Cele mai bune laptopuri ale anului 2014

By on 25/08/2014
macbook

* pentru a cincea oara consecutiv, compania Apple ocupa pozitia dominanta la acest capitol

De cele mai multe ori, atunci cand te intrebi ce laptop ar trebui sa alegi, iti pui in primul rand problema brandului. Este o problema delicata, un raspuns greu de oferit chiar si de catre specialistii in IT, din cauza factorilor numerosi si diferiti pe care trebuie sa-i aveti in vedere: de la performante la service, de la aspectul exteror la componentele din interior.

Primul loc: Apple

Pentru al cincilea an consecutiv, site-urile de profil situeaza Apple in fruntea topului atunci cand vine vorba de branduri care au putere de decizie in privinta laptopurilor. Compania din Cupertino, California, a obtinut cel mai mare scor la patru dintre cele opt categorii studiate: review-uri, suport tehnic, design si tastatura/touchpad. Mai mult decat atat, scorul perfect din categoria Review este aproape nemaiauzit, insa Apple a scos maximum cu usurinta, ceea ce inseamna ca brandul este pe primul loc si in preferintele utilizatorilor. Util si intuitiv, software-ul preincarcat este inca un plus. Presupunand ca va puteti si permite, un laptop Apple este cea mai buna varianta pe care sa mergeti.

MacBook-Pro-

Apple nu lanseaza prea multe modele de notebook pe an, insa, atunci cand o face, stie cum sa castige admiratia celor din jur. In mod special, modelul de 13 inch a MacBook Pro cu Display Retina, a obtinut un rating de 4.5 stele, cel mai mare scor conferit de aceste site-uri tot anul. Este si sistemul care, intamplator sau nu, este preferat si la categoria generala.

Locul doi: Lenovo

Laptopurile Lenovo ocupa locul secund pentru al patrulea an la rand. Nu numai ca acest brand ofera o gama larga de notebook-uri la preturi diferite, dar suportul tehnic al companiei este unul de top, la fel cum sunt tastaturile si touchpad-urile sale. Fanii acestui brand au fost, de asemenea, in mod constant impresionati de hibrizii laptop-tableta Lenovo si performantele de referinta.Cel mai mare producator de PC-uri din lume s-a transformat intr-un spectacol impresionant al raportului site-rilor de profil, terminand pe locul doi dintre cele noua marci propuse. Cum era de asteptat, Lenovo a excelat la categoria tastatura si touchpad, dar, nu s-a descurcat rau nici la design, valoare si selectie si categoriile de software. Comparativ cu anul precedent, Lenovo a scazut un pic la scorul pentru suport tehnic, insa, in general, specilaistii IT recomanda acest brand daca sunteti in cautarea unui laptop pentru uz general sau pentru afaceri sau daca doriti un notebook hibrid comprimat.

Hibrid Lenovo

Locul trei : Asus

Foarte aproape de Lenovo, ASUS a ratat medalia de argint cu un singur punct, compania obtinand bronzul pentru al doilea an consecutiv, datorita inovatiilor sale anticipative, suportului tehnic solid si design-ului atractiv. Calitatea audio ASUS nu este dintre cele mai bune, dar marca castiga in mod constant scoruri de review solide.

Asus

ASUS a impresionat si in acest an cu modele inovatoare, aratand ca este o companie dispusa sa-si asume riscuri. Scorul ridicat la categoria suport tehnic este unul dintre motivele, dar nu singurul, pentru care ASUS este in general un brand de luat in calcul atunci cand ne hotaram sa cumparam un astfel de sistem.

About Andreea Filipescu

1 Comentariu

  1. Pingback: Ghid de cumparare a unui laptop | Anastasia Solutions

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>