-urile s-au dezvoltat si puterea procesoarelor a crescut, jocurile au devenit din ce in ce mai atragatoare, mai bine reprezentate grafic si audio, iar animatiile au crescut in intensitatea realismului, trecand de la gradica 2D la cea 3D. Astazi, jocurile sunt din ce in ce mai reale, iar gadgeturile dezvoltate de catre producatorii din domeniu nu fac altceva decat sa incercere integrarea cat mai buna a jucatorilor in acestea. De la modul single player, in care erau concepute majoritatea jocurilor la inceput, astazi acestea nu mai pot fi concepute fara modul de multiplayer, care le permite jucatorilor de pe intreg Mapamondul sa se distreze impreuna. Ca atare, in epoca actuala, desktopurile (sau PC-urile, asa cum au fost ele cunoscute) tind sa nu mai fie atat de atragatoare, in conditiile in care consolele de jocuri si telefoanele mobile ofera un tip diferit de interactiune la nivel de gaming.

In momentul de fata elementul social este foarte important pentru un jucator; vorbim despe jocuri care au link direct catre retelele de socializare, unde jucatorii isi pot partaja cu prietenii felul in care au evoluat in jocul favorit sau multe jocuri sunt realizate cu temporizare, astfel incat jucatorul este nevoit sa intre la o anumita ora, pentru a putea realiza o anumita operatiune in joc. Desigur, din punct de vedere video si audio, desktopurile inca mai au puterea de a concura cu mai tinerii lui competitor, insa, la nivel de portabilitate si accesare, in mod clar a pierdut lupta. Prin urmare, nu in totalitate, ci doar in parte, jocurile sunt cele care dicteaza necesitatea schimbarii platformei de joc, insa, acest prim pas a determinat o revolutie in mediul gadgeturilor care, astfel, incearca sa ofere cele mai bune optiuni, imbunatatindu-si in permanenta performantele.

Jocuri online

Tehnica din viitor pare din ce in ce mai aproape de gamerul contemporan, iar o parte definitorie a sistemului desktop, mouse-ul (modul de control al multor jocuri), pare a fi deja sortit uitarii.  Noi gadgeturi revolutionare ofera o alternativa high-tech jucatorului modern: primul inlocuitor al clasicului mouse este Gest controllerul, un dispozitiv inteligent dotat cu nenumarati senzori (magnetometrici, giroscopici si de accelerare), necesari pentru a recunoaste miscarile jucatorului si a le transmite dispozitivului de receptie. Un alt gadget care se anunta a fi mouse-ul viitorului este bratara Myo, dezvoltata de catre Thalmic Labs, care are rolul de a transmite miscarile efectuate de mainile jucatorului catre receptor, care le va interpreta si le va reda in consecinta. Deja existent pe piata, controllerul de la consolele Xbox ale producatorului Microsoft, Kinetic, este un gadget care foloseste o camera integrata pentru a reda miscarile jucatorului si a le retransmite catre dispozitivul de receptie, directionand personajele din joc.

ceas apple

Telefoanele inteligente si tabletele sunt competitorii directi ai desktopului care au reusit sa ofere jucatorilor cea mai buna experienta in jocurile online. Majoritatea jocurilor au numeroase optiuni care necesita conectarea jucatorului la anumite ore (jocurile de pe Facebook, asa cum este Farmville sau jocurile MMO online care necesita coordonarea actiunilor intr-un interval prestabilit), astfel incat posibilitatea ca jucatorul sa nu fie in fata computerului la ora respectiva este foarte mare. Cu ajutorul acestor dispozitive portabile, jucatorul realizeaza actiunea dorita, de oriunde s-ar afla. Un alt tip de jocuri in care elementul “mobilitate” este foarte important este cel al jocurilor de cazinou. Cazinoul online este locul in care jucatorul se poate relaxa oricand si la orice ora, precum si isi poate exersa nivelul de gandire, mai ales atunci cand joaca jocurile mintii, asa cum este pokerul. De aceea, jucatorii au nevoie de gadegturi care sa le ofere pe langa conectivitate sporita si un nivel de accesibilitate din orice loc, oricand.

Un alt gadget, oarecum inrudit cu sistemul desktop este laptop-ul; acesta a reprezentat primul pas evolutiv al desktopului care a descoperit ca poate fi portabil, prin cateva imbunatiri. Faptul ca acesta era usor de transportat si se putea folosi usor, datorita acumulatorului, in orice loc, a insemnat prima lupta castigata de catre gadgeturile de inlocuire a desktopului. Mai mult, acese gadgeturi ofera un design compact, care il scapa pe jucator de numeroasele cabluri care sunt necesare unui desktop.

x-box

Consolele de joc (dintre care cele mai cunoscute in momentul de fata sunt cele Playstation si Xbox) au fost urmatorul pas in evolutia catre dispozitivele capabile sa inlocuiasca desktopul. Imbunatatirile aduse cu fiecare noua lansare, precum si noile modele au facut ca aceste platforme de gaming sa ofere o experienta de joc cu mult superioara celei desktop. Jocuri precum God of War, CounterStrike, Legend of Legends sau Battlefield 4 sunt doar cateva dintre jocurile care au un grad de optimizare diferit fata de desktop. De aceea, producatorii de jocuri au inceput sa produca din ce in ce mai putine versiuni pentru PC si sa se preocupe mai degraba de lansarea pe console a jocurilor.

Progresul tehnologic a oferit noilor gadgeturi avantajul unui design compact, a unor dimensiuni mult mai reduse, precum si a unei componente extrem de importante pentru un gamer: portabilitatea. Jocurile oferite pentru aceste gadgeturi sunt la fel de ofertante din punct de vedere grafic, audio si gameplay; multe dintre ele sunt disponibile gratuit (in special cele din categoria destinata tabletelor si telefoanelor inteligente). Noile gadgeturi sunt prevazute cu diverse caracteristici care sunt imbunatatite in mod constant: jocurile se optimizeaza si se actualizeaza in mod automat, fara a mai fi nevoie de o actualizare manuala, ca in cazul desktopurilor, sunt prezente upgrade-uri cu mult mai dese decat pentru desktop, iar de foarte multe ori, realismul oferit de catre aceste jocuri este cu mult mai bine redat pe aceste gadgeturi decat pe un sistem desktop. Iar pe langa avantajul portbailitatii (asa cum este cazul telefoanelor si al tabletelor), celelalte gadgeturi, asa cum sunt consolele de joc, depasesc in mod clar desktopul la nivelul de durata in timp a posibilitatii de a juca mai multe titluri care vor aparea ulterior. In timp ce pe un desktop esti conditionat de configurarea sistemului de la data achizitionarii lui, pe console, poti juca si jocuri care apar peste 2-3 ani de la achizitie, fara nicio problema. Prin urmare, desktopul poate ca isi va mai pastra fiabilitatea pentru cativa ani, insa, viitorul este, fara niciun dubiu, al noilor gadgeturi.

About Mihaela Olariu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>