Ciudateniile noului ceas destept de la Motorola

By on 20/03/2016
moto 360 imag1

* dincolo de caracteristici si portabilitate, primul ceas destept sub Android scos de Motorola vine cu o serie de functiuni mai putin obisnuite

Moto 360 reprezinta primul pas pe care compania Motorola il face in lumea ceasurilor destepte si a dispozitivelor din gama Android Wear. Dincolo de faptul ca dispozitivul a primit aprecieri pozitive din partea criticilor, insa una dintre cele mai importante caracteristici pe care noul ceas intra in competitia acerba din aceasta industrie este faptul ca Moto 360 este compatibil cu telefoanele care ruleaza sub Android. Nu doar acest lucru face insa diferenta cu rivalele care ruleaza sub iOS. Datorita update-urilor semnificative oferite de Android Wear, acestea beneficiaza acum si de multe alte functiuni, nou-noute. Iar daca despre Moto 360 s-a spus ca economiseste bine energia, sunt alte cateva functiuni mai putin mediatizate.

moto 360 imag 2

Opreste ecranul cu o simpla miscare de mana

Se stie ca pasarile de casa se opresc din ciripit si merg la culcare imediat ce le acoperi colivia cu o patura. Ceva oarecum asemenator puteti face si cu Moto 360. Atunci cand utilizatorul vrea sa inchida ecranul dupa folosire, tot ce are de facut este sa acopere cu palma cadranul ceasului, iar acesta se va intuneca in mod automat.

Notificarile vin in mod silentios

Unul dintre motivele care duc la achizitia unui astfel de ceas destept este reprezentat de posibilitatea primirii notificarilor direct la incheietura mainii, in locul mesajelor pe telefonul din buzunar sau din geanta. Chiar si asa, de multe ori, aplicatiile Android Wear trimit notificarile de pe Moto 360 catre kitul Bluetooth atasat la smartphone. Daca utilizatorul doreste sa dezactiveze acest gen de notificari, trebuie sa intre in sectiunea Setari de la aplicatiile Android Wear, prin activarea butonului “Silence Connected Phone”.

moto 360 imag3

Folosirea ceasului fara Bluetooth

Una dintre limitele majore aratate de ceasurile destepte tine de faptul ca acestea trebuie sa se afle in aria de acoperire a unui dispozitiv Bluetooth. Daca, dintr-un motiv sau altul, utilizatorul alege sa iasa din raza Bluetooth a smartphone-ului, pierd controlul ceasului. Din acest punct de vedere, Android Wear a adaugat recent proprietati Wi-Fi pentru toate dispozitivele din portofoliu, inclusiv pentru Moto 360. Asta inseamna ca puteti folosi in continuare ceasul, chiar daca nu mai sunteti in aria de acoperire Bluetooth. Prin urmare, nu mai este nevoie sa accesati nici telefonul mobil, pe care l-ati uitat pe noptiera de acasa, in cazul in care doriti sa fiti notificat despre o intalnire cu un prieten sau un partener de afaceri.

Creaza-ti propriul “emoji”

Recent, Google a adaugat in portofoliul sau posibilitatea de a-ti desena propriile figurine emoji.Astfel, atunci cand primiti un text, o multime de optiuni vor clipi pe ecran, printre care si cea de “Draw”. Daca o activati, puteti desena orice cu degetul pe ecran, iar ceasul va compara imaginea cu figurinele Emoji cunoscute in baza sa de date. Iar daca aceasta nu se potriveste cu nimic, ceasul va oferi propria interpretare, cu figurinele asociate din memorie. Nu va ramane decat sa confirmati alegerea si sa trimiteti mesajul.

moto 360 imag3

Telefonul devine aproape imposibil de pierdut

Un telefon ratacit va poate da peste cap planurile dintr-o zi de lucru. Aceasta in conditiile in care multi dnre noi ne-am obisnuit sa pastram date importante pe telefonul mobil, pe care, daca le pierdem, putem spune ca am suferit o paguba uriasa. Pierderea telefonului pare insa aproape imposibila cu ajutorul Moto 360. Tot ce trebuie sa faceti este sa descarcati aplicatia “Gaseste-mi telefonul” pe ceas. Odata instalata, atingeti butonul central, iar telefonul va incepe sa sune.

 

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>