Creionul Apple, ultima tentatie pentru oamenii de afaceri

By on 18/01/2016
apple-pencil-img2

* cu suport complet integrat in sistemul de operare, creionul electronic al celor de la Apple promite o rapiditate de doua ori mai mare decat orice alt dispozitiv similar de pe piata
Dupa o lunga perioada de asteptare, tableta iPad Pro a ajuns, in final, in mainile utilizatorilor. Dispozitivul plat de 12.9 inch pare la prima vedere un adevarat cal de curse in materie de productivitate, iar asta nu atat din perspective capacitatii sale de a fi un substitut pentru laptop, cat pentru accesoriile sale. Iar unul dintre acestea este Apple Pencil, creionul inteligent al producatorului american.
In ciuda asteptarilor pe care le-ati avea de la denumirea pe care Apple a ales-o pentru noul sau accesoriu, creionul electronic promite sa nu lase niciun fel de urma de murdarie pe fisele dumneavoastra de lucru de la birou.

apple pencil ipad pro

Iar pe un segment de piata care se anunta destul de populat in urmatoarea perioada, cu un stilou asemanator scos pentru Surface Pro 3, aparitia unui rival de la Apple nu poate fi decat o veste buna. Concret, Apple nu a dorit sa introduca un stilou experimental pentru masele largi de public, pe primele modele de iPad Pro. Ar fi avut un drum mult mai greu de parcurs pentru a-si castiga audienta vizata, anume, profesionistii in creatie si oamenii de afaceri.
Acestea fiind spuse, sa vedem de ce este Apple Pencil atat de dorit de catre profesionistii de toate tipurile.

apple ipad img1
Suport de prima mana
Unul dintre principalele atuuri ale creionului electronic de la Apple este ca acesta beneficiaza de suport la prima mana, cum se spune, adica direct de la compania-mama. Nu e mai putin adevarat ca stilouri electronice pentru iOS au mai fost disponibile pana acum, insa toate necesitau suport SDK (Software Development Kit) incorporate in diferite aplicatii, pentru a putea functiona. Acestea faceau lucrurile oarecum mai complicate, in cazul in care una dintre aplicatiile tale favorite nu avea suportul necesar pentru stiloul electronic atasat. Acum, Creionul Apple a rezolvat aceasta problema, incluzand suportul necesar direct in sistemul sau de operare, ceea ce face lucrurile mult mai usoare pentru dezvoltatori atunci cand vor sa integreze softul-suport pentru propriile aplicatii.
Din acest punct de vedere, Apple sustine ca iPad Pro va procesa atingerile creionului sau electronic de doua ori mai rapid decat traditionalul apasat cu degetul, ceea ce inseamna ca nu va mai conta atat de mult pozitionarea fata de corpul uman. Si chiar daca iPad Pro nu ofera aceeasi tehnologie 3D Touch pe care Apple a implementat-o pe ultimele sale telefoane iPhone 6s si iPhone 6s Plus, creionul electronic este construit la baza cu senzori pentru presiune, apasare si pozitionare.

apple pencil img1
Mai multa precizie
Toate acestea aduc un plus de precizie in folosirea stiloului sau creionului electronic, decat orice alt dispozitiv facut de o subsidiara sau companie partenera.
Un avertisment de luat serios in seama este totusi acela ca Apple Pencil este suportat deocamdata doar de tableta iPad Pro. Este pacat, lasand un gust amar celor care ar prefera sa nu aloce un buget consistent pentru un MacBook, spre exemplu, in schimbul unei tablete multifunctionale.
In schimb, daca luam in calcul faptul ca Apple Pencil este integrat pe deplin in sistemul de operare iOS 9, acesta poate fi un argument serios de luat in calcul in alegerea de care profesionisti.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>