Cu ce surprize vine noul Android M

By on 15/06/2015
Android M

* dezvaluit cu ocazia conferintei Google IO 2015, noul sistem de operare al gigantului american prezinta o serie de avantaje fata de actualul Android Lollipop

Android M se pregateste de lansare. In timpul recentei serii de conferinte anuale Google IO, desfasurate la sfarsitul luni mai la San Francisco, proiectantii Android au anuntat public faptul ca ultimul lor produs, Android M, va lua locul actualului Android Lollipop pana la sfarsitul acestui an. In timp ce Android 5.0 Lollipop a fost prezentat anul trecut cu un nou design si o noua interfata, reprezentand inca realizarea cea mai importanta a celor de la Google, care nu seamana cu nimic din ceea a fost pana acum, Android M devine acum noul varf de lance al gigantului de peste ocean, cu sute de imbunatatiri aduse acestei platforme. Android M se concentreaza mai mult pe siguranta si utilitatea sistemului de operare, in concordanta cu experienta utilizatorului.
Google nu a spus totusi ca de unde a ales denumirea “M” pentru noul sistem, nici daca aceasta este definitiva. Daca va ramane asa insa, ramane de vazut la lansarea oficiala, anuntata undeva spre sfarsitul lui 2015. Mai sunt insa si alte schimbari importante pe care Android M le aduce, in comparatie cu Lollipop.

android m

Suport initial pentru amprenta digitala

Deja am vazut cativa producatori de smartphone care includ scanarea amprentei pe propriile dispozitive, insa, la Android M, Google face din oferirea acestui suport un standard pentru intreaga platforma. Si, pentru a confirma zvonurile, acest suport initial va folosi o aplicatie standard API (Application Programming Interface), ceea ce inseamna ca dispozitivele cu scanare de amprenta, precum Samsung Galaxy S6, vor putea oferi acelasi tip de caracteristici. Noua facilitate va usura capacitatea dispozitivelor Android cu scanare de amprenta sa efectueze plati electronice.

android-m 3

Serviciul Android Pay

O alta noutate introdusa pe Android M o reprezinta sistemul Android Pay. Acesta va fi reinstalat pe dispozitivele Android 4.4+, fiind suportat si de cele cu sistem de comunicare NFC, cu Android KitKat, fara a mai fi necesara deschiderea altor aplicatii. Android Pay este sigur, deoarece un numar de card virtual este creat automat atunci cand inregistrezi o plata electronica. Prin folosirea unei aplicatii deschise pentru aceasta interfata, Android Pay va fi diponibil atat ca aplicatie integrata in acest sistem de operare, cat si in cele de natura bancara. Pentru inceput, sistemul va fi disponibil in Statele Unite, compatibil cu serviciile care efectueaza plati la distanta, precum si in cele care accepta deja Apple Pay sau in magazine virtuale si aplicatii care folosesc amprenta digitala pentru autentificare.

android M.

Imbunatatiri la durata de viata a bateriei

Poate unul dintre cele mai importante anunturi legate de functionarea Android M este o caracteristica numita Doze, care nu face altceva decat sa previna consumul inutil de energie la nivelul bateriilor de smartphone sau tableta. De altfel, durata de viata a bateriei a fost una dintre principalele preocupari ale celor de la Google inca de la inceput, si se pare ca acum a reusit, in sfarsit, sa gaseasca o solutie la aceasta problema.
Dincolo insa de a face ca bateria noastra sa tina mai mult, Android M aduce si o incarcare mai rapida, printr-un suport USB-C, un nou tip de conexiune USB, ce poate fi folosit la orice sursa, pe orice dispozitiv, pentru o incarcare mai rapida.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>